11 minút čítania, Lucia Pampurikova 05. 05. 2021

Najlepší spoločník počas celého roka. Tento fundamentálny kúsok šatníkov môžete nosiť na nespočetné množstvo spôsobov, je dostupný v rôznych farbách a dokonale zapadne do každého módneho štýlu. Reč je o ikonickom kúsku módneho sveta - tričku. 

biele pánske tričko, žltá bombera, modré rifle

Pánske tričko a niečo z jeho histórie

Aj tričko si prešlo svojím vývojom. Vznik trička bol troška komický. Všetko to začalo jedného krásneho slnečného dňa, keď sa unavení robotníci ukladali na spánok, ale v pôvodnom pyžame (pyžamovej kombinéze) im bolo teplo, tak si ho prestrihli na polku. Neskôr vrchnú odstrihnutú časť - tričko, nosili aj do práce ako časť pracovného odevu. 

Prvé tričko vyrobili počas Mexicko-Americkej vojny v roku 1898, ktoré od roku 1913 začalo americké námorníctvo využívať ako súčasť uniformy v podobe "tielka". Tričko sa v tejto podobe využívalo často, avšak až začiatkom 20. storočia sa o jeho "tričkové šialenstvo" postarali legendárny krásavec Marlon Brando a rebel James Dean, ktorí tento nadčasový kúsok preslávili a pridali mu na hodnote a popularite. Tričko začalo pomaly, ale isto konkurovať klasickej elegantnej košeli a polokošeli. Mladá generácia si ho obľúbila natoľko, že v dynamickom 21. storočí pánske tričká vyrábajú aj svetoznáme módne domy, ktorých meno v svete módneho priemyslu niečo znamená.

pánske tričko so žlto čiernou potlačou

Dnes si trendy ležérny outfit bez trička nevieme ani len predstaviť. Veď kto by ho nemal v obľube? Oversize, bavlnené alebo športové tričko? 

Trendy tričko s potlačou

O prvé tričko s potlačou sa postaral v 50. rokoch 20. storočia Thomas E. Dewey. Jeho vytlačený slogan na tričku počas volebnej kampani, inšpiroval aj spoločnosť Tropix Togs, ktorá získala licenciu od Walta Disneyho a začala predávať tričká s potlačou ikonickej disney postavičky - Mickey Mouse.

Medzi celosvetovo top najpredávanejšie tričká s potlačou jednoznačne patria :

  • I LOVE NY (New York),
  • rebelský rollinstonský jazyk,
  • Hard Rock Cafe, 
  • tričko s potlačou Mickey Mouse a Supermana.

zelené pánske tričko s krátkym rukávom a výstižným textomFarebné pánske tričko s trendy potlačou

Ste muž, ktorý rád vyčnieva z davu, stojí si za svojím názorom a ktorý neznáša tuctové, okukané veci? Práve vám sú venované nasledovné riadky. Inšpirujte sa s novými modernými tričkami s originálnou potlačou. 

   Biele pánske tričko s komiksovou potlačou Biele pánske tričko s komiksovou potlačou

Pánske tričko tmavomodré so žltým smajlíkompánske tričko s kvetinovým vzorom

Pohodlné športové tričko

Život je boj, neustály zhon a stres. Ten unavujúci stereotypný kolobeh - práca a naspäť domov. Každý potrebuje na chvíľu vypnúť. A čo je  najlepší liek na odreagovanie sa? Šport. Beh, turistika, posilňovňa. Okrem kvalitnej obuvi, potrebujete aj pohodlné športové oblečenie.

neónové zelené pánske tričko

Objavte aj vy funkčnosť a efektivitu športových tričiek. Športové tričko, známe aj ako funkčné tričko je zvyčajne prispôsobené typu športu alebo outdoorovej aktivity, na ktoré je stvorené. Tričko pre šport je zvyčajne vyrobené zo syntetického materiálu, vďaka čomu disponuje špeciálnymi vlastnosťami akými sú:

  • odvádzanie potu,
  • priedušnosť materiálu,
  • hebkosť,
  • pružnosť - prispôsobenie sa telu pri pohybe,
  • dlhá životnosť, 
  • ľahká údržba - jednoduché pranie na 30 stupňoch, 
  • rýchle schnutie,
  • držia si svoj tvar.

