6 minút čítania, Lucia Pampurikova 27. 04. 2022

Flirtovanie patrí k životu. Je to skvelý spôsob, ako dostať ženu do varu, ako na ňu zapôsobiť a vzrušiť ju. Radi flirtujete? Vedeli ste, že flirtovanie uvoľňuje napätú atmosféru a zvyšuje sebavedomie? Je to rafinovaný nástroj pri zvádzaní. Avšak nie každý má pre flirtovanie pochopenie. Kedy je flirtovanie považované za neveru?

Flirtovanie je zdraviu prospešné

Vedeli ste, že flirtovanie so sebou prináša aj určité benefity? Flirtovanie zvyšuje sebavedomie a sebadôveru. Mali ste zlý deň v práci. Vlastne ich máte v poslednej dobe viac než dosť. Čo tak pohárik s kamošmi v bare? Bary sú priam lákadlom pre možnosť na nezáväzné flirtovanie. Ak už raz do riskantných vôd flirtovania vstúpite, značí to, že máte dostatok sebadôvery a nebojíte sa neúspechu. Naopak, flirtovanie vám pomôže cítiť sa viac sexi a sebavedome. 

flirtovanie

Flirtovanie tiež znižuje stres. Slovná zabáva, podpichovanie sa a nevinné flirtovanie je aj v práci dovolené. Pokiaľ ste zadaný, tak je povolený len slovný ping-pong v príjemnom duchu, vďaka ktorému sa napätie v práci uvoľní. A nemýľte si flirtovanie so sexuálnym obťažovaním! Medzi nimi je to len tenká hranica, takže ju radšej neprekračujte.

Flirtovanie vám pomôže zlepšiť a vycibriť si komunikačné schopnosti. Ako iste viete, komunikácia je vo vzťahoch, ale aj pri flirtovaní, veľmi dôležitá. Flirtovanie je predovšetkým o komplimentoch, slovných hrádkach a "dvojzmysloch". Je to rafinované slovné verbálne zvádzanie, ktoré dokážete ovplyvniť. Pravdou je, že komunikujete/flirtujete aj neverbálne, lenže to mnohokrát robíte bez toho, aby ste si to uvedomovali. 

Nevinný flirt alebo nevera?

Je považované flirtovanie za neveru?  Je správne flirtovať pred partnerkou?  S flirtovaním to nie je také jednoznačné. Za spôsob nevery sa považuje udržiavania ľúbostného alebo intímneho vzťahu. Sex s druhou osobou je jednoznačne nevera. Je pri tom jedno či ide o jednorázovku alebo o dlhodobý milostný vzťah.  Flirtovanie je kapitola sama o sebe. Nie každý považuje flirtovanie za podvádzanie. Čo vy a flirtovanie?

flirtovanie

Ak ste zadaný, pri flirtovaní rozhoduje váš zámer. Beriete flirtovanie ako nezáväznú a nevinnú konverzáciu, pretože ste “spoločensky” založený? Alebo pre vás flirtovanie znamená možnosť “skórovať” a dostať ju do postele. Opýtajte sa sami seba. A majte na pamäti, že nikdy nerobte to, čo nechcete, aby druhí robili vám. Pri flirtovaní to platí dvojnásobne.  

Ošemetná situácia môže nastať, ak flirtujete pred očami vašej partnerky. Nie každá partnerka je ochotná akceptovať nevinné lichôtky venované ďalšej žene. Ak vám vaša polovička jasne povedala, že sa jej nepáči vaše flirtovanie a skladanie komplimentov druhej žene, nerobte to. Ona to považuje za zradu a porušenie “nepísaných” pravidiel vášho vzťahu. Partnerka sa cíti byť ohrozená, podvedená a chápe to ako narušenie vzájomnej dôvery. 

flirtovanie v bare pri poháre vína

Avšak existujú páry, ktoré flirtovanie podporujú. Každý pár má iný pohľad na zdravý vzťah, neveru a flirtovanie. Páry, ktoré sú otvorené experimentovaniu, zaraďujú flirtovanie do kategórie predohry. Ak vás vaša partnerka vidí príležitostne flirtovať s druhou ženou a podporuje takúto nezáväznú konverzáciu, nevie sa dočkať až sa spolu (samozrejme bez druhej ženy) dostanete do spálne. Práve flirtovanie s druhou osobou ju vzrušuje. A platí to aj naopak. Ona v danej situácií vidí atraktívneho muža so sexepílom. Muža, ktorý je len jej a necíti sa byť nijako ohrozená druhou ženou. Sú to však dvojice, ktoré sú k sebe úprimné, otvorené a plne si dôverujú. Páry, ktoré sa spoločne dohodli na hraniciach, čo je a nie je vo vzťahu prípustné a prijateľné. 

Pokiaľ nie ste zadaný. Flirtujte, koketujte a zabávajte ju. Práve flirtovanie vám dokáže otvoriť cestu k ďalšiemu rande. Flirtovať by ste mali aj s vašou partnerkou. Dlhodobému vzťahu flirtovanie dodáva vášeň a iskru.  

flirtovanie v bare pri poháre vína

Ako flirtovať, aby ste uspeli?

Neusmievajte sa s "vycerenými" zubami. Usmiati chlapci dostávajú košom. Prieskumy podľa University of British Columbia ukázali, že ženy viac priťahujú tajuplní muži. Muži so zvodným pohľadom a jemne arogantným výrazom. Buďte sami sebou s potrebnou dávkou sebadôvery. Ženy oveľa viac obdivujú a radi flirtujú so sebavedomými a uvoľnenými mužmi. Verte alebo nie, ale uprednostňujú ich pred mega sexi alfa samcami. Rozosmejte ju vkusným vtipom, buďte k nej pozorný a načúvajte jej. Ako spoznáte, že aj ona flirtuje s vami sa dočítate v článku: 10 jasných signálov, že s vami flirtuje.