4 minúty čítania, admin hlavní 31. 03. 2016

Páni majú v dnešnej dobe už na výber množstvo doplnkov, dôležité však je dobre ich skombinovať spolu s oblečením.

  • kravata, motýlik -  snáď najbežnejším módnym doplnkom stále zostáva kravata alebo motýlik. Krásne doplnia oblek a zvýraznia jedinečnosť majiteľa. Sú obľúbeným doplnkom „business manov“, vhodné sú na pracovné pohovory, rodinné slávnostné príležitosti ako oslava, svadba, ale aj spoločenské udalosti ako večierky, plesy a iné. Na výber máme z viacerých materiálov a ich výhodou je široká škála farieb. Dajú sa perfektne kombinovať s košeľami rôznych druhov, najuniverzálnejšia je ale biela košeľa, ku ktorej sa hodí kravata, či motýlik akejkoľvek farby. Taktiež je ideálne, ak kravata, alebo motýlik ladí s farbou vreckovky na saku.

  • hodinky - aj keď v súčasnej dobe mobilov ich nosí menšie množstvo pánov. Stále sa však ale pokladajú za jeden z najdôležitejších a vkusných doplnkov. Hodinky si každý pán volí podľa vkusu a osobnosti človeka, buď elegantné, alebo športovejšie. Vedia pekne podčiarknuť celý outfit človeka. Je ale samozrejmé, že do obleku sa nehodia športové doplnky a naopak, k športovému oblečeniu nevolíme elegantné hodinky.
  • manžetové gombíky – sú stálym prvkom mužského vkusu, elegancie takmer už 800 rokov. Vyberáme ich podľa materiálu a príležitosti, na ktorú sa chystáme ísť. Netreba pripomínať, že ich volíme k elegantným košeliam.
  • šály, čiapky, rukavice – ideálny zimný doplnok. Zväčša v tmavých farbách, je ideálne ak čiapka a šál sú rovnakej farby (ak máme rukavice bavlnené, tak aj tie). Znakom elegancie bývajú kožené rukavice, pri ktorých nevadí, keď neladia s čiapkou a rukavicami. To, či si zvolíte bavlnené, alebo kožené doplnky, je len na samotnom pánovi, ale k elegantnému kabátu sa hodia viac kožené ako bavlnené.
  • opasky – na výber z viacerých materiálov, bavlnené, umelé, kožené. Samozrejme kožené sú najelegantnejšie a hodia sa k elegantným nohaviciam, do oblekov. Naopak bavlnené, či umelé k športovejšiemu oblečenia, na voľný čas. Farbu tak isto môžeme skombinovať s oblečením, ale môže byť aj výraznejšej farby (hlavne mladí páni), ak chceme zaujať.

  • slnečné okuliare – veľmi trendy doplnok súčasnej módy. Voliť môžeme z rôznych typov, modelov. Záleží na vkuse muža, jeho výzoru (lebo nie každé sadnú každému) a typu oblečenia.
  • peňaženka –  kožená, ale aj textilná. Textilnú väčšinou volia mladší páni, až teenageri, je športovejšieho charakteru. Kožená peňaženka dokáže doplniť celkovo výzor pána, dokonca môže ladiť s farbou opaska, či hodiniek. Určite ju voľte, ak ste „business man“, alebo pracujete tam, kde sa vyžaduje oblek ako pracovné oblečenie.
  • bižutéria, zlaté, strieborné šperky – ide o špecifický doplnok, pretože nie každý pán mu holduje. Napriek tomu, sú výrazným doplnkom celkového vzhľadu. Moderné sú strieborné šperky, ako retiazky, náramky, či prstene. Zlaté doplnky volia väčšinou páni v rokoch a na vyššom postavení. Naopak, napríklad kožené náramky volia športovejší páni k bežnému outfitu dňa (určite sa nehodia k obleku).
  • tašky cez plece – vhodné pre mladších pánov, sú športovo - elegantného charakteru a podľa materiálu ich volíme k danému oblečeniu. Hodia sa do práce, na šport, bežné nosenie do mesta. Sú rôznych veľkostí.
  • príručné tašky, aktovky – sú veľmi elegantné, bývajú kožené, vhodné do práce aj k obleku. Farbou sa dajú zladiť napríklad s opaskom, vtedy to pôsobí veľmi vkusne.