3 minúty čítania, Lucia Pampurikova 04. 04. 2018

Ak chcete oživiť svoj každodenný elegantný štýl nie len do práce, tak môžete skúsiť vymeniť klasické kožené poltopánky za tenisky pre pravých pánov.

Zmenu za elegantné poltopánky si môžete dovoliť len ak to povoľuje dress code na vašom pracovisku. 

Zástancovia elegantného vzhľadu si sako, nohavice a poltopánky či mokasíny obliekajú aj vo svojom súkromnom živote, a preto ak túžite po menšej zmene, tak sa môžete v obchodoch poobzerať po nasledujúcich modeloch. 

Základným pravidlom pri tejto zmene je rozoznať tenisky od bežeckej obuvi či obyčajných látkových tenisiek. Rovnako sú neprípustné aj členkové tenisky.

Pri elegantnom štýle je dôležité ostať pri neutrálnych farbách. Na tenisky so vzorom či krikľavou farbou môžete rovno zabudnúť. Naopak farby ako biela, čierna, hnedá, béžová alebo modrá budú dokonale ladiť so zvyšnými kúskami z vášho elegantného outfitu. 

Biele tenisky.

 

Esenciálny kúsok sú určite biele tenisky. Klasikou, ktorá nikdy neomrzí sú biele tenisky Adidas stan smith original. Farbou, tvarom a aj materiálom dokonale zapadnú ku každým elegantným chino nohaviciam. 

Biele tenisky aj vďaka svojou univerzálnou farbou, môžete kombinovať s každým oblekom, či už tmavomodrým, modrým, sivým, šedým, hnedým a pod. 

 

Hnedé tenisky.

Hnedá farba patrila vždy k farbám, ktoré navodzovali dojem klasiky a elegancie.

Pri klasickom dizajne sa kladie dôraz na detaily. Precízne a kontrastné prešívanie. Kvalitná koža, využitie rovnakej farby len v inom odtieni. Tmavá podrážka a kožená vložka v topánke. Všetko sú to dôležité detaily, na ktoré je potrebné myslieť pri výbere tenisiek, ktoré budú doprevádzať váš osobitý elegantný štýl.

Aj jednoduchý dizajn môžete zmodernizovať s už vyššie spomínanými atribútmi.

Tmavomodré tenisky

Hladká línia, minimalizmus, jednoduchosť. V tom spočíva podstata kombinácie tenisiek s elegantným lookom. 

Jednoduché neznamená nudné.

Namiesto klasiky môžete zvoliť tmavomodré sneakersy s lesklou koženou špičkou. Lesklá koža pridáva na elegancii a tej správnej dávke originality.

Čierne tenisky

Moderná klasika. Ak nie ste za radikálne zmeny, tak v tom prípade čierne kožené tenisky budú pre vás to pravé orechové. Ich elegantný vzhľad plne zastúpi kožené poltopánky. 

Ak na seba nechcete pútať pozornosť, nezabúdajte, aby sa aj farba podrážky zhodovala s farbou tenisiek.