14 minút čítania, Lucia Pampurikova 18. 12. 2020

Nové trendy na jar a leto pre rok 2021 sú už dávno známe. Zaujímate sa o trendy v móde? Ste zvedaví, v čom budete na jar excelovať?

Pravdou je, že väčšine mužov sú nové módne trendy ukradnuté. Avšak náš článok je pre tú menšinu, ktorá si potrpí na novinkách z módneho priemyslu. Je pre mužov, ktorí kráčajú s novými trendami a zaujíma ich, čo nové, neokukané by si mohli dokúpiť do ich vyšperkovaného šatníka.

Rok 2020 sa nám všetkým vryje navždy do pamäti aj vďaka celosvetovej pandemickej situácií okolo korona vírusu. Svet sa však točí ďalej, nič nekončí a aj napriek všetkému nezaháľali ani svetoví módni návrhári, ktorí každým rokom udávajú nové módne trendy.

Tohto ročné prehliadky sa síce neuskutočnili naživo na mólach v Miláne, Paríži či Londýne. Módni návrhári svoje nové štýlové modely predstavili celému svetu online prezentáciou v digitálnej ríši. Virtuálne módne prehliadky boli dostupné každému nadšencovi módy.

Čo nám prinesie nová kolekcia jar/leto 2021? Aké novinky si pre nás pripravili svetoznámi módni návrhári?

Neón, kvety, pastelové farby, návrat 70.tych rokov v modernom 21. storočí, menčestráky, safari štýl, ale aj drsní pánsky army štýl. Móda v roku 2021 je odvážna, plná vibrácií, emócií, výrazného street štýlu a nadrozmernosti. 

Módne kvetinové vzory 

pánske oblečenie s kvetinovým vzorom

Žiadny havajský štýl, ale zmysluplné moderné kvetinové vzory. Jemné, ale originálne kvetinové vzory pokryjú trendy pánske oblečenie. Kvety budú zdobiť nie len pánske košele, ale aj nohavice či bundy.

pánske trendy oblečenie

Naďalej ostávajú v kurze a ani trocha za kvetinovým vzorom nezaostávajú ani kocky, pásiky či štýlové patchworkové mozaiky. Patchwork je jedinečná technika (v minulosti išlo výlučne o ručnú poctivú prácu) zošívania rôznych látok. Ide o zošívanie malých, rôznofarebných kúskov látok. Výsledný efekt je neopísateľný. Spolu kúsky látok vytvárajú väčšie originálne geometrické vzory v rôznych farbách a s rôznymi vzormi. Jar nás víta jedinečnými modelmi (kabáty, košele, svetre) v unikátnom patchworkovom prevedení. Patchwork modely môžu byť naozaj veľmi drahé, preto sú v obchodoch dostupné aj lacnejšie "falošné" patwork verzie, kde je napr. košeľa len s patchworkovou potlačou.

pánsky kardigán

Nadrozmerný je IN

Originálny, svojský a nápaditý street štýl v podobe oversized oblečenia. Oversized mikiny, svetre, tričká, ale aj nohavice.  Nesmieme zabudnúť spomenúť aj novinku v tomto svojskom štýle, ktorý buď milujete ihneď alebo pre vás zostane navždy nepochopený, sú jednoznačne nadrozmerné obleky v štýle 80.tych rokov.

Farebné, kožené, nylonové nesmrteľné bomberky 

pánska bunda bombera

Pri tvorbe modelov uprednostňovali návrhári ich funkčnosť. Bundy, nohavice obsahujú mnoho funkčných vreciek, remienkov. Pri kúpe novej trendy bundy štýlu bomber môžete siahnuť po klasike 70.tych rokoch, po nylone, lesklej či oversized verzii. Vyberať je veru z čoho.

pánska bomber bunda

maskáčová pánska bunda

Nestarnúce svetrové vesty

Veľký návrat starej školy. Svoj comeback hlásia už dobre známe svetrové vesty, nie také, ktoré nosí ešte váš dedo či pradedo, ale nové výrazné nápadité modely s originálnymi motívmi či vo výrazných farebných variáciách. 

