9 minút čítania, Lucia Pampurikova 15. 05. 2022

Pánske šperky zažívajú obrovský boom. Okrem klasických šperkov akými sú prstene, pletené kožené náramky a personalizované náhrdelníky, nesmieme zabudnúť na špeciálne pánske doplnky ako hodinky, slnečné okuliare alebo elegantné doplnky k obleku. Aj módny svet mužov je pestrý a rozmanitý. Atraktívny outfit nepozostáva len z trendy kúskov oblečenia, ale aj z originálnych doplnkov. V tohtoročných kolekciách šperkov vládne minimalizmus, nadčasovosť a elegancia. 

Nadčasový pánsky šperk - hodinky

Existujú pánske doplnky, ktoré by mal každý jeden muž zaradiť do povinnej výbavy pánskeho looku. Medzi must-have kúsok jednoznačne patria hodinky. No nemáme na mysli smart hodinky, ale starú dobrú klasiku. S koženým alebo kovovým remienkom? 

     pánske hodinky pánske hodinky

Samozrejmosťou je, že pre športovo založených mužov budú ako prvotná voľba športové hodinky s gumeným (silikonovým alebo kaučukovým) remienkom. Športové hodinky k športu jednoducho patria. Ale čo hodinky pre biznismena? Hodinky s koženým remienkom predstavujú neoddeliteľnú súčasť uhladeného elegantného outfitu do práce alebo aj iné formálne udalosti. Hodinky s väčším ciferníkom a koženým remienkom perfektne doplnia štýlový look každého elegána. 

Pokiaľ potrebujete niečo univerzálne, zvoľte si hodinky s jednoduchým dizajnom a väčším ciferníkom. Je len na vás či to budú hodinky s koženým alebo oceľovým/kovovým remienkom. Majte však na pamäti, že minimalizmus pri doplnkoch hrá v roku 2022 prvé husle, takže staré známe heslo, v jednoduchosti je krása, platí tento rok dvojnásobne. 

pánske hodinky pánske hodinky

Náš tip: Medzi ešte celkom neprebádané vody patria skeletové hodinky. Skeletové hodinky zosobňujú hotové majstrovské dielo, pretože sú zvyčajne vyrobené ručne. Hodinár, ktorý takéto unikátne hodinky vyrobí musí byť zručný perfekcionista a detailista. Okrem iného musí mať aj zmysel pre dizajn. Skeletové hodinky odkrývajú vnútorný mechanizmus hodiniek. Zaraďujeme ich k šperkom, ktoré pridajú outfitu potrebnú originalitu a exkluzivitu. 

skeletové hodinky

Náramky pre ležérny outfit

Náramok, nezaraďujeme do doplnkov, ktoré musia nevyhnutne zastať svoje miesto vo vašom outfite. Avšak vkusné doplnky posúvajú outfit na úplne inú úroveň. Podľa výberu doplnkov/šperkov dokážu celý look zdramatizovať alebo naopak, pridať mu jemný sofistikovaný nádych so štipkou elegancie. Je to len o výbere materiálu, farby a veľkosti daného doplnku. K elegantnému outfitu do práce odporúčame niečo lesklé. Napr. luxusné náramky z bieleho zlata alebo trendy náramky z chirurgickej ocele.

          pánsky čierny náramok  elegantný čierny náramok

Náramky slúžia len pre doladenie celého outfitu, preto vyberajte menej nápadné kúsky. Minimalistický "kovový" náramok maximalizuje výsledný elegantný efekt. Skvelou voľbou k ležérnemu outfitu sú jednofarebné čierne alebo hnedé korálkové náramky alebo nadčasové kožené náramky. Pokiaľ ste kreatívny a radi kráčate proti prúdu, nebojte sa naskladať na seba viac náramkov z toho istého materiálu. 

          pánsky čierny korálkový náramok  pánsky hnedý kožený náramok

Slnečné okuliare do každého počasia

Praktický, funkčný doplnok, ktorý dodá celému outfitu skutočný šmrnc sú slnečné okuliare. Ich hlavnou úlohou je chrániť zrak pred škodlivý UV žiarením. Ich druhou funkciou je dotvoriť imidž.  Medzi obľúbené slnečné okuliare patria nadčasové pilotky a trendy zrkadlovky. Aké zafarbenie skiel vám naozaj pomôže proti nepríjemným slnečným lúčom? Slnečné okuliare sú rozdelené do 5 skupín. 0 a 1 vám pomôžu len v oblasti trendov, 2 a 3 sú klasické slnečné okuliare, ktoré váš zrak ochránia. Pokiaľ potrebujete niečo špeciálne pri vysokohorskej turistike alebo výstupoch na ľadovce, oceníte spoľahlivé slnečné okuliare, ktoré sú označené číslom 4.

smart casual outfit - pánska kockovaná košeľa, modré nohavice, čierne slnečné okuliare slnečné okuliare - zrkadlovky

Náš tip: Kedysi dioptrické okuliare nepatrili k módnym doplnkom. No dnes ich bežne využívame ako trendy doplnok k akémukoľvek outfitu. Do práce, na pohovor, do školy alebo aj na rande. Dôležité je vybrať si dizajn a tvar, ktorý sa hodí k vašej tvári. 

Elegantný so správnymi doplnkami

Oblek bez vhodných doplnkov je ako telo bez duše. Elegantný outfit v obleku je potrebné vyladiť do posledného detailu. V obleku predsa chcete vyzerať dokonale, vkusne a trendy. Motýlik alebo kravata? Kravata je klasika, ktorou nič nepokazíte. Motýlik predstavuje novodobý trend. Pokiaľ však chcete byť naozaj na všetko pripravení a perfektne zladení, zaobstarajte si do vašej vycibrenej zbierky kompletnú sadu pánskych doplnkov. Sada pánskych doplnkov k obleku väčšinou obsahuje