11 minút čítania, Lucia Pampurikova 13. 11. 2020

Už dávno sa pojem krása, dokonalý vzhľad či pestovaný imidž neskloňuje len pri ženskom pohlaví. Manikúra, pedikúra, estetické zákroky a pod., toto všetko už nepatrí len do ženského sveta. Muži sa chcú stále viac páčiť, a tak sa začali o seba oveľa viac starať. Medzi najvyhľadávanejších pánskych pomocníkov pre lepší, krajší a uhladený výzor patrí určite holič. Holič je skutočný majster svojho remesla, nebojte sa zveriť do jeho rúk!

pánsky barber shop

Pánske kaderníctva postupne nahrádzajú pánske holičstvá, takzvané barber shopy. Kožené kreslá, nenahraditeľná a jedinečná atmosféra, kvalitná pánska kozmetika, naleštená britva, káva či drink na uvoľnenie a samozrejme, že nesmie chýbať odviazaný priateľský pokec s vašim holičom. Pravé autentické a tradičné holičstvá hlásia vo veľkom svoj návrat a ich návšteva sa stáva akýmsi mužským rituálom. Dostupné sú pre každého aj obyčajného smrteľníka. Chlapci sa tu stávajú mužmi a muži pravými džentlmeni. 

pánske holičstvo

Je ich tak veľa a vy si neviete vybrať? Kam ísť? Ceny sú rôzne v závislosti od miesta a aj od  "mena" holičstva. 

Páni, pohodlne sa usaďte a ponorte sa s nami do sveta toho najlepšieho, čo na Slovensku máme v odbore holič, barber. Do slovenskej elity patria len niektorí vyvolení a my sme si vybrali práve holičstvá, kde pod jednou strechou dostanete top kvalitu za veľmi rozumné ceny, profesionálny prístup, úžasnú atmosféru a jedinečné autentické prostredie. 

pánsky barber shop

Hero Barber (Bratislava)

Bratislava je mesto nekonečných možností, a predovšetkým tých pracovných. Nájdete tu neskutočné množstvo pánskych kaderníctiev a holičstiev, kde pracujú profesionálni holiči, ambiciózni ľudia, ktorí majú šikovné ruky a odvádzajú kvalitnú prácu.

Na našom blogu sme sa rozhodli predstaviť vám tradičný pánsky barbershop s vynikajúcimi recenziami, Hero Barber. Holičstvo, ktoré má aj svoj e-shop, kde v ponuke nájdete holiace potreby a ich vlastnú poctivú kozmetiku, ktorú si môžete uschovať do toaletných, kozmetických tašiek.

V Hero Barber sú holiči verní svojmu remeslu a pri svojej práci dodržiavajú precíznosť, zmysel pre detail a nesmie chýbať priateľský a profesionálny prístup. Už "mladé uchá" od 13 rokov premenia na malých mužov. Oholia ťa, ostrihajú alebo len upravia briadku za naozaj výhodné ceny (čo sa na bratislavské pomery týka). 

Unikátnu atmosféru zaručí jedinečný dizajn interiéru, ktorý navrhol architekt zo štúdia GRAU. Musíme uznať, že si dal záležať na tom, aby tu vznikla harmónia, prepojenie tradičného s moderným. Podarilo sa mu zosúladiť tradičný cech holičstva s modernými prvkami 21. storočia. 

Rezervovať si svoj termín môžete na ich vlastnej webovej stránke : herobarber.sk

Gentleman's World (Bratislava, Košice)

Holičstvo ako z obálky časopisu. Nenahraditeľný retro štýl aký poznáte len z gentlemanských čias. Gentleman's World to nie je len holičstvo. To je pánska klubovňa, raj pre každého muža, ktorý potrebuje úpravu brady či vlasov a zároveň aj oddych od každodenného hektického spôsobu života. Filozofiou týchto "pánov" holičov je nie len strihať či holiť, ale vytvárať tiež priateľskú, pokojnú až relaxačnú atmosféru. Ukázať a priblížiť holičstvo aké bolo kedysi, s použitím tradičných holiacich pomôcok, ako je napríklad britva. 

Mimochodom Gentleman's World patrí na Slovensku k prvým čisto pánskym holičstvám, svoje začiatky zasvätili Bratislave, no momentálne sa rozrástli aj do Košíc.

V ponuke majú rôzne balíčky služieb od masáže tváre, hlavy, strihanie nožničkami či strojčekom, styling, tvarovania brady a fúzov, kontúrovania strojčekom a mnoho ďalších za veľmi prijateľné ceny. Ich celú ponuku služieb a možnosť rezervácie nájdete na ich stránke gentlemansworld.sk

MMG Freedom Barbers (Bratislava,Trnava, Malacky, Senica)

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=95klbNOiFzI

Dopriať si chvíľku pre seba, nemyslieť na každodenný chaos, ktorý okolo nás panuje, presne tak ako to robia vaše manželky či partnerky u kaderníčky, estetičky či masérky.

Prečo neprežiť piatkový večer v pánskom klube pri poháre dobrého vínka, kde sa preberá úplne všetko od športu, videohier až po ženy. Samé dôverné mužské témy. Chalani z MMG Freedom Barbers veľmi dobre vedia, ako pritiahnuť klientelu a aj ako si ju udržať. Sú to ozajstní frajeri v tom, čo robia a ako máloktorí holiči dokážu vytvoriť, tzv. holičský tieň. Ide o precízne strihanie bokov hlavy pomocou niekoľkých nadstavcov, aby bol prechod ako tieň, neviditeľný, čo najplynulejší. Čerešnička na torte je, keď sa na kresle vedľa vás, objaví známa osobnosť, akou je napr. Rytmus, Robo Vittek či Marián Čekovský. V MMG Freedom Barbers  je možné aj nemožné. 

