3 minúty čítania, admin hlavní 31. 03. 2016

Pre mnohých ľudí je peňaženka iba obyčajnou prenosnou vecou na peniaze – teda, lepšie povedané, hlavne že peniaze sa voľne nenatriasajú vo vreckách alebo v batohu. Sú ľudia, ktorí si nepotrpia na vzhľad či design ich peňaženky a keď sa ich stará stane nepoužiteľnou, siahnu v obchode po prvej, ktorú zbadajú. Nechceme týmto článkom určite naznačiť, že je dôležité hľadať a vyberať si tie najdrahšie, to dozaista nie. Avšak aj za pomerne lacný peniaz sa dnes dá dostať slušne vyzerajúca a vkusná peňaženka, ktorú sa na verejnosti nemusíte hanbiť vybrať z vrecka.

 

Peňaženka zodpovedajúca Vášmu štýlu

Keď sa už teda zapodievate výberom novej peňaženky, nie je treba hneď hodinu dumať nad tým, aký typ si vybrať. Úplne jednoducho si zvoľte taký, ktorý čo najviac zodpovedá štýlu Vášho bežného obliekania.

Pokiaľ ste športovejší typ a Váš šatník obsahuje prevažne oblečenie takéhoto charakteru, dobrou voľbou v tomto prípade by bola takzvaná látková, rozkladacia peňaženka. Tieto typy sú bežne dostupné s rôznou potlačou, ale taktiež napríklad iba s logom značky, teda každý by si mal prísť na svoje a vedieť vybrať podľa svojho gusta.

Naopak ak preferujete skôr elegantnejší štýl obliekania, pred tým športovým, spoľahnite sa na peňaženku vyrobenú z kože. Nie, samozrejme, tej pravej kože (pokiaľ si ju nemôžete dovoliť). Peňaženky vyrobené z imitácie kože sú dnes taktiež bežne dostupné v obrovskom množstve obchodov, značkových aj neznačkových. Pri takomto druhu peňaženky je výhodou, že sú vyrábané v mnohých prevedeniach, na rozdiel od tých športových, ktoré sú poväčšine vyrábané práve na už spomínaný, „rozkladací“ štýl.

Aj peňaženka o nás môže niečo vypovedať

Ako aj mnoho iných vecí, tak je to aj s peňaženkou. Často krát o nás všelijaké predmety, ktoré na verejnosti vyberáme z vreciek či tašiek, môžu napovedať, aký typ človeka sme. Vezmite si napríklad situáciu, keď nakupujete v obchodnom centre a pred Vami, priamo pri pokladni platiaci človek, z vrecka vytiahne ušpinenú, ošúchanú peňaženku s ktorou vy by ste sa hanbili na verejnosti manipulovať. Samozrejme, že na základe tejto jedinej skutočnosti si konkrétnu osobu ihneď nezaškatuľkujete, ale určite dáte za pravdu, že aspoň v duchu ho sami pre seba ohovoríte. Preto je dobré dbať napríklad aj o starostlivosť peňaženky.

Po prečítaní tohto článku si určite poprezeráte Vašu peňaženku a možno si uvedomíte, že je čas sa poobzerať po nejakej novej, lepšej a krajšej. Pokiaľ je to skutočne tak, máme tu pre Vás niekoľko skvelých typov na kvalitné pánske peňaženky, za ktoré sa na verejnosti určite nemusíte hanbiť a ani ich skrývať. Ba práve naopak, môžu sa stať taktiež Vašim skvelým módnym doplnkom.