11 minút čítania, Lucia Pampurikova 07. 09. 2021

A je to tu! Zas a znova. Jesenné počasie sme v posledných dňoch pocítili viac než dosť. Čo na to váš šatník? Predpovede tvrdia, že príjemným letným dňom ešte úplne neodzvonilo, ale vy buďte radšej vopred pripravení a dobre zásobovaní tým najlepším, čo vám v BuďChlap tohtoročnú jeseň ponúkame. Pripravte si 5 módnych outfitov podľa najnovších trendov. 

svetlozelená pánska tepláková súpravasivo čierny pánsky dvojradový pánsky kabát

Znovuzrodenie, voľnosť a pestrofarebnosť sú v jeseni 2021 kľúčovými

Páni máme pre vás dobrú správu. Kolekcia jeseň/zima 2021 sa nesie v štýle "relax". Pohodlné, ležérne outfity sa konečne dostali na Olymp. Extravagantné, komfortné, ale aj nadčasové prvky ako koža, geometrické tvary, bomber bunda, neutrálna béžová farba, jednofarebné kombinácie a oversized kúsky kraľujú tejto jeseni . Vybrali sme pre vás tie najpraktickejšie varianty z tohtoročných módnych trendov, kombinácie pre "bežných smrteľníkov". 

          pánsky čierny rolák červené pánske tričko s nápisom

Byť jednofarebný je IN!

Konečne nastal ten čas, keď nemusíte premýšľať akej farby tričko zladíte s vašimi obľúbenými čiernymi rifľami. Zlaďte sa rafinovane! Jednoducho jednofarebne. Čierne rifle s čiernym tričkom alebo košeľou a s čiernou bomber bundou sú stávkou na istotu. Modrá s modrou, červená s červenou a zelená so zelenou. Je to jednoduché a praktické. 

          čierna pánska rifľová košeľa, čierne rifletmavomodrý pánsky rolák, modré pánske rifle

Safari a sedemdesiate roky inšpirovali svetoznáme kolekcie módnych značiek ako Fendi alebo Acne Studios. Odtiene hnedej a béžovej v ich kolekciách zohrávajú hlavnú úlohu.  Pokiaľ sa nebojíte experimentov a ani predsudkov, vyskúšajte monochromatický outfit v tohtoročných farbách- červenej alebo béžovej farbe. 

          jednofarebná červená pánska tepláková súprava  jednofarebná béžová tepláková pánska súprava

Kabát na jeseň nesmie chýbať

Trenčkot je slovo, ktoré sa na módnych prehliadkach či už virtuálnych alebo reálnych, skloňovalo najčastejšie. Trendom jesene je károvaný alebo nápaditý kožený trenčkot. Elegantný trenčkot povznesie ležérny outfit o úroveň vyššie. Klasickým biznis formálnym vzhľadom: košeľa, oblek a trenčkot, nemôžete nič pokaziť. 

          pánsky béžový trenčkot čierny pánsky kabát

Tip módnych návrhárov: Pokiaľ kabát nie je vaša šálky kávy, doprajte štýlovému outfitu populárnu bomber bundu. Prada a Giorgio Armani ani túto sezónu nevynechali trendy outfity s obľúbenou bomber bundou. 

          károvaná pánska flanelová žltá bomber bundamodrá pánska bomber bunda

Pre sebavedomejších sa naskytla možnosť perfektného mixu elegancie s pouličným štýlom. Idete na rande, do baru s kamošmi alebo na nákupy? Nahoďte sa do obľúbených joggerov a polokošeli. Nezabudnite na mikinu alebo trendy sveter a ako čerešničku na torte zvoľte moderný trenčkot. 

          béžové pánske joggery s bočnými vreckamipánska mikina v ecru farbe

Náš tip: Ste fanúšikovia Matrixu? Módné esá nezabudli na kožu ani tento rok a pre odvážlivcov si pripravili nekonvenčné ultra dlhé kožené kabáty v štýle Neo z Matrixu. 

Vyjadrite svoj názor

Odvážnym šťastie praje. Po minulé roky bol muž atraktívny v tričku bez nápisu alebo polokošeli bez nápaditej potlače. Tento rok je tomu úplne inak . Vyjadrite svoj názor, postoj alebo náladu jednoduchým spôsobom . Tričko s výstižným nápisom skombinujete so všetkým, dokonca aj so športovým sakom.

          pánska čierna mikina bez kapucne s nápisom  červené pánske tričko s nápisom Relax

Štýlové "college" bundy/mikiny

Medzi top trendy sa nenápadne vkradli aj populárne "univerzitné" bundy/mikiny, ktoré preslávili hráči amerického  futbalového tímu alebo baseballu. Ako si vyskladať nápaditý jesenný outfit z mikiny/college bundy? Móda 21.storočia je rôznorodá a vyzerať na úrovni môžete aj v mikine. Návod ako na to:

  • mikina v "oldschool" štýle v neutrálnych farbách ,
  • univerzálne chino nohavice,
  • ďalší jesenný trend - rolák, najlepšie farebný a stretch. 

čierna mikina bez kapucni červený pánsky rolák

Ak vás moderné "oldschool" bundy nezahrejú dostatočne, atraktívny a podľa najnovších trendov budete aj v páperovej bunde alebo v elegantnom kabáte dlhšieho strihu, ktorý uprednostňuje Louis Vuitton.

          ultra dlhý bordový pánsky kabát pánska mikina modrá s nápismi bez kapucni

Nápadité vzory a logá spoločností majú zelenú

Milujete zábavu, voľnosť a extravaganciu? Vzorované štrikované vesty a oversized svetre s futuristickým nádychom s geometrickými tvarmi vo vašich šatníkoch nesmú chýbať. "Funny" mestský outfit v pletených kúskoch môžete zladiť s obľúbenými chino nohavicami. Kreativite sa medze nekladú a ak vás neodradia zvedavé pohľady okoloidúcich, vyskúšajte ďalšiu horúcu novinku - nekonvenčné nohavice voľného strihu.

zelený pánsky neónový sveter, čierne pánske rifle farebný pánsky sveter

Zelenú dostali aj logá. Vašu obľúbenú značku môžete zviditeľniť na šiltovkách. Nový módny hit, ktorý predbehol aj štýlový klobúk. Šiltovky už netvoria len základ populárneho streetwear štýlu. Kto tvrdí, že šiltovka do športovo - elegantného štýlu nezapadne, mýli sa. Šiltovka si našla svoje uplatnenie aj v elegantnom štýle, kde sprevádza košeľu, saku a chino nohavice. 

          čierna pánska šiltovka Vans kockované čiernobiele pánske sako, čierne pánske rifle, pánske biele tričko 

 

A ako každý rok aj tento vznikli nepraktické nelichotivé trendy ako nosenie lyžiarskej kukly namiesto čiapky alebo nosenie krátkych nohavíc v zime,  ktoré si na Slovensku počas zimy nevieme predstaviť.  Ktorý módny hit je vašim favoritom? Sledujete módny trendy? Pokiaľ máte chuť a čas, odpovede napíšte do komentára.