9 minút čítania, Lucia Pampurikova 09. 02. 2022

Na mušku sme si dnes zobrali dvoch populárnych slovenských influencerov, ktorí aj napriek diametrálne odlišným povahám, majú spoločné dve zásadné veci - dominujúcu čiernu farbu v outfitoch a lásku k cestovaniu a novým dobrodružstvám. Šarmantný Michal Gajdošech a kreatívny Dušan Marko vám prezradia, čo ich pri tvorení módnych outfitov inšpiruje a ako vidia dnešné módne trendy.

Michal Gajdošech alias @migajdo 

Michal Gajdošech

Vedeli ste, že 4.najkrajší muž na svete pochádza práve zo Slovenska? Atraktívny rodák zo Štúrova, Michal Gajdošech má na Instagrame viac ako 50 tisíc sledovateľov, jeho obľúbená farba je čierna a okrem svojej priateľky, miluje svoju prácu a šport.

Michal Gajdošech

Sympatický a charizmatický. Muž so správnymi názormi a postojmi. Migajdo sa v živote určite nestratí. Vyštudoval ekonómiu, veľa cestuje a pomaly si plní všetky svoje životné sny. Na prehliadkových mólach je ako doma. Vyskúšal si účinkovanie v populárnej reality show - Farma a účinkoval aj v niekoľkých reklamách či klipoch.

Michal Gajdošech

Michal momentálne žije v čarokrásnej Prahe, kde pôsobí ako úspešný podnikateľ. Ak ste si mysleli, že sa živí modelingom, ste na omyle. Michal je srdcom aj dušou kreatívny biznismen, ktorý podniká v rôznych oblastiach. Modeling a aj populárne influencerstvo predstavuje v živote tohto mladého inteligentného muža len príjemné  hobby. Dlhodobo sa venuje aj športu. Už viac ako 12 rokov aktívne cvičí a samozrejme sa zdravo a pestro stravuje. Výrok: Telo ako dôkaz, je v tomto prípade na mieste. A verte, nie je to žiaden fotoshop, ale hodiny tvrdej driny. Aký je @migajdo? Čo on a móda?  

Michal Gajdošech

Niečo o Michalovi vám prezradí aj samotný Michal.

Čo ťa charakterizuje?

Priamosť. Neviem držať jazyk za zubami a vždy hovorím, to čo si myslím. Veľa ľudí ma preto nemá rado. Bohužiaľ, neviem sa toho zbaviť:D

Sleduješ módne trendy? Čo hovoríš na pestrosť a rozmanitosť dnešnej módy?

Hahahaha:D..Teraz som sa musel zasmiať. Moc dnešnú módu nechápem, a preto radšej ostávam pri tom, čo sa páči mne. Popravde, neviem si predstaviť ísť von oblečený vo viac ako 2 farbách. Asi som konzerva:D

Michal Gajdošech

Odkiaľ berieš inšpiráciu pri vytváraní módnych outfitov? Aký je tvoj štýl?

Väčšinou sa obliekam pohodlne. Skôr streetovo. Džíny (kľudne aj roztrhané) a tričko (nie klasický strih, skôr oversize alebo vzadu predĺžené). Nemám problém dať si aj oblek alebo sako s košeľou, ak je na to správna príležitosť. V obliekaní moc neexperimentujem. Vyberám si to, čo sa mi páči, v čom sa cítim pohodlne a sám sebou. Inšpiráciu beriem predovšetkým zo sociálnych sietí. Je tam toho skutočne veľa a myslím, že každý si tam nájde to svoje.

Obľúbený módny návrhár alebo obľúbená značka?

Z luxusných značiek mi najviac k srdcu prirástla značka Gucci (hlavne ich opasky, sú top). Z bežných značiek je to Bershka a Zara. Keď idem nakupovať, vždy začínam tam.

Michal Gajdošech

Dušan Marko alias @vegetarianboy

vegetarianboy

Medzi topku slovenského instagramového sveta jednoznačne patrí aj sympatický vegetarián z Bratislavy, @vegetarianboy. Úspešný slovenský bloger a influencer, Dušan Marko je kreatívny mladý muž,  ktorý miluje módu, koncerty, dobrú zábavu a cestovanie. Je charizmatický, svojský a predovšetkým originálny. Vždy plný elánu, skvelých nápadov a obklopený skutočnými priateľmi.

vegetarianboy

Keď na ulici spozorujete dobre oblečeného mladého muža s klobúkom, zbystrite pozornosť. Je dosť možné, že ste práve stretli známeho influencera Dušana Marka. Neodmysliteľnú súčasť jeho outfitov predstavuje práve nápaditý trendy klobúk a nadčasová čierna farba. 

vegetarianboy

Jeho štýl charakterizuje mix ležérneho štýlu s istou dávkou elegancie a dobrého vkusu.  Vegetarianboy tvrdí, že skinny veciam pomaly, ale isto odzváňa a naopak sám sa veľmi teší uvoľnenejšiemu a pohodlnému moodu. Čo myslíte, súhlasíte s ním? 

vegetarianboy

Odkiaľ berieš inšpiráciu pri vytváraní módnych outfitov? Aký je tvoj štýl?

Svoj štýl by som neškatuľkoval jedným smerom či slovom. Úplne inak som sa obliekal 3 roky dozadu, úplne inak dnes a úplne odlišný možno môj šatník bude o 3 roky. Myslím, že to je pochopiteľné, že časom sa naše preferencie aj v móde menia. 

Inšpirácia je v mojom prípade všade okolo mňa, na ulici, vo filmoch, v hudbe, v iných kultúrach…

vegetarianboy

3 veci, čo ťa charakterizujú. 

Klobúk, cestovanie, hudba. 

vegetarianboy

Sleduješ módne trendy? Čo hovoríš na pestrosť a rozmanitosť módy dnes? 

Sledujem, keďže ovplyvňujú moju prácu, ale snažím sa triezvo zhodnotiť,  čo sa mi skutočne páči a nekupovať si niečo len preto, že to je trend.

vegetarianboy

Obľúbený módny návrhár alebo obľúbená značka 

Páči sa mi tvorbe slovenskej značky Dendis a Freier. Zo zahraničných už roky napríklad Kenzo, Alexander McQueen, Gucci a v posledných rokoch aj Versace. No nebránim sa ani nákupu v Zare či H&M, ak sa mi niečo naozaj páči a viem, že to budem nosiť.

vegetarianboy

Veríme, že vás migajdo a vegetarianboy zaujali a inšpirovali. Ktovie, možno práve pri tvorení budúcich outfitov budete čerpať námety z ich "tvorby". Veď kto by odolal ikonickým nadčasovým outfitom v čiernej farbe?