11 minút čítania, Lucia Pampurikova 25. 01. 2022

Kvalitná zimná bunda a zateplené zimné topánky do zimného šatníka jednoducho patria. A čo sveter? Obľubujete elegantné outfity so svetrom? Je to váš verný spoločník do práce? Sveter je nadčasový a všestranný kúsok, ktorý ľahko zapojíte do každého outfitu. Vybrali sme pre vás top šestku! Trendy pánske svetre, vďaka ktorým nebudete mať zbytočne preplnenú skriňu, ktoré môžete využiť aj niekoľko rokov a bez problémov, ich môžete zakomponovať do vášho každodenného outfitu do práce alebo na voľnočasové aktivity.

Nadčasový sveter v hlavnej úlohe

Sveter alebo mikina? Aj vy sa pýtate, na čo je mužom sveter, keď existuje mikina? Mikina je ideálna na voľnočasové aktivity, na športovanie alebo ako súčasť “domáceho úboru”. Sveter  predstavuje zlatú strednú cestu medzi ležérnym a formálnym štýlom. Je univerzálny a všestranný. Vyťažte z toho aj vy maximum! Zakomponujte nadčasový sveter do vašich "nadupaných" outfitov.

         béžový pánsky sveter  tmavomodrý pánsky sveter na zips 

Nie všetky svetre sú pohodlné, príjemné na dotyk alebo vhodné pre každú príležitosť. Pri výbere svetra dbajte na :

  • materiál,
  • veľkosť,
  • dizajn,
  • hrúbku.

Medzi najpohodlnejšie a najpríjemnejšie svetre na dotyk patria kašmírové svetre. Kašmír je vzácny a exkluzívny materiál. Produkty z kašmíru si udržia tvar a farbu aj niekoľko rokov, avšak je potrebné prať ich delikátne.

Klasický sveter s okrúhlym výstrihom

Klasikou nikdy nič nepokazíte. Bavlnený, vlnený alebo kašmírový sveter s populárnym okrúhlym výstrihom tvorí pomyselný základ pánskeho šatníka nielen v zimnom období. Jednofarebný alebo vzorovaný? Proti gustu žiaden dišputát. Je to len na vás. Jednofarebný sveter je univerzálny a môžete ho nosiť na formálne aj neformálne udalosti. Pohodlný sveter s trendy vzorom zdramatizuje celý outfit, oživí ho a pridá mu šmrnc

           svetlozelený pánsky sveter sivý pánsky sveter

Sveter s moderným V-výstrihom

Véčkový výstrih poodhalí mužnosť a atraktivitu každého muža. Sveter s módnym V-výstrihom patrí medzi top trendy v svete módy. Predstavuje nevyhnutnosť pánskeho šatníka moderného muža. Neutrálna paleta farieb ako čierna, tmavomodrá, šedá a béžová sú ranou na istotu. Vyskúšajte slim fit strih! Príjemný, flexibilný, ale priliehavý materiál ako napr. merino vlna. Sveter s atraktívnym V-výstrihom vynikne v outfite so štýlovými pánskymi chukka čižmami a komfortnými úzkymi rifľami. 

          tmavomodrý pánsky sveter s V-výstrihom, biela košeľa modrý pánsky sveter s V-výstrihom

Náš tip: Príjemnou zmenou je "bratranec" svetra s V-výstrihom, módny sveter so šálovým golierom. Moderný kúsok, ktorý v kombinácií s trendy rifľami tvorí svieži outfit mestského štýlu. Nezabudnite zimný look doladiť tou správnou zimnou obuvou. V tomto prípade to môžu byť pánske členkové čižmy/topánky

          čierny pánsky sveter so šálovým golierom sivý vzorovaný pánsky sveter so šálovým golierom

Trendy kardigan

Populárny sveter na gombíky, ktorý je možné úplne celý rozopnúť. Kardigan. Oblečenie pre starých otcov? Mýlite sa. Prečo si vybrať kardigan?

  • ideálny na vrstvenie,
  • v obľube ho majú všetky vekové kategórie,
  • ľahko zapadne do rôznych štýlov obliekania,
  • môžete ho celý rozopnúť,
  • bohatá ponuka vzorov, strihov, materiálov a dizajnových prevedení,
  • slúži aj ako konečná vrchná vrstva.

          tmavomodrý pánsky kardigan šedý pánsky kardigan

Tenšie kardigany z exkluzívneho kašmíru môžete nosiť aj pod sako do práce alebo pod oblek na formálne príležitosti. Šik varianta predstavuje kardigan so šálovým golierom. Mikina je fajn, ale povedzme si. V čom viac zapôsobíte na rande či rodinnej večere? Kardigan vynikne aj v elegantnom outfite s chino nohavicami a košeľou, ale perfektne zapadne aj do ležérneho looku s rifľami, baggy nohavicami a tričkom.

Rolák v elegantnej čiernej farbe

Štýlovo a pohodlne po celý rok! Chladné jarné rána, sychravé jesenné dni alebo treskúca zima. Oblečenie s dlhým rukávom si v našich zemepisných šírkach nájde uplatnenie počas celého roka. Moderný rolák zažíva obrovský comeback!

pánsky outfit - čierny rolák, hnedý kabát

Pri výbere farby máme jasno. Čierna klasika je vždy vítaná. Vkusné, moderné s istou dávkou sexepílu. Módny outfit s nádychom čiernej farby pôsobí elegantným dojmom. Čierny slim fit rolák dokonale zapadne pod sako, pod kabát, ale aj pod trendy koženú alebo bomber bundu. Ak sa rozhodnete dať šancu roláku, tak vyskúšajte atraktívny rolák slim fit strihu.   

          čierny pánsky rolák pánsky rolák sivej farby

Praktický sveter na zips po celej dĺžke 

Ste háklivý na vaše pestované a vždy dokonale upravené "háro"? Sveter na zips po celej dĺžke disponuje jedným obrovským a často neoceniteľným plusom, nemusíte ho prevliekať cez hlavu. Svieži mestský look docielite v kombinácií s pohodlnými rifľami. V kurze sú momentálne príjemné zemité farby ako béžová, zelená, pastelové odtiene modrej, sivá ale aj hnedá a bordová. Ak potrebujete pôsobiť na úrovni s istou dávkou elegancie vymeňte sveter na zips za komfortný pánsky kardigan. 

          bordový pánsky sveter na zips sivý pánsky sveter na zips 

Pohodlný sveter na "štvrtinový" zips

Milujete outdoorové aktivity ako napr. kempovanie a prechádzky v prírode? Sveter na "štvrtinový" zips je pre vaše športové vyžitie počas chladných dní to pravé orechové. Je praktický, pohodlný a zahreje vás až ku krku. Počas jesene, ak zvolíte hrubý sveter, môže slúžiť aj ako vrchná vrstva outfitu, v zime môžete pridať zimnú vestu alebo zateplenú zimnú bundu. Okrem klasickej námorníckej alebo olivovej farby, sú IN aj nadčasové farebné tóny ako hnedá, čierna alebo šedá.

          hnedý pánsky sveter na zips pánsky sveter modrý na zips


Náš tip: Ak sveter nie je vašou šálkou kávy a úplne vám postačí v skrini len jeden, mal by to byť sveter s V-výstrihom. Trendy sveter s V-výstrihom vyzerá dobre v elegantnom looku, v biznis outfite, s rifľami, s nohavicami s nízkym sedom, s košeľou, so sakom, ale aj v ležérnom outfite s tričkom.

pánsky sveter s V-výstrihom v lososovej farbe