Nadčasový námornícky štýl

Legendárny námornícky štýl. Famózna trikolóra - biela, modrá a červená. Tričká s potlačou kotvy, plachetnice, mušlí či kompasov. Námornícky štýl nezaostáva ani v roku 2021. Pánske tričká, bermudy či športové saká v námorníckej modrej farbe, s pásikmi alebo aj bez nich. Neváhajte a osviežte váš každodenný outfit štipkou oceánu, závanu leta a tematikou sexi námorníkoch. 

pánsky námornícky štýl

Moderné široké pánske nohavice

Pre odvážnych mužov, ktorí nedajú dopustiť na výstredný extravagantný miestami až bizarný štýl sú ultraširoké nohavice to pravé orechové. 

Štýlové pánske trenčkoty

Biznismeni nám dajú určite za pravdu. Jar je ideálne obdobie pre ľahké štýlové pánske trenčkoty. Trendy ostávajú pánske trenčkoty v karamelovej farbe, ale aj v elegantnej pochmúrnejšej kamennej sivej farbe.

pánsky trenčkot

Hady a iná divočina

Mnohí návrhári do svojej jarnej/letnej kolekcie vo veľkom zahrnuli kožu a kožené modely, predovšetkým koženku, žiadnu pravú kožu.  Okrem klasických elegantných čiernych kožených modelov sa virtuálne móla hemžili v koženkových bundách s exkluzívnym hadím či krokodílím vzorom. Dravý leopard si tento rok dal pohov a ostal skrytý v svojom "brlohu". 

pánska čierna kožená bunda

Hra s materiálmi pre kolekciu jar/leto 2021.

Ani toto leto sa nezaobíde bez ľahkého vzdušného ľanu, príjemnej bavlny a iných kvalitných prírodných materiálov. Ľan aj bavlna majú spoločnú jednu nelichotivú vlastnosť, ktorá sa v roku 2021 stáva ozajstným novým trendom. Krčivosť. Ľan aj bavlna sú veľmi krčivé materiály, ktoré treba neustále žehliť. Žehleniu je, ale koniec. Modely s pokrčeným efektom dostávajú zelenú.

Módnym hitom sa stávajú aj unikátne pánske saká v 3D rozmeroch s dynamickým krčivým efektom.

Aké farby budú prevládať pri výbere oblečenie? Kontrasty alebo tón v tóne?

Rok 2021 je pre mnohých novým začiatkom. Je to rok stvorený pre odvážne štýly, divoké až extravagantné kombinácie. Nebojte sa experimentovať nie len s farbami, farebnými kontrastmi, ale aj so vzormi. Kombinujte aj materiály a výsledný outfit vyrazí dych každému.

Nesmrteľná klasická a vždy elegantná čierna farba

Modely pre nasledujúci rok sú divoké aj uhladené.  Vládnuť bude klasická elegantná čierna farba, ktorú môžete skombinovať s kontrastnými farbami - oranžovou, červenou alebo výraznou fuchsiovou farbou. 

oranžový pánsky sveter

Pri oblekoch či elegantných modeloch pre pánov to miestami vyzeralo ako čierny exkluzívny komplet v štýle Adam´s family. 

Pastelová je trendy

Ak v šatníku ešte stále nemáte ani jednu košeľu v jemných pastelových farbách, neváhajte a určite si jednu kúpte. Vyberať môžete z  modrej, ružovej a žltej pastelovej farby. Mužom, ktorí sa neboja experimentovať a zbožňujú elegantný štýl obliekania, dávame do popredia obleky v pastelových farbách, najlepší variant je pastelový oblek v jednej farebnej tónine staroružovej alebo jemnej svetlomodrej farbe. 

Módni návrhári mysleli aj na športovcov a jemné pastelové farby volili aj pri športových modeloch akými sú mikiny alebo tričká. 

Originálne neónové farby

neónová zelená mikina

Výstredné neónové farby sa ani tento rok nedostávajú do úzadia, naopak na mólach to len tak svietilo modernými neónovými modelmi. Buďte práve vy, kto udáva nový smer. Vytvorte nový koncept výstrednejšieho mestského looku.  Dolaďte svoj štýlový mestský outfit výraznými neónovými farbami - zelenou, ružovou, červenou, ako aj trendy variantami fialovej a modrej neónovej farby. 