Ak ešte nešportujete, začnite. Šport v akejkoľvek podobe prináša samé benefity telu ale aj duši, takže žiadne výhovorky a rozhýbte svoje telo v komfortnom športovom oblečení.

Štýlové oversize tričko

Jedinečný street štýl má svojich prívržencov po celom svete. Muži aj ženy, ktorí sa radi inšpirujú z nápaditých pouličných outfitov, nedajú dopustiť na oversize štýl. Oversize mikiny, tričká, bundy a nohavice predstavujú neoddeliteľnú súčasť populárneho štýlu ulice. 

čierne oversize tričko s kapucňou a potlačou béžové oversize tričko

Oversize tričko vyzerá najlepšie v kombinácií s teplákmi jogger strihu alebo s kapsáčmi moderného dizajnu. Pre sofistikovanejší look zvoľte oversize tričko s čiernymi slim fit rifľami. Naopak pre dramatický vzhľad vyskúšajte čierne, béžové, biele alebo aj šedé oversize tričko s trendy tmavozelenými kapsáčmi. 

Klasika na nezaplatenie - pohodlné bavlnené tričko

Nestarnúci módny trend, ktorý si nájde uplatnenie aj v elegantnom aj v mestskom štýle obliekania sa. Klasické  biele tričko. V jednoduchosti je krása a biele bavlnené tričko je dôkazom toho, že aj obyčajné jednofarebné tričko dokážete využiť hneď na niekoľko spôsobov:

  • svieži denim look - biele tričko, rifľová bunda alebo rifľová košeľa, džínsy alebo cargo nohavice (alias kapsáče),
  • moderná športová elegancia - biele tričko, sako, rifle alebo chino nohavice,
  • jesenný nostalgický look - biele tričko, rifle, pletený kardigan alebo sveter,
  • univerzálne využitie v originálnom street štýle,
  • jednoduchý mestský štýl - biele tričko, kožená bunda (bombera alebo klasická kožená bunda), rifle.

biele pánske tričko, čierna kožená bunda, rifle biele pánske tričko, modré pásikavé elegantné nohavice

    moderná modrá pánska košeľa s bielym tričkom  svetlo modrá rifľová pánska bunda, biele tričko, modré nohavice

Aj výstrih vie zamiešať karty

Preferujete klasiku alebo kráčate s novými trendmi? Klasické tričko s tradičným okrúhlym výstrihom všetci dobre poznáte. Biznismeni ho nosia pod košeľou, džentlmeni pod sakom a moderní muži pod koženou bomberou.

čierne pánske tričko, šedé sako

Čo poviete na pánske tričká s V-výstrihom? Čoraz častejšie v lete muži vystavujú svoje vyšportované krivky v slim fit tričku s módnym V-výstrihom. Čierne, biele a tmavomodré tričko s véčkovým výstrihom posunie jednoduchý "tričkový outfit" o úroveň vyššie. Tričko s týmto výstrihom padne každému mužovi ako uliate. Nedokonalosti zakryje a naopak prednosti naplno vyzdvihne. K jednofarebnému tričku s V-výstrihom zvoľte slim fit rifle alebo elegantné chino nohavice a nezabúdajte na vaše "imidžovky" - tenisky. Finálny look pôsobí ucelene a príjemným elegantným dojmom. 

béžové tričko s V-výstrihom pánske tričko s dlhým rukávom s V-výstrihom

Tak čo poviete, dostali ste aj vy chuť na nakupovanie? Pridáte jedno, dve tričká do vašej vycibrenej zbierky? Veď to poznáte aj vy, tričiek nikdy nie je dosť.