5 minút čítania, admin hlavní 02. 04. 2020

Všetci dobre vieme, že v dnešnej dobe je veľmi dôležité ísť s módou a sledovať najnovšie trendy zo sveta módy, aby sme vedeli čo je práve IN a čo teraz letí. v súčasnosti sa však na trhu objavujú nové módne výstrelky čoraz častejšie a preto nie je vôbec jednoduché držať krok so všetkými trendy hitmi. To ale neznamená, že ak denne netráviš hodiny nad módnymi magazínmi a webovými stránkami, si takpovediac out!

pánska vesta

Mať svoj štýl obliekania

Každá jedna osoba na tejto zemi totižto môže byť trendy a to aj v prípade, že práve nie je oháknutá ani v jednej zo súčasných štýlových kúskov. Ako prvé je však dôležité dobre poznať, aký štýl oblečenia Vám pristane. Môžete byť obľúbencom a zástancom elegantných odevov, no pokiaľ na to nemáte vhodný typ postavy a takéto oblečenie Vám doslova nepristane, určite by ste na ňom nemali stavať základy svojho šatníka. Možno ste už veľakrát sledovali svojho kamaráta, ktorý bol super štýlovo nahodený a od hlavy po päty sa jeho oblečenie nieslo v športovom svetle. Áno, aj v takomto prípade je potrebné pozrieť sa na skutočnosť či zase naopak, nevyzeráte lepšie v elegantných nohaviciach a trendy svetríku či tričku s výstrihom ,,V“.

pansky outfit

Módne doplnky

K celkovému outfitu určite neodmysliteľne patria aj módne doplnky ako sú hodinky, opasok, šperky a dokonca aj peňaženka. Prečo peňaženka? No za predpokladu že sú Vaše skrine plné elegantných, zúžených nohavíc a košieľ strihu slim fit, jednoznačne aj Vaša peňaženka by mala byť elegantná, najlepšie kožená. Peňaženka je predsa našim každodenným spoločníkom a chodí s nami takmer všade!

 doplnky

Čo o nás móda vypovedá?

Spôsob, akým sa obliekame o nás môže napovedať či prezradiť naozaj veľa. O človeku, ktorý je už na pohľad skvele oblečený, si okamžite utvoríme mienku, že sa o svoj zovňajšok stará a zakladá si na štýlových veciach. Naopak pokiaľ na ulici uvidíme okoloidúceho, ktorý nemá doladený ani jeden kúsok svojho odevu, má neupravené vlasy a prvý dojem z neho nie je vskutku príjemný, prejde nám hlavou myšlienka, že ten má všetko ,,na háku“ a netrápi ho, ak sa naňho na ulici obzrie nejedna osoba s nie veľmi prívetivým pohľadom. Môžeme teda povedať, že skutočne platí výrok od slávneho spisovateľa žijúceho v deväťdesiatych rokoch, Marka Twaina: ,,Šaty robia človeka.“.

pánska móda

Náš spôsob obliekania o nás môže napovedať ešte oveľa viac. V mnohých prípadoch platí, že ľudia, ktorí si ani trochu nelámu hlavu s tým, čo si zajtra oblečú do školy či do práce, alebo len tak niekam vonku, si nelámu hlavu ani so svojim životom a vedú celkom jednoduchý život v ktorom sa nezaoberajú, alebo len veľmi málo, bežnými problémami bežných ľudí. Jednoducho povedané žijú zo dňa na deň a chcú len rýchlo a bezstarostne preplávať životom.

Naopak z človeka, na ktorom už len badať snahu sa pekne obliekať, sála, že aj v živote sa stará o svoju budúcnosť a nie je mu všetko ľahostajné.

Oblečenie a spôsob života

Naše oblečenie o nás mnohokrát vypovedá aj o tom, aký spôsob života vedieme. Táto skutočnosť samozrejme neplatí vždy, no v mnohých prípadoch si o človeku už na prvý pohľad v hlave môžete utvoriť mienku, okolo čoho sa asi točí jeho život. 

pánsky štýl

Na záver musím opomenúť, že hoci je móda dnes skutočne dôležitá, je to veľmi široký pojem a platí taktiež výraz sto ľudí, sto chutí. Najjednoduchšie je naozaj nosiť to, čo nám vyhovuje, pretože my sami by sme mali najlepšie vedieť, aké odevy nám pristanú a v čom sa cítime pohodlne. Niekto preferuje oblečenie úzkych strihov a iní zase strihy voľnejšie. Najlepšie urobíte, ak budete sami sebou a dáte to najavo aj tým, čo si obliekate, samozrejme záleží aj od situácie či udalosti, na ktorú sa chystáte, pretože ísť na rande či diskotéku v teplákoch – brrr!