2 minúty čítania, admin hlavní 17. 04. 2020

V tomto článku sa zameriame na rôzne typy golierov na pánskych košeliach. Či sa už chystáš na formálne pracovné stretnutie alebo na neformálnu večeru s priateľmi, bolo by dobré vedieť, aký typ košele si na seba obliecť. Poď sa spolu s nami zorientovať v základných druhoch golierov na pánskych košeliach.

Klasický golier- Kent 

Ide o najpoužívanejší typ goliera. Kent sa vyznačuje širším golierom, o ktorého zapasuje každý uzol. Tento strih je vhodný aj na nosenie pod sveter bez kravaty. 

Široký golier Cutaway 

Ide o typ golieru, do ktorého sa hodia hlavne široké uzly kravaty, hlavne dvojitý Windsor. Košeľu s týmto typom golieru nie je vhodné nosiť bez kravaty. 

Button-down golier

Golier, ktorý má konce pripnuté gombičkami sa nosí najčastejšie bez kravaty s rozopnutým posledným gombíkom. Košele s button-down golierom sa hodia na neformálne akcie. Určite nie sú vhodné do slávnostného obleku. 

Elegantný-Wing

Ide o najviac formálny štýl golieru. Nachádza sa na košeliach, ktoré sa obliekajú na vysoko formálne udalosti v kombinácii napríklad so smokingom. Nosí sa k nemu výhradne motýlik.

Neformálny-Band

Tento golier je v pánskej móde nováčikom. Ide ale o veľmi obľúbený typ košele, pretože je skvelá na každodenné bežné nosenie.

Veríme, že sme s ti s výberom pánskej košele pomohli, a ty tak budeš za štýlového fešáka pri každej príležitosti.