12 minút čítania, Lucia Pampurikova 21. 10. 2020

Prvé rande.. áno, konečne sa ti to podarilo. 

Už teraz si ju dokázal natoľko očariť a zaujať, že nakoniec súhlasila s pozvaním na vaše prvé rande.

Veľká udalosť, ktorú rozhodne netreba podceniť a naopak ani zbytočne preceňovať, vôbec nie je nutné "tlačiť na pílu" za každých okolností. 

Kam, ako, o koľkej, ako sa obliecť, doniesť darček alebo nie? Aké témy rozoberať, čo robiť keď sa konverzácia bude viesť v nudnom duchu, zaplatiť všetko alebo nie, pobozkať ju hneď na prvom rande či radšej trpezlivo počkať?

To všetko sú otázky, na ktoré chceš poznať odpoveď ešte pred samotným stretnutím. Otázky, ktoré sa každému jednému či už skúsenému alebo menej skúsenému mužovi preženú hlavou. Každému preto, pretože ženy sú rôzne a to čo platilo u jednej, u tej druhej platiť nemusí.

prvé rande

Tak ako na to...

Existuje nejaký "návod" na prvé rande?

Nejaké osvedčené témy alebo miesta, ktoré prebudia k životu aj to úplne najnudnejšie rande na svete?

Prinášame ti rady a tipy ako si rande užiť a zabaviť sa. Možno práve tieto nápady zvýšia tvoju šancu na ďalšie rande!

Tipy na prvé rande

Dôležitý ostáva aj výber miesta, kde sa váš veľkolepý deň uskutoční. Práve miesto je kľúčovým prostriedkom úspechu. Čo by bolo teda najvhodnejšie?

Možnosti ako kaviareň, reštaurácia sú voľba na istotu, ktorou nič nepokazíš, ale nie je to príliš obyčajné?

Čo tak skúsiť niečo zaujímavejšie, zábavnejšie a predsa dostatočne intímne?

Piknik 

Nemusí ísť o klasický piknik niekde v parku. Skús byť odvážnejší a romantickejší. Zober tvoju vyvolenú niekam do lesa, na miesto s pekným výhľadom a zahrajte sa hru na ochutnávku skvelých pochúťok so zaviazanými očami. Spoznáte sa, zabavíte a celé rande sa nesie pod rúškom tajomna s istou dávkou sexepílu. 

prvé rande v prírode

Wellness 

Masáže, vírivky, drinky pri bazénoch, trocha romantiky a erotiky pod jednou strechou. Nie je to až príliš odvážne? Predpokladáme, že si si o svojej vysnívanej urobil nejaký malý prieskum, napríklad prostredníctvom sociálnych sietí. Ak nie je hanblivá a miluje SPA a veci okolo toho, zaručene ju potešíš!

Nezabudni, na wellness rande treba tvoju partnerku dopredu upozorniť. Nebude to síce prekvapenie, ale ber na vedomie, že aj keď je všeobecne známe, že ženy majú vždy preplnenú kabelku, tak plavky v nich mať určite nebudú. 

Večerný piknik pod holým nebom

V tomto prípade netreba zabudnúť ďalekohľad, teplú deku, termosku s horúcou čokoládou a popri vašom rozhovore, môžete sledovať hviezdy. Niečo o súhvezdiach si skús doma naštudovať, aby si ju mohol ohúriť svojimi znalosťami.

rande pod holým nebom

Romantika pri zvieratkách

Väčšina žien zbožňuje zvieratá a starostlivosť o ne. Zober ju na venčenie psíkov z útulku alebo kľudne do tzv. kontaktných zoo, kde môžete zvieratá spolu kŕmiť. Najväčšia romantika v kruhu zvierat je určite jazda na koni. Po takomto rande zaručene dostaneš od svojej milej niekoľko božtekov alebo aspoň pár nádherných pohľadov, ktoré ťa zahrejú pri srdci.

