5 minút čítania, Lucia Pampurikova 15. 04. 2020

Vždy sa tradovalo, že tašky sú len ženskou záležitosťou. Nahádžu do nej všetko a veľakrát v nej nič nevedia nájsť. Toto nepísané pravidlo, už dávno neplatí. Muži sú v tomto oveľa praktickejší. Vyberajú si kvalitné kúsky s univerzálnym využitím.

Do práce, na obchodné stretnutia, na štúdium

Moderné aktovky

Časy sa menia a s nimi aj nároky ľudí. Niekedy stačilo, aby aktovky boli len pevné a priestranné. Ich vylepšenie spočíva v dizajne, stále sú pevné, priestranné, no navyše musia pôsobiť elegantne, vkusne, nadčasovo. Musí to byť aj dizajnová trendy vychytávka. Aj preto sa dizajnéri zamerali na oblejšie tvary, na viac úložného priestoru aj pre menšie predmety, na priehradky pre laptop a pod. 

Stále však platí, že takéto vaše kúsky využívate denno denne, poobzerajte sa po kvalitných materiáloch ako hovädzia useň alebo aj teľacia useň. Pravé kožené tašky majú dlhodobú životnosť aj niekoľko rokov, sú odolné voči vode, majú vysokú pevnosť a rokmi im len pribúda na "kráse". 

Každodenné nosenie 

Aktovky na dokumenty či pánske príručné tašky. Momentálne vychýrené a obľúbené. Jednoduché, elegantné a praktické. Pánska verzia dámskych listových kabeliek. Kožený materiál nie len v prírodných farbách zaujme, ale predovšetkým dlhodobo vydrží. Väčšinou s praktickým zapínaním na zips. Vo vnútri nájdete priestor na tablet, vaše karty, iné menšie predmety a nesmie chýbať priestor na vaše dokumenty veľkosti A4. Samozrejme si môžete vybrať aj s rôznych veľkostí a aj materiálových zložení. 

Na cestovanie a víkendové pánske jazdy

Úžitkové tašky. Praktické víkendové tašky, ktoré pôsobia luxusne a štýlovo.

 

Dizajnéri sa v tomto prípade šikovne pohrali s materiálmi. Okrem klasickej kvalitnej kože sa stretnete aj s kombináciou koža a voskovaná bavlna, kde aj tento materiál je kvalitný, vode odolný a tak ako aj koža, voskovaná bavlna rokmi nestráca na hodnote, ale naopak odoláva opotrebovaniu. K cestovným taškám sú k dispozícií aj hrubšie dlhšie popruhy, ktoré zaručia komfort pri nosení. 

Do posilňovni a na športové aktivity

Batohy, športové tašky a ľahké vaky. Väčšie športové tašky do posilňovni a také šikovné vaky môžete použiť pri rôznych outdoor aktivitách.

Na turistiku si určite nevyberajte trendy kúsok, ale ruksak, ktorý je kvalitne spracovaný, s objemom, ktorý vám bude vyhovovať a hlavne, dbajte na to, aby netrpela vaša chrbtica, takže radšej investujte o niečo viac, ale za to rozumne do niečoho, čo vám dlhodobo poslúži.

Na rodinné výlety a dovolenky

Crossbody pánske tašky. Malé, ale praktické. Vďačný typ tašky.

Určite to poznáte. Idete s celou rodinou na výlet, na prechádzku spoznávať vašu dovolenkovú destináciu a vaša nežná polovička už tú svoju kabelku má doslova preplnenú (pretože ženy potrebujú byť pripravené vždy a všade na všetko). Na to, aby ste sa aj vy cítili počas celého dňa voľný a v pohode, vám poslúži aj crossbody taška, do ktorej sa vám bez problémov zmestí smartphone, peňaženka, kľúče a aj malé občerstvenie. Dvoma slovami - to najnevyhnutnejšie. 

Môžete si vybrať z kožených, ale vo väčšine prípadov muži preferujú ľahké polyesterové. Nesmú chýbať vnútorné a aj vonkajšie vrecká a samozrejme aj dlhý veľkostne nastaviteľný popruh.

Trendy batohy

Majú všestranné využitie. Nepoužívajú ich len školáci či chlapi na turistike. Aj jednoduchý ruksak z dobrého materiálu, môže byť vašou módnou dominantou. 

Farebne prevládajú neutrálne, zemité farby. Klasická čierna, sivá, béžová, ale nemusíte sa báť aj niečoho výraznejšieho ako je žltá či zelená. 

V kurze sú naďalej aj klasické kožené ruksaky, ale túto sezónu materiálovo niektorí dizajnéri vsadili na ľahkosť. Využili skôr semiš či bavlnené plátno