Spoločníčky na cestách
7 minút čítania, Lucia Pampurikova 20. 04. 2017

Topánky.

Biele, modré, červené, čierne či šedé, kožené, gumové, textilné, so šnúrkami alebo bez nich. Neodmysliteľná súčasť každého outfitu. Dúfam, že doma v skrini nemáte len jeden pár na všetky životné, bežné či spoločenské udalosti, záležitosti.

pánske staré hnedé topánky

V ponuke sú rôzne typy topánok, od rôzneho materiálu, spôsobu obutia, farebných kombinácií, druhu podrážok, na rozličné aktivity... Dôležité je, aby ste sa v nich Vy, resp. Vaše chodidlo, cítili pohodlne, pretože niekedy musíme v topánkach stráviť aj celý deň či už kvôli práci, rodinným výletom, športovým podujatiam, cestovaniu a pod. Ponúkame prehľad pár kúskov tzv. z každého rožka troška, ktoré Vám možno ešte stále chýbajú.

Na každý deň

Mokasíny sú topánky, ktoré nikdy nevyšli z módy. Elegantné, trendy a predovšetkým pohodlné. Kvalitná pánska obuv nositeľná takmer po celý rok. Klasické na zaväzovanie alebo len nazúvacie.

Poltopánky vyrobené z koženého materiálu. 

svetlohnedé pánske mokasíny

Na prechádzku mestom

Sneakers tenisky sú obľúbené v každej vekovej kategórií. Pohodlná obuv nie len k teplákom, ale aj k džínsom či chino nohaviciam. Pri ich výbere sa Vám až hlava zatočí, pretože v predajniach sú k dispozícií rôzne značky, farebné variácie, čisto kožené alebo kombinované s textilom, a preto si určite aspoň jedne nájdete a obľúbite.

 čierno biele adidas pánske tenisky

Pohodlné slip-on tenisky

Už niekoľko sezón sú k dispozícií ľahké a neuveriteľne pohodlné tenisky slip-on. Výrobcovia ich ponúkajú v textilnom alebo v koženom prevedení.  Rýchle obutie, originalita, jednoduchosť. Komfortná obuv na každodenné nosenie.

sivé pánske slip on tenisky

Trendy biele tenisky

Biela košeľa, biele tričko a tak isto aj biele tenisky by Vám určite nemali chýbať. Vďaka ich klasickej neutrálnej farbe a jednoduchému vzhľadu sa stávajú jedným z najzákladnejších prvkov pánskeho a samozrejme aj dámskeho šatníka. Bielou nikdy nič nepokazíte.

biele adidas pánske tenisky

Športová obuv

Tu neplatí pravidlo : "Myslite na to s čím to budete kombinovať." ale "Na aký typ športu takúto obuv potrebujete."Pre Vaše športové aktivity výrobcovia vymysleli takmer pre každý šport konkrétny typ tenisiek, preto ak si nie ste istý, môžete kľudne požiadať o radu prítomného personálu v danej predajni. Pri ich výbere dbajte hlavne na tvar a tvrdosť či mäkkosť podrážky, na jej materiál, na to či je daná obuv dostatočné ohybná, flexibilná a v druhom rade či sa v nej Vy cítite pohodlne. 

modro čierne adidas pánske tenisky

Nesmrteľný army vzor

Už v predošlom článku sme spomínali a rozoberali vojenskú tematiku v móde. Army vzor nájdete aj na teniskách s každodenným použitím. 

maskáčové pánske tenisky

Aktívna dovolenka 

Každému je jasné, že aj keď ste na dovolenke, určite nevydržíte oddychovať a len tak sa vyvaľovať po celý ten čas napr. niekde na pláži. Takže keď balíte kufre na Vašu vytúženú a zaslúženú dovolenku možno niekde pri mori, pri jazere, niekde na nejakom vzdialenom ostrove alebo v svetových metropolách, určite si nezabudnite so sebou zabaliť aj pohodlné športové tenisky. Nemusí to byť hneď obuv určená len na treking. Stačí ak sú ľahké, komfortné a vzdušné s dobrou podrážkou.

farebné športové pánske tenisky

Obchodné stretnutia

Na Vaše biznis záležitosti by ste určite nemali prísť v teniskách. Odporúčame vsadiť na klasiku. Čierne poprípade hnedé kožené poltopánky, nie veľmi hranaté ani špicaté a ani lakované (tie sa viac hodia na plesy). A myslím, že si ani nemusíme pripomínať, že musia byť čisté a bez závad. Kožené topánky je potrebné ošetrovať s na to určenými prípravkami. Predĺžite im tak ich životnosť. 

čierne elegantné pánske poltopánky

Kožená klasika alias britské clarks

Pohodlné, univerzálne a cenovo dostupné. Je samozrejmé, že originálnym clarks sa nič nevyrovná, ale aj tvrdo pracujúci človek si chce dovoliť komfortnú a dlhšie trvajúcu obuv, a preto si bez problémov môžete vybrať kvalitné kožené topánky, ktoré majú tvar, línie, formu, farbu a ideu ako svetoznáme clarky, ale stoja o niečo menej. 

Pánske topánky takmer na celoročné nosenie.

hnedé kožené pánske topánky

Štýlové high shoes

Naše staré známe členkové tenisky. Už dlhodobo zastupujú elitu tenisiek. Každý rok svetoznáme značky prichádzajú na trh s novinkami. Nové farby, kombinácie materiálu, línie... Vzhľadom trendy, štýlové, originálne, no po praktickej stránke nie každému vyhovujú, nie každý ich vie správne kombinovať a nie pre každého sú pohodlné. 

 

tmavomodré pánske high tenisky

Oživenie outfitu

Aj ten najnevýraznejší a najjednoduchší outfit rozžiari jedinečná, nápaditá, červená farba. Pre niekoho to môže byť bizarné, obuť si k niečomu červené tenisky, kombinovať niečo s červenou, ale vôbec sa nemusíte ničoho obávať. Nebojte sa kus pohrať s farbami. Veď nemusí byť všetko len čierno-biele. 

červené pánske tenisky

Klasika street štýlu 

Tento rok sme sa konečne dočkali vynovenia  klasických tenisiek. Starodávne trampky sa rozhodli dizajnéri vylepšiť, zvýrazniť, skrášliť. Použili na to jednoduché, hravé, výrazné a farebné nášivky.

pánske džínsové tenisky s nášivkami