Zapamätaj si, že miesta ako kino, divadlo, diskotéka či tvoj vlastný byt nie sú vhodné miesta na prvé rande. V kine a divadle musíš byť ticho a sledovať dej filmu či hry a tým pádom sa nič nedozvieš o nej a ani ona o tebe. Disko kluby, nočné kluby sú naopak príliš hlučné, takže sa nebudete počuť. Ak ju dokonca hrdinsky pozveš do svojho bytu, koleduješ si o trapas a rande so zlým koncom, dokonca sa môže stať, že rande predčasne ukončí. 

Úprava zovňajšku

Prvý dojem

Aj keď ženy patria k najkomplikovanejším bytostiam na zemi a niekedy samé nevedia čo vlastne chcú, na niečom sa predsa zhodnú. Každá jedna na prvom rande túži mať oproti seba usmievavého, zábavného, sebaistého, inteligentného a dobre vyzerajúceho muža.

Čo to pre teba znamená??

V deň "D" je potrebné byť oholený alebo mať upravenú bradu a fúzy, pekne voňať, upraviť účes a nezabudni mať čisté nechty.

pánske strihy

Výber oblečenia je na tebe, ty sa musíš cítiť dobre a pohodlne, ale maj na mysli, že tepláky a mikina nie sú tou najšťastnejšou voľbou na takúto významnú udalosť.

Džínsy alebo chinos nohavice s košeľou, tričkom alebo s polokošeľou budú tak akurát, k tomu kožená, rifľová bunda alebo kabát a polovica úspechu je už teraz zaručená.

pánsky outfit na prvé rande

Farebnosť a doplnky sú už na tebe. Pri ich výbere môžeš ukázať kus zo svojej osobnosti, ale drž sa pravidla: menej je niekedy viac a v jednoduchosti je krása.

pánsky jesenný outfit

 

Desatoro pre prvé rande

Veľmi dobre vieme, že muži zo srdca nenávidia pravidlá a ich dodržiavanie, ale my ti ponúkame niekoľko nepísaných pravidiel, rád ktoré ti dopomôžu aj k druhému, piatemu či dvadsiatemu rande.

prvé rande a pravidlá, ktoré ti pomôžu uspieť

1. NIKDY NEMEŠKAŤ

Žena si to môže dovoliť a tak trocha sa to od nej očakáva, ale muž by mal byť aspoň 10 minút vopred na mieste, kde sa má rande uskutočniť. 

2. PRÍPRAVA PEŇŽENKY

V žiadnej knihe o etikete dobrého správanie nie je napísané, že za večeru musíš platiť len ty, ale keďže si gentleman a správny chlap, účet plať ty. Celkovo si priprav peňaženku na to, aby si všetko čo máte v pláne v daný večer robiť, mohol aj zaplatiť.

Ukážeš jej svoju tvár gentlemana a navyše ženy majú rady mužov, ktorí sa o ne vedia postarať, dokonca aj finančne. 

3. ZAHRAJ TO NA GENTLEMANA

Na privítanie môžeš priniesť maličkosť v podobe kvetu, letmý bozk na líce pri privítaní nič nepokazí a môžeš jej napr. zobrať aj kabát. Nezabudni na otváranie dverí alebo odsúvanie stoličky. Každá žena je aj dámou, tak to skús využiť v svoj prospech. 

elegantné rande

4. NEKLAMAŤ

Zbytočne neklam a neprikrášľuj pravdu. Je potrebné byť úprimný a sám sebou. Navyše lož má krátke nohy, takže by sa ti to neskôr nemuselo vyplatiť. 

5. PÝTAŤ SA, KOMUNIKOVAŤ

Komunikácia. To je kľúčové slovo, aby nenastalo to večné trápne ticho, z ktorého má každý z nás nočné mory.

Je dôležité rozprávať o sebe, ale taktiež pýtať sa a odpovedať na otázky tvojej partnerky. 

