9 minút čítania, Lucia Pampurikova 18. 08. 2021

Nadmerné vypadávanie vlasov spôsobuje plešatosť. Ako iste viete, byť plešatý v dnešnej uponáhľanej dobe plnej stresu, nedostatku spánku a nezdravého životného štýlu nie je nič nevšedné. Nie ste prvý ani posledný. Môžete to mať v génoch už od narodenia alebo vám k plešatosti dopomôže nezdravý životný štýl. Ako bojovať s vypadávaním vlasov? Ako oddialiť neželaný stav - byť plešatý?

Faktory, ktoré vypadávanie vlasov urýchľujú:

  • genetické predispozície, 
  • hormonálna nerovnováha,
  • choroby ako endokrinné ochorenie, autoimúnne ochorenie ( alopecia areata) alebo ochorenie štítnej žľazy,
  • zlá životospráva, 
  • nadbytok stresu.

holohlavý muž v tielku na letnej párty

Zbrane proti lysine

Ženy s pribúdajúcim vekom trápia vrásky, mužov straší plešatosť. Nech sa veda vyvíja akokoľvek rýchlo, niektoré životné procesy zmeniť nemôžete. Zatiaľ neexistuje žiadna magická pilulka, ktorá by plešatosť vylúčila z našich slovníkov. Tak isto ako aj proces starnutia aj proces plešatenia je síce neúprosný, ale existuje pár overených trikov a receptov, ktoré plešatosť spomalia a oddialia. Aké zbrane môžete proti plešine vytasiť?

elegantný holohlavý černoch v hnedom kabáte

  • voľnopredajné produkty - existuje široká škála produktov ako šampóny, toniká, vlasové kúry, ktoré pomáhajú spomaľovať vypadávanie vlasov
  • vitamíny, ktoré sú špeciálne zamerané pre zdravie vlasov a aj pokožky
  • laserová helma na podporu rastu vlasov
  • špeciálny laserový hrebeň, ktorý aktivuje vlasové korienky a zamedzuje rednutiu vlasov
  • chirurgický zákrok, možný už aj bez skalpela - transplantácia vlasov
  • nekonvenčná mikropigmentácia - ide o šetrnú metódu, kedy sa farbivo aplikuje priamo do vrchnej kože. Po dvoch rokoch je potrebné mikropigmentáciu opakovať, inak farbivo úplne vymizne. Mikropigmentácia sa využíva pri rekonštrukcii obočia, simulácii vlasov na pokožke hlavy alebo na maskovanie pooperačných jaziev. 
  • holiaci strojček - pokiaľ sa nebojíte výziev a zmeny, jednoducho sa ostrihajte dohola, Ak zvolíte strih dohola, s plešinou vybabrete skôr než si vaše lysiny niekto všimne.

holohlavý muž v plavkách a v okuliaroch slnečných na pláži

Fakty o plešatosti:

  • Vo všeobecnosti ženy považujú holohlavých mužov za atraktívnych. Vedeli ste, že princ William bol nedávno vyhlásený za najsexi plešatého muža na svete? Do top päťky sexi holohlavých mužov našej planéty patrí aj Mike Tyson, Jason Statham, Pitbull a Michael Jordan.
  • Najmenej plešatí muži žijú v Číne.
  • Ak ste blonďák, máte spolovice vyhraté, pretože podľa výskumov majú blondiaci najhustejšiu hrivu spomedzi ostatných farieb vlasov. Najhoršie sú na tom ryšaví muži.

sexi polonahý holohlavý muž v čiernych nohaviciach

Plešina nie je hendikep!

Kto tvrdí, že plešatí chlapi sú menej atraktívni? Ak si to niekto naozaj myslí, je to obrovská chyba! Aj plešatý chlap s potrebnou dávkou sebavedomia vie byť magnetom pre ženy. Využite plešatosť vo svoj prospech! Buďte sexi a sebavedomý aj s "vyholenou hlavou". 

holohlavý muž na stoličke

Vytvorte si novú identitu

Byť plešatý nie je koniec sveta. Pozrite sa na veci z iného uhla pohľadu. Experimentuje a vytvorte si novú identitu. Nebojte sa a choďte do toho naplno. Preč s plešinou. Jednoducho si ohoľte hlavu a staňte sa tak "holohlavým šéfom", postrach všetkých ulíc. 

holohlavý muž v slnečných okuliaroch a v rifľovej košeli

Ak zvolíte strih dohola, myslite na pokožku hlavy. Je potrebné ju dostatočne hydratovať a chrániť pred slnkom. Skvelý pomocník, ktorý predstavuje praktické a efektívne riešenie 2v1 je rozprašovať na pokožku s integrovaným SPF (SPF je číslo, ktoré v kozmetike udáva stupeň ochrany pred UVB žiarením).

Čo poviete na vylepšený imidž? Začnite so zdravým životným štýlom! Cvičte a udržiavajte sa v kondičke. Okrem vyšportovaného tela, zaujmete aj novým vzhľadom.  Brada a fúzy sú momentálne v kurze a u holohlavých mužov sú viac než vítané. Brady a holohlavé hlavy idú spolu pekne ruka v ruke.

holohlavý muž športuje pri mori

Rozmýšľate nad tetovaním, ale stále ste na vážkach? Teraz je ten správny čas. Tetovanie je pre plešatého muža to pravé orechové. Tetovanie podčiarkne vaše sebavedomie a mužnosť. 

plešatý muž pije drink na lodi

Trendy outfity pre holohlavých fešákov

Tvrďas za každých okolností

Nepotrebujete výraz drnáka, aby ste zapôsobili na okolie. Nechajte za vás hovoriť váš štýl obliekania ala tvrďas Jason Statham. V tomto prípade je čierna alebo hnedá kožená bunda a roztrhané čierne slim fit rifle presne to, čo potrebujete. 

holohlavý muž v čiernej koženej bunde, čierne rifle

A čo poviete na obľúbený hipsterský vzhľad?

Pestujete si bradu alebo fúziky? Milujete jazdu na bicykli v retro štýle? Radi navštevujete vernisáže, kaviarne, koncerty alebo rôzne výstavy? Páčia sa vám typické hipsterské outfity, kde nesmie chýbať populárna flanelová alebo rifľová košeľa, skinny chino nohavice, jednoduché tričko a okuliare. Pokiaľ ste na všetko odpovedali áno, subkultúra hipster by vám mohla rozšíriť obzory. 

hipsterský outfit

Nestrácajte zbytočne na atraktivite

Zo šatníka vylúčte príliš voľné tričká a aj neforemné nohavice. Do trendy outfitov nezabúdajte zapojiť štýlové doplnky. "Plešatý" muž v lete v modernom klobúku, nielen že chráni pokožku hlavy pred silnými slnečnými lúčmi, zároveň zaujme a blysne sa na každej záhradných párty. Celkový imidž dolaďte so slnečnými okuliarmi. V zime zaraďte k outfitom trendy šál a čiapku štýlu Beanie.

holohlavý muž s bradou a slnečnými okuliarmi v kockovanej košeli

Ak chcete byť v živote skutočne šťastný, je dôležité, aby ste prijali svoje nové JA. Aj plešatí muži sú sexi, zaujímaví, atraktívni a moderní. Využite váš nový imidž vo váš prospech!  Nebojte sa kráčať po uliciach sebavedomo so vztýčenou hlavou.