pánske neónové oblečenie

Módne doplnky

Pánske ľadvinky

pánske ľadvinky

Pre niektorých je ľadvinka neatraktívny nevkusný módny doplnok, ale pre prívržencov pánskych ľadviniek prinášame dobrú správu. Páni už sa nemusíte hanbiť nosiť tento praktický športový doplnok. Ľadvinky zažívajú obrovskú renesanciu, opäť sa dostávajú do popredia. Ide o veľmi jednoduchý, nenápadný, ale za to jednoznačne funkčný doplnok. Malá pánska taška s popruhom zavesená okolo pása, nemusí byť vždy zavesená len okolo pása, môžete ju dokonca skryť aj pod oblečenie. Okrem klasických polyesterových materiálov, vyskúšajte aj kvalitné čierne kožené ľadvinky.

pánska ľadvinka

Ako nosiť ľadvinku

Ľadvinku je najvhodnejšie nosiť na dva spôsoby:

1. ľadvinka prehodená cez plece

2. ľadvinky v štýle crossbody - prehodené cez telo

pánska ľadvinka

Ak nechcete zbytočne pútať pozornosť, byť za outsidera či nevkusného módneho influencera, nenoste ľadvinku klasickým spôsobom na páse. 

Tento módny nadčasový doplnok, ktorý sa aj po dlhšej odmlke opäť dostal na vrchol v kategórií trendy módny doplnok, môžete nosiť a kombinovať pri športovom štýle - s mikinou, originálnym tričkom, štýlovými teniskami a pohodlnými strech slim fit rifľami, nezabudnite aj na slnečné okuliare alebo nápaditú šiltovku.

pánske doplnky

A čuduj sa svete, ľadvinky si našli svoje miesto aj pri elegantnom štýle obliekania v kombinácií so sakom, kabátom či oblekom (pri elegantnom outfite volíme koženú variantu ľadviniek, textilné aj pestrofarebné najlepšie vyniknú pri športovom ležérnom outfite).

Crossbody tašky

pánska crossbody taška

Zabudnite na predsudky. Elegantné a športové zároveň. Kožené, textilné je úplne jedno aký materiál zvolíte, hlavné je, aby ich bolo vidno. Univerzálna moderná crossbody taška nepatrí len do ženského šatníka. Páni nehanbite sa za váš vycibrený vkus a nezaťažujte zbytočne všetky vaše možné vrecká búnd, riflí, sák a pod. Všetko dôležité čo potrebujete sa vám zmestí do tohto nenahraditeľného pomocníka. 

pánska crossbody taška

Dizajnové šnúrky na telefón

Nie, nie je to módny hit len pre pubertálnu mládež. Štýlové šnúrky na telefón/smartphone zaradili niektorí módni návrhári k podstatným pánskym doplnkom pre novú jarnú/letnú kolekciu. Dizajnové šnúrky si môžete vybrať v rôznych farebných prevedeniach, s nápaditou potlačou alebo aj bez nej. Fantázií sa medze nekladú. 

Robustné modely topánok

pánske topánky čierne

Módni návrhári majú vždy všetko do posledného detailu dôkladne premyslené. Nebude tomu inak ani pri navrhovaní nových modelov topánok. Keďže sa celý rok 2021 nesie v duchu extravagancie a nadmernosti, prispôsobili tomu aj modely pánskych topánok. Veď čo zapadne lepšie do nápaditého originálneho oversized outfitu, ak nie masívne topánky. Neutrálne čierne robustné topánky perfektne zapadnú do každého módneho novodobého outfitu ako ku mikinám aj ku elegantným kabátom. 

čierne pánske topánky

Opak čiernych topánok je výrazná kontrastná obuv. Horúcim trendom pre tohtoročnú jar/leto sú jednoznačne výrazné tenisky, najlepšie so vzormi, vo výrazných až výstredných farbách, čím viditeľnejšie, tým lepšie a viac trendy.

červené pánske tenisky

Myslíme si, že aj nové kolekcie pre jar/leto 2021 sa vydarili. Návrhári sa sústredili viac na funkčnosť a praktickosť modelov. Mnohé modely sú až jednotvárne s jednoduchými líniami, a práve pri nich môžete voliť štýlové výrazné farebné doplnky. Základom dobrého, takmer vždy využiteľného šatníka sú nasledujúce kúsky : čierna koženková bunda, čierne chinos nohavice a čierne rifle, jednoduché biele tričko, svetlomodrá slim fit košeľa, oblečenie s prvkami army štýlu, zelená mikina a tmavomodré sako moderného slim fit strihu. 

pánske oblečenie