8 minút čítania, admin hlavní 19. 03. 2020

Konečne ste sa odhodlali pozvať ju na rande. Gratulujeme. Prvý krok k novému krajšiemu začiatku s vašou vyvolenou je na dobrej ceste, teraz už len zapôsobiť a urobiť dobrý dojem, aby ste sa dostali aj na ďalšie rande.

Určite sa zhodneme na tom, že každé rande by pre nás malo byť príjemným zážitkom. Ako to môžete dosiahnuť? Ako môžeme zapôsobiť hneď na prvý dojem? V čom budete vyzerať dosť dobre na to, aby vás očami priam hltala? 

Prvý dojem. Oblečenie. Výzor.

To sú kľúčové slová, ktoré tvoria polovicu úspechu pri každom rande. Aj dobré jedlo vás najprv musí upútať vizážou na tanieri, a ak dokonale zahrá na vaše zmysly, tak potom sa do tej dobroty s chuťou zahryznete. Tak isto je to aj na rande. Dobre vyzerať, resp. budiť dojem sebavedomého, zábavného a inteligentného muža môžete aj vďaka oblečeniu. Netreba však zabúdať na to, že nie len oblečenie robí človeka človekom. Je to hlavne jeho správanie a povaha. 

Na čo netreba zabudnúť pri výslednom outfite na prvé rande?

Spodné prádlo 

Áno, vieme, vaše boxerky či slipy aj tak pod nohavicami vidno nebude, ale nezabúdajte na to, že každé rande sa môže skončiť nečakane, nepredvídateľne, úspešne a skončíte niekde, kde sa vám to ani vo sne nesnívalo. Verte nám, ženy si všímajú každý detail pri každej situácií, takže vaše spodné prádlo neostane nepovšimnuté.

Základ outfitu pre úspešné rande tvorí aj tento, možno pre niekoho, zanedbateľný kúsok akým je spodné prádlo. Na rande si oblečte vaše najlepšie boxerky, slipy či trenky čo doma v šatníku máte. Ak môžete, vyhnite sa bláznivým potlačiam či neslušným nápisom.

Na prvé rande v košeli...úspech zaručený

Ak chcete zapôsobiť je priam nevyhnuté, aby ste sa obliekli na váš "deň D" do niečoho, v čom sa aj vy budete cítiť komfortne. Vieme, že tepláková súprava u vás na stupnici komfortnosti od 1 do 5 je určite číslo 5 a na plnej čiare vyhráva. Avšak, aj keď rande nie je maturita či pracovný pohovor, nahoďte sa do niečoho elegantnejšieho. Chcete pôsobiť ako fešák, nie ako pobláznený "salámista", takže mikina a tepláky ostanú doma, pekne poskladané a uložené na svojom mieste. 

Vyskúšať môžete košeľu alebo polokošeľu. Pamätajte, že nie je dôležité, koľko za daný kúsok zaplatíte, ale ako vám "padne". Cieľom je vyzerať dokonale, vkusne, moderne. Ak máte radi skôr čisté elegantné línie, úplne postačí klasická biela košeľa, slim strihu alebo rovného. 

pánsky komplet na letné rande

Ak ste skôr muž, čo sa nebojí experimentovať a máte radi výzvy, skúste siahnuť aj po košeli s decentnými farebnými detailmi či vzormi.

pánska košeľa

Ku košeli na prvé rande určite patria rifle. Nie je podstatné, či sú modré, čierne, vyšúchané alebo klasické. Dôležité je, že každý kúsok oblečenia vám padne ako uliaty, presne na vašu postavu, akoby bol robený na mieru, práve pre vás. Pohodlný outfit stačí doladiť bielymi teniskami, modernými mokasínami alebo elegantnými koženými topánkami. V chladnejšom období ako je jeseň či zima, neváhajte obohatiť váš outfit , koženými pánskymi členkovými čižmami. 

outfit na rande

Miesto pre rande je rozhodujúce aj pri voľbe oblečenia

Miesto, kde sa rozhodnete stretnúť, zohráva pri výbere oblečenia, jednoznačne prím. Je totiž rozdiel ak ide na rande do luxusnej reštaurácii alebo len na drink do baru. Podľa miesta, volíme aj štýl obliekania. 

