12 minút čítania, Lucia Pampurikova 28. 12. 2021

Móda roku 2022 sa čoraz viac približuje k "normálnemu" oblečenie na každodenné nosenie. Bizarným modelom pomaly, ale isto odzváňa. Aj keď sa vždy nájde niečo divoké, extravagantné až nekonvenčné. Módni návrhári sa znova nadýchli. V novej trendy kolekcii jar/leto 2022 cítiť novú dynamiku, energiu a vidno, že módni návrhári sa skutočne vybláznili. Výsledkom sú naozaj famózne modely. Pozrite sa s nami na nové trendy zo sveta pánskej módy pre rok 2022.

pánska bomber bunda s kvetinovým vzorom

Nadrozmernosť kraľuje 

Páni máme pre vás dobrú správu. Obtiahnuté šortky síce úplne z módy nevyšli, ale za to oversize kraťasy sa dostali na všetky svetoznáme módne móla. Dĺžka nad kolená ostáva v kurze, farebnosť je rôznorodá. Môžete ísť na to tón v tóne alebo vytvoriť atraktívne farebné kontrasty s tričkom a blejzerom. 

Ak ju ešte nemáte, tak si pre oversize pánsku košeľu urobte v šatníku miesto. Ľahké, svieže, vzdušné. Pokiaľ nemáte zábrany a nie je pre vás žiadny problém vyskúšať niečo trendy, pánska tunika alebo oversize košeľa sú na to ako stvorené. Elegantný dojem v trendovej oversize košeli vzbudíte v klasickej bielej alebo v príjemnej svetlo modrej farbe. 

          čierna pánska tunika pánske oversize pásikavé nohavice

Trendy kolekcia bez rukávov

Vesty zažívajú obrovský comeback! V lete roku 2022 budete trendy v pletenej veste, v štýlovom blejzeri bez rukávov, v pohodlným tielkach alebo aj v netradičnej biker bunde bez rukávov. Burberry, Dolce&Gabbana, Prada, Armani to vsadili na originálne modely bez rukávov. Muži riaďte sa heslom: ukážte bicepsy! Pokiaľ sa vám nový trend - pletené vesty pozdáva, môžete vyberať medzi kvetinovými, jednofarebnými, obľúbenými rifľovými alebo aj z asymetrických strihov. Atraktívny módny trend pre kolekciu jar/leto 2022 je určite pohodlná kombinácia vesty s nohavicami s nízkym sedom, ale aj s rifľami alebo teplákmi.

          pánska štrikovaná vesta pánska vesta

Vychytávka roku 2022 - kardigan

Elegantný béžový, pletený čierny alebo vzorovaný kardigán? Klasická dĺžka, asymetrický vzor alebo nekonvenčný dlhý pánsky kardigan? Praktický kardigan príjemne zahreje a dodá vášmu finálnemu looku moderný vzhľad s istou dávkou elegancie a retro charakteru. Módny kardigan predstavuje univerzálny  kúsok pánskeho šatníka s vintage akcentom.  

          béžový pletený pánsky kardigan karamelový pánsky kardigan

Poslúži vám počas celého roka, pretože je len na vás či si vyberiete teplý hrubý pletený kardigan alebo všestraný tenký variant. V akej farbe bude váš kardigan počas jarnej či letnej sezóne IN? V roku 2022 neexistuje žiadna farba, ktorú by ste mali oblúkom obchádzať. Avšak módni návrhári dávali prednosť béžovej, pastelovým odtieňom, čiernej alebo aj netradičným vzorom. Trendy kombinácia je kardigan s "voľnými" teplákmi, s rifľami regular strihu alebo aj s voľnými elegantnými nohavicami.

          netradičný kockovaný šedo-čierny pánsky kardigan šedé pánske rifle

Ikonický denim je opäť na výslní

Do popredia sa vrátil aj denim, nadčasová rifľovina. Kedysi ste váhali, či rifľová bunda, rifľová košeľa a rifle v jednom outfite nie sú viac módne faux pas ako trendy hit. S radosťou vám oznamujeme, že komplet rifľový outfit dostáva v roku 2022 zelenú. Na jar alebo v lete sa môžete blysnúť v denim outfite v rovnakom farebnom tóne.   

           pánska rifľová košeľapánske rifle s nízkym sedom 

Vykroj to!

Vedeli by ste si predstaviť váš ležérny outfit na voľnočasové aktivity v podobe slim fit trička s rôznymi výkrojmi po celom tričku? Módni návrhári boli pri tvorení naozaj kreatívni. Zaujímavý, miestami bizarný, trend kolekcie jar/leto v roku 2022 sú módne kúsky s výkrojmi/dierami. Tričká, vesty, tielka alebo aj pánsky overal. Všetko zdobia extravagantné výkroje. Sami nevieme posúdiť či išlo o dômyselný nápad alebo skôr o vytvorenie dramatického vzhľadu. 