Musíme uznať, že chalanom sa naozaj darí a expandovali aj do Trnavy, Malaciek či Senice. Ak máte záujem vyskúšať ich brilantnú prácu kontaktujte ich cez ich webovú stránku mmgbarbers.sk

One of One barber (Banská Bystrica)

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=0AuL4KLw8rg

Aj účesy či strih brady tak ako oblečenie podliehajú nový trendom, v holičstve One of One barber si páni prídu na svoje. Vyskúšajte zručnosti týchto mladých mužov. Vynikajúce recenzie spokojných zákazníkov, skvelé ceny za kvalitné poskytnuté služby, moderný, čistý interiér, v ktorom sa každý muž bude cítiť komfortne, uvoľnene a verte nám, že vaše "hlavy" budú v dobrých profesionálnych rukách, ktoré to s nožničkami vedia. Holiči v One of One barber, vám odborne poradia aj pri výbere pánskej kozmetiky, pri úprave brady či výbere strihu vlasov.

Tím z One of One barber v Banskej Bystrici kontaktujte na oneofone.sk

Bajus&Pancho barber shop (Košice)

Ak sa chcete vrátiť v čase, kedy holičstvá boli miesta, kde sa schádzalo najviac mužov pokope a debatovali na témy z rozličných sfér, neváhajte navštíviť pravé pánske holičstvo s puncom originality Bajus&Pancho v Košiciach. 

Táto dynamická dvojka mladých chalanov chce zasvätiť celé Košice, ak nie aj celý východ, do tajov vážneho remesla, cechu holičov. Chalanov práca veľmi baví a napĺňa, konkurencie sa neboja, pretože vedia, že oni zákazníkovi neponúkajú len dobrý strih či dokonale upravenú bradu, oni vám, milí páni, ponúkajú zážitok, perfektnú priateľskú atmosféru s dávkou originálneho humoru. Popri strihaní a pokeci s chalanmi, si môžete dopriať dobre vychladené pivko a vychutnať si vôňu kvalitného pánskeho oleja. Sme presvedčení, že ak holičstvo Bajus&Pancho navštívite raz a "ochutnáte" atmosféru a silu ich nožničiek, budete sa sem vracať radi a často. 

Ich prácičku si v pohodlí domova môžete pozrieť na Instagrame bajus.pancho

Melrose Barber shop (Poprad)

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=w4s6ykXRWGY&feature=emb_title

Nekvalitná odfláknutá práca na vašich vlasoch či brade je to posledné, čo potrebujete. V Melrose sa o vás postará tím zručných a šikovných chalanov, ktorí čo to už nastrihané majú. Interiér vám doslova vyrazí dych a je dosť možné, že sa vám odtiaľ ani nebude chcieť ísť domov. Chalani vás ostrihajú podľa vašich predstáv a všetko dôkladne prepracujú do posledného detailu. Sumu (cenu), ktorú za to zaplatíte, je adekvátna za kvalitne odvedenú robotu. Verte, že budete nad mieru spokojní a ak nám náhodou aj neveríte, vyskúšajte ich sami. Perfektné recenzie od spokojných zákazníkov hovoria za všetko. 

Neváhajte a rezervujte na ich webovej stránke melrosebarber.sk alebo na ich instagramovom účte melrosebarbershop

Fogo´s Barber shop club (Poprad)

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=xGjY3_q_A50

V Poprade ešte ostaneme, pretože aspoň minimálne za spomenutie stojí aj tento exkluzívny barber shop, ktorý je ako vystrihnutý zo starého filmu. Fogo´s Barber shop club pod taktovkou holiča Foga. Fogo, potetovaný, svojský chalanisko s pestovaným imidžom, je v svojom fachu ozajstný majster. Je inšpiráciou pre mnohých barberov. Ak aj vy obľubujete whisky, dobrú hudbu, čo navodí tú správnu atmosféru a samozrejme kvalitnú precíznu prácu, tak neváhajte ani na okamih a navštívte holičstvo Fogo´s Barber shop club. 

Veď posúďte sami, aký je Fogo "pán holič"! Jeho umenie si môžete pozrieť na jeho instagramovom účte fogos_cutclub

Gent´s Barbershop (Žilina)

V našom zozname tých najlepších pánskych holičstiev na Slovensku nesmie chýbať aj ďalšie vychytené holičstvo Gent´s Barbershop v Žiline. Chalani sa riadia heslom: "Náš zákazník, náš pán". Snažia sa viesť svoje holičstvo v duchu tradícií cechu holičov. Tím v Gent´s Barbershope vám okrem perfektnej "hrivy" sprostredkujú aj ďalší jedinečný zážitok - holenie pomocou britvy klasickou metódou Hot Towel, a to všetko si môžete vychutnávať v pohodlí a kľude, bez zbytočných zhonov v ich komfortných kožených kreslách.

Ak máte záujem vyskúšať ich zručnosť s nožničkami či britvou, rezervujte si svoj termín na ich webovej stránke gentsbarbershop.sk

Veríme, že sme naším výberom ulahodili každému pravému fajnšmekrovi, ktorý naozaj dbá o svoj zovňajšok a nováčikom odkazujeme, aby si holenie britvou v takýchto špičkových profesionálnych barber  shopoch vyskúšali aspoň raz v živote. Ak máte skúsenosť s niektorým zo spomínaných barberov, dajte nám vedieť do komentára!