5 minút čítania, Lucia Pampurikova 18. 01. 2018

Sneh, dážď či ľad. Zima je už v plnom prúde a ak ste si ešte stále nezadovážili tie pravé orechové zimné topánky či už do práce alebo na víkend s kamarátmi, je už najvyšší čas. Nikto z nás nemá rád keď mu natečie do topánok a už vôbec nie keď je chladné zimné obdobie.

Populárna zimná klasika 

Street style ako vyšitý. Klasikou pre správneho chlapa sú určite zimné topánky Timberland. Nepremokavé, izolované, s hrubou kvalitnou podrážkou. Nesmrteľná kombinácia s džínsami vhodná na každodenné nosenie. Nezabúdajte topánky impregnovať, predĺžite tak ich životnosť. 

timberland

Prechádzky zasneženou krajinou

V pánskom šatníku určite nesmú chýbať dobré turistické zimné topánky. Ideálne aj na rodinné výlety či na voľný čas. Mali by byť vybavené kvalitnou gumenou vyššou podrážkou a určite nie hladkou. Zimné topánky na rôzne outdoorové aktivity za rozumnú cenu ponúkajú české spoločnosti ako Alpine Pro alebo napr. Crossroad.

Ak ste milovníci hôr a v horách trávite viac času ako doma v teple, tak radšej investujte a poobzerajte sa po produktoch od švajčiarskej firmy Mammut, nemeckej Hanwag či Meindl alebo aj po produktoch, ktoré pochádzajú zo srdca francúzskych Álp od spoločnosti Salomon

zimné trekingové topánky 

trekingové pánske topánky

Obľúbené snehule

Neodmysliteľnú súčasť každého šatníka či už dámskeho alebo pánskeho sú určite populárne "snehule". Zahrejú nohy nie len na výletoch, lyžovačkách či zimnej turistike, ale sú rýchlou a praktickou obuvou aj na každodenné nosenie. So Softshell materiálom ste sa už určite stretli. Ideálny materiál pri outdoorových aktivitách, nepremokavý, ľahký materiál odolný aj voči nepriaznivým poveternostným podmienkam.

čierne zimné topánky pre pánov

zimné pánske topánky

Zimná obuv do práce

Obuv na každodenné nosenie sme si už rozdelili, ale čo takto pracovné nasadenie. Je potrebné niečo elegantné a aj nepremokavé. Skvelou voľbou do práce sú určite kožené zimné topánky s nenápadným opätkom. Niečo na štýl derby či oxford typu topánok, ale v zimnom prevedení. Do práce volíme neutrálne farby topánok akými sú čierna, hnedá alebo antracitová. 

hnedé pánske topánky na zimu 

čierne pánske zimné topánky

Štýlovo aj v zasneženom chladnom počasí

Trendy obuvou nie len do mesta a na voľný čas sú pánske "čižmy". Členkové kožené topánky na viazanie s bočným zipsom, s dobrou protišmykovou podrážkou. Môžu mať aj hrejivé vnútorné zateplenie. Dokonalú kombináciu dosiahnete s džínsami cigaretového strihu, vo vypasovanom kabáte s jednoradovým zapínaním v neutrálnych farbách. 

"Kultovkou" tohto štýlu sú topánky britskej značky Dr. Martens.

topánky Dr. Martens

trendy pánske topánky

Prívrženci pohodlného štýlu preferujú tenisky a to aj v zime. V takomto prípade sú najlepšie tie s vnútornou kožušinkou plus s praktickou komfortnou gumenou platformou, samozrejme protišmykovou.

zimné pánske tenisky

pánske zimné topánky