Vedz, že rozprávať viac je oveľa menšie zlo ako byť úplne ticho alebo odpovedať stroho.

Témy na konverzáciu ako politika, počasie, náboženstvo a ex priateľky si rovno škrtni zo zoznamu. 

Skús témy/otázky tipu:

  • aké sú tvoje záľuby
  • aký je tvoj najväčší a nesplnený sen
  • ako by si sa opísala, aký si typ človeka a čo máš na sebe najradšej
  • páči sa ti v práci, máš rada, to čo robíš alebo je niečo iné čo by ťa viac napĺňalo
  • čo ťa v živote robí naozaj šťastnou
  • aký bol tvoj najväčší úspech v práci a celkovo v živote
  • máš nejaké motto/krédo, ktorého sa v živote držíš
  • skús porozprávať svoje vtipné historky, samozrejme nie tie, keď si bol opitý a ledva si chodil
  • akú najbizarnejšiu vec, by si chcela urobiť alebo si možno už urobila
  • máš nejaký zoznam veci, ktoré by si v živote chcela spraviť, nejaké miesta/krajiny, ktoré by si chcela navštíviť

6. NEOPIŤ SA

Všetci vieme, že alkohol nám vie dodať tú správnu guráž, ale je úplne nevhodné, aby si sa na prvom rande opil. Sám vieš kde je tvoja hranica, tak ju skús neprekročiť a nepokaziť si tak všetko. Nech nevyjde na nivoč všetka tá tvoja námaha a prípravy na tento deň.

prvé rande a pravidlá, ktoré ti pomôžu uspieť

7. ŽIADNE EX

Úplne najnevhodnejšie je rozprávať o svojej ex a vylievať si tak srdce pred svojou novou, možno budúcou partnerkou. Ani tebe by to nebolo po vôli, keby ťa začala porovnávať so svojím ex priateľom alebo ti ho opisovať aký bol, čo spolu robievali a pod. Na rande a ani po ňom sa o ex nehovorí, treba myslieť na budúcnosť, nie utápať sa v minulosti.

8. BYŤ ZÁBAVNÝ A ORIGINÁLNY

Byť sám sebou je dôležité, ale ženy milujú keď ich chlap vie rozosmiať. Nie je nič lepšie na prvom rande ako navodiť príjemnú uvoľnenú atmosféru a perfektne sa spolu zabaviť.

9. DOTÝKAŤ SA

Už prešla nejaká tá hodinka spoločného rozhovoru, spoznávania sa, koketovania a ty premýšľaš či je vhodné alebo nie chytiť ju za pás, za ruku, pohladiť ju..

Správny chlap vie odhadnúť situáciu. Sám vycítiš či sa jej letmé dotyky tvojich prstov po jej dlani budú páčiť alebo jej to bude prekážať. 

prvé rande a prvé dotyky

Všetky nežné a nevinné dotyky sú dovolené, ale v žiadnom prípade ju "necápaj" po zadku či neobchytkávaj v intímnych zónach. Všetky intímne partie sú na prvom rande tabu.

Ak máš dobrý pocit z celkového večera či stretnutia s ňou, nezabudni na bozk na rozlúčku. 

10. TVOJ SMARTPHONE PREČ

Vieme, že žijeme v 21. storočí a mobily sú našou neodmysliteľnou súčasťou, ale ak chceš aby tvoje rande dopadlo dobre a malo príjemný priebeh, svoj smartphone nechaj kľudne na stole, ale s obrazovkou otočenou k stolu. Neustále prezeranie si obrazovky, kontrolovanie hodín či nebodaj odpisovanie na správy pôsobí rušivo a nevhodne.

prvé rande ako sa zabaviť

Teraz keď si už zasvätený do tajov na prvé rande, neboj sa ničoho a uži si to naplno!

Uprav sa, nemeškaj, pobav ju a mysli len na príjemný večer plný zábavy s tvojou vyvolenou.