3 minúty čítania, admin hlavní 17. 04. 2020

Pánske módne trapasy

Muži zvyčajne nesledujú najnovšie módne trendy a blogy módnych návrhárov, a tak nemajú potuchy čo je momentálne trendy a čo naopak out. Nemajú žiaľ odkiaľ brať inšpiráciu, a preto sa dopúšťajú módnych prehreškov. 

V tomto článku Vám prinášame najčastejších chýb, ktorých muži dopúšťajú:

  1. Ruksak k obleku
  2. Košeľa s krátkym rukávom do obleku
  3. Golier vyhnutý dohora
  4. Nesprávna dĺžka kravaty
  5. Ponožky v sandáloch
  6. Farba topánok sa nezhoduje s farbou opaska

Ruksak k obleku

Do práce, na pracovné stretnutia či rokovania k obleku zásadne nepatrí športový ruksak. Jediným prípustným je kožená taška do ruky alebo poprípade taška s popruhom cez rameno. Tolerovať je možné ešte aj tašku od notebooku. Mysli na to, aby si v saku pôsobil ako model na móle, nie ako podozriví týpek :)

Košeľa s krátkym rukávom do obleku

Podľa formálnych pravidiel by manžety košele mali vykúkať spod saka 1 centimeter. Zabudnite na kombináciu saka s košeľou s krátkym rukávom. Krátke rukávy košele sú do saka neprípustné .

Golier vyhnutý dohora

Vztýčený golier je symbolom rebelstva, a ak máš viac ako 16 rokov, niečo také ako vyhnutý golier dohora neprichádza do úvahy.

Nesprávna dĺžka kravaty

Správne uviazaná kravata siaha k spone opasku nohavíc. Módny trapas si vyrobíte, ak bude kravata dlhšia alebo bude siahať len po pupok. Štandardná šírka kravaty je 8 až 8,5 cm. Kravaty širšie jako 9 cm sa považujú už za nemoderné. Niektorým mužom slušia i slim fit kravaty, ktoré sú široké 6 až 7 cm. 

Ponožky v sandáloch

Sandále sa tešili veľkej obľube minulé storočie. V dnešnej dobe už móda sandálov  opravdu nefrčí.  Asi najväčším módnym prešľapom sú ponožky v sandáloch. V dnešnej dobe môžeme pozorovať hlavne starších pánov, ako si v lete vykračujú v štýlových sandálkach s ponožkami. Preto si vyber štýlové ponožky, ktoré môžeš hrdo ukazovať v teniskách.

Farba topánok sa nezhoduje s farbou opaska

Ak hnedé topánky tak hnedý opasok, keď opasok čiernej farby tak čierne topánky. Toto jednoduché pravidlo by malo byť samozrejmosťou pre každého gentlemana. Aj keď sa už od tohto pravidla upúšťa, my ti odporúčame voliť kombináciu farby vo farbe ako správny fešák!