Pánske obleky v novom šate

Na scénu prichádza závan čerstvej energie. Farby dúhy a krikľavosť. Zabudnite na klasiku a tradičný formálny biznis oblek. Hermes, Louis Vuitton, Moschino, Fendi popustili uzdu fantázie. Výrazné farebné obleky šité na mieru sú na jar/leto 2022 vítané. Pastelové odtiene limetkovej, ružová, very peri modrá alebo výrazná oranžová?

pánske modré sako ružový pánsky oblek

Vedeli by ste si predstaviť manažovať ľudí v extravagantnom saténovom obleku? Niekto bol home office aj rok. Ľudia, ktorí museli pracovať z domu, si už zvykli na výhodu a pohodu "domáceho pracovného oblečenia". Módni návrhári premýšľali ako uľahčiť ľuďom návrat do biznis prostredia v komfortnom, menej formálnom obleku. Využili efektivitu "uvoľnených" siluet. 

Bomber bunda - základ pánskeho šatníka

Trend, ktorý sa teší veľkej obľube po celom svete. Milujú ju mladšie aj staršie generácie. Ikonická bomber bunda. Moderná bomber bunda disponuje hneď niekoľkými plusmi.

  • je to všestranný a univerzálny kúsok pánskej módy.
  • je nadčasová. Nikdy nevyjde z módy, naopak každý rok ,bomber bundu, módny svet predstavuje v čoraz atraktívnejšom variante. 
  • možná kombinácia aj s elegantnou košeľou a chino nohavicami, ale aj so štýlovými teplákmi.

          modrá pánska bomber bunda béžová pánska bomber bunda

Na mólach sa mihlo dvojča bomber bundy - športová nadčasová univerzitná bunda/mikina. College jarná bunda typická pre rok 2022 disponuje bomber zostrihom a neutrálnymi farbami. Na mólach kraľovala hnedá, čierna, ale aj klasická tmavomodrá college bunda.  

čierna pánska college bunda 

Kombinujte vzory

Jednoduché jednofarebné kombinácie si vždy nájdu svoje uplatnenie, ale aj oblečenie so vzormi má svoje čaro. Dokázali to aj rôzni módni návrhári, medzi nimi aj Dolce Gabbana, ktorí na milánskom fashion week,  ukázal  svetu ako vykúzliť atraktívny model mixovaním rôznych vzorov. Kocky s pásikmi alebo pásiky s cik-cak vzorom. Nebojte sa ozvláštniť váš šatník! Pánsky šatník na jar/leto 2022 by mal mať čestné miesto aj pre bohémsky kvetinový vzor a nadčasové trendy pásiky.

         pánska oversize čiernobiela vzorovaná košeľa modrá kvetinová pánska košeľa

A čo doplnky?

Neuveríte, ale sandálový trend je späť a to v plnej zbroji. Športové, pohodlné, robustné, sandále do mesta. Sandále s otvorenou špičkou zaujali svoje čestné miesto na módnych mólach. Zelenú dostali aj dlhé športové ponožky natiahnuté pekne pod koleno alebo trendy slnečné okuliare s tónovacími sklíčkom. Čo tak pozerať sa na svet cez ružové okuliare? V roku 2022 to už nie je len obľúbená fráza, ale nový módny trend. Módnou novinkou sú aj pánske pršiplášte. Verte alebo nie, ale pršiplášte roku 2022 sú hotové dizajnérske skvosty. Farebné alebo oversize? To už necháme na vás.

Trendy farebné kombinácie pre kolekciu jar/leto v roku 2022

Že svet je len čiernobiely? Mylite sa! Módny rok 2022 je pestrofarebný. Pánska móda hýri farbami alla tutti - frutti. Odvážne farebné pánske obleky, pestrofarebné bundy s kvetinovým vzorom, čierne pánske nohavice s výstrednými farebnými “diamantmi”. Aj takto by sme mohli opísať trendy kolekciu jar/leto 2022. Na prehliadkach ste mohli doslova nasávať optimizmus, ktorý bolo cítiť z pripravených modelov.  Ak chcete nakopnúť optimistickú vlnu, skúste trendy ružovú (pastelovú alebo výraznú neónovú) alebo farbu roka -very peri (nový modrý odtieň, ktorý má nádych červenej a fialovej). V oboch na uliciach zažiarite a jednoznačne zaujmete. 

farby

Ako každý rok módni návrhári mysleli na každého. Nadčasový trend naďalej ostáva čiernobiela móda, čisto čierny look alebo aj príjemné neutrálne krémové varianty.

          pánska čierna oversize mikina pomarančové pánske jogerry