Klasika, ktorá nikdy nikoho neomrzí je určite rande v reštaurácií, kaviarni alebo v pizzerke. Prostredie nie je príliš hlučné, ale ani veľmi intímne. Postačujúce pre pekné romantické prvé rande, plné úprimnej komunikácie a lichotivého pozerania sa do očí.  Pokiaľ nejde o luxusnú reštauráciu, tak jednoduchý, pohodlný, ale moderný outfit v podobe : košeľa, polokošeľa, džínsy a tenisky, úplne postačí. Elegantnejšia varianta je s chinos nohavicami.

pánsky kabát

Skvelé tipy a rady ako na prvom rande nepohorieť, a práve naopak zabodovať na plnej čiare, nájdete aj v našom ďalšom článku : Príručka, ako úspešne zvládnuť prvé rande

Obľúbené miesta, hlavne v letnom období, sú určite parky, prechádzky a pikniky na lúke či v lese. Verte nám, že nie je nič komplikované vhodne sa obliecť aj na rande do prírody. K základnému outfitu (polokošeľa, rifle alebo rifľové krátke nohavice) si nezabudnite pribaliť  hlavne dobrú bundu, ktorá vám pri nepredvídateľnom a bláznivom slovenskom počasí len pomôže. Zo šatníka môžete vytiahnuť vašu obľúbenú koženú alebo rifľovú bundu. Na prechádzku v prírode sú najideálnejšie tenisky, tu už elegantná obuv neprichádza v úvahu. 

pánska polokošeľa

Vyšperkovať svoj celkový výzor môžete s doplnkami. Doplnky ako opasok a hodinky by nemali chýbať. Perfektne a vkusne zapadnú do vášho výsledného looku. Nezabúdajte, opasok a topánky by v dokonalom outfite mali spolu farebne ladiť.

pánske kožené opasky

Na rande sa pri výbere oblečenie, oblúkom vyhnite:

  • žiadna kravata - kravatu do práce, áno. Na pohovor, samozrejme že áno, ale na rande určite nie. Rande je predsa neformálne stretnutie s príjemnou uvoľnenou atmosférou. Kravaty budia dojem formálnosti, striktnosti, viazanosti a to mi nechceme docieliť.
  • v žiadnom prípade slnečné okuliare v interiéri - aj keď slnečné okuliare sú nielen skvelým doplnkom, ale následne dokonale plnia svoju funkčnosť pri ochrane zraku pred slnkom, na rande v interiéri ich neberieme. Je dosť netaktné rozprávať sa s dámou v slnečných okuliaroch, oči sú predsa oknom do duše.
  • žiadne šľapky, sandále a podobná "otvorená" obuv -  ženy nie sú zvedavé na vaše chodidlá. Keď sa na vás pozrie ženské oko, preskenuje vás od hlavy až po päty, ženy skôr zaujímajú aké máte topánky, aký máte vkus, či sú čisté, značkové, kožené. Uzatvorené topánky alebo tenisky dotvárajú celkový dojem z vášho finálneho outfitu.
  • bláznivé vzory, potlače či farebné kombinácie - na rande je síce potrebné ukázať svoju osobnosť, ale na začiatkoch randenia to môže vašu nádejnú partnerku skôr odradiť. Nikto od vás, ale na druhej strane nechce, aby ste boli nudný a pôsobili fádne. Čo tak skúsiť vzorované ponožky? Alebo stačí ak pri vašej bláznivej, nespútanej povahe, hovoria za vás vaše činy, slová, váš humor či vaše historky. 

Hlavne v pohode

pánsky komplet na rande v jeseni

Veríme, že aj vďaka našim radám, dokážete na vašom rande zabodovať. Nezabúdajte že, všetka pozitívna energia z vás musí vyžarovať a sexepíl priam sršať. Preto nebuďte napätí, uvoľnite sa a buďte v psychickej pohode. O nič predsa nejde. Ak rande nedopadne podľa vašich predstáv, prídu na rad ďalšie a ďalšie príležitosti. Človek, ktorý hľadá, predsa nájde!