4 minúty čítania, admin hlavní 31. 03. 2016

Moderný pánsky strih na leto

Tento rok sa javí byť menej progresívny pre zaužívanie nových trendy účesov, než ako boli predchádzajúce roky. Najväčší progres nastáva najmä pri ženských účesoch, tie pánske však za posledný rok neprešli príliš veľkou zmenou. Páni si však môžu tiež zaexperimentovať s určitými strihmi, vizuálnym prevedením účesu a i jeho konečným pocitovým dojmom – prinášame vám preto niekoľko tipov a trikov, ktoré by vás mohli inšpirovať ku zmene.

Tento rok je naplnený optimizmom – svet napĺňa viera, že sa vytratia krátke strihy, tzv. strihy „na ježka“ a výsledky experimentov a lá britva či žiletka. V móde sú už nejaký čas dlhšie strihy, ktoré zvýraznia osobnosť muža, dodajú mu nespútanosť, hravosť, vášeň, či voľnosť, rebéliu... S dlhšími typmi vlasov sa experimentuje stále čoraz viac a všetko nasvedčuje k tomu, že tieto pokusy začínajú prinášať šťavnaté ovocie.

 

Mnoho mužov sa na leto zbavuje vlasov kvôli teplu, nad čím ženy s dlhými neskrotnými vlasmi len krútia hlavou – a to i nad názorom, že na krátko vystrihané vlasy pridávajú na mužnosti. Pokiaľ žena sama na sebe preferuje dlhšie vlasy, vždy bude rovnako preferovať (minimálne v podvedomí) polodlhé či dlhé pánske účesy. Áno, s dlhšími vlasmi je veľa starostí, ale je len na vás, koľko času a úsilia ste ochotní do seba a svojho vzhľadu vložiť.

Dlhšie vlasy si žiadajú pravidelnú starostlivosť a kvalitnú vlasovú kozmetiku. Je dobré vyskúšať si viac druhov šampónov (nie jeden deň za druhým, ale v dlhšom časovom rozmedzí) a nájsť si ten pravý. Nie je vhodné spoliehať sa len na značku a „dobré meno“ niektorého konkrétneho šampónu, pretože každý človek je jedinečný, a to i čo sa vlasov týka, teda každému môže pôsobiť jedna značka vlasovej kozmetiky úplne inak. Váš výherca je práve ten prípravok, po ktorom sa cítite skutočne výborne. V prípade, že vlasy naberú správny lesk, objem, tvar, no najmä kvalitu, našli ste svojho víťaza. Keď vám však neustále padajú na plecia lupiny či odlomené končeky rozštiepených vlasov, isto sa nebudete cítiť ako na vrchole... Dajte si teda záležať na výbere vlasovej kozmetiky a rovnako starostlivo sa zamerajte na zmývanie vlasov a ich následnú úpravu.

Strapatý strih je v móde


Pokiaľ si zvolíte bláznivejší „strapatejší“ polodlhý účes, na jeho vytvarovanie a fixáciu budete potrebovať fén na vlasy, kefu a fixačný prípravok. Teplý vzduch z fénu vám pomôže vytvarovať účes aký presne chcete, je dôležitou súčasťou akéhokoľvek vlasového stylingu. Trik je v tom, že kefou češete vlasy pod horúcim vzduchom z fénu do takej polohy, v ktorej ich chcete zafixovať a to až dovtedy, dokedy sa nepoddajú tomuto rozloženiu. Konečný výsledok je možné zafixovať gélom, púdrom, lakom či voskom – výber záleží len a len na vás, každý sa cíti lepšie s iným fixačným prípravkom. Tiež je dobré prihliadať i na to, ktorý z týchto prípravkov najmenej ničí kvalitu vlasov, pokiaľ ste sa už teda vybrali na cestu kvalitného, dobre vyzerajúceho a pohodlného účesu.

 

Buďte elegantní

Leto neprináša len strapatých nezbedníkov, ale i pedantných intelektuálov – teda mokrý efekt nagélovaných vlasov učesaných do strany. Celkový look sa môže doplniť aj okuliarmi s hrubým „geek“ rámom a košeľou, teda ležérnym oblečením, či dokonca oblekom. Tieto účesy na svete existujú už veľmi dlho, dnes sa vľak opäť objavujú na verejnosti, no najmä na módnych mólach najväčších svetových návrhárov.

Pokiaľ ste ten typ muža, ktorý si hlavu rád zakrýva rôznymi módnymi doplnkami, trendy sú predovšetkým klobúky, barety, šatky a čiapky. Výzvou je napríklad malá farebná šatka, nazývaná aj „bandana“, ktorá sa zložená ako pás obtočí okolo hlavy od čela dozadu, kde sa zviaže obyčajným uzlom. Tieto módne doplnky však lepšie pôsobia v kombinácii s polodlhým strapatým účesom než ako s vyholenou hlavou, či strihom na ježka.


V roku 2014 sa vo foto-katalógoch trendy účesov objavuje nespočetné množstvo rôznych modelov, takže je naozaj z čoho vyberať. Strapatý účes je ľahko prispôsobiteľný i špecifickej tvári či výzoru sršiaceho individualizmom, jedinečnosťou... Tak teda neváhajte, do toho! Ukážte svoju pravú tvár, nájdite svoje vnútorne dieťa a pohrajte sa do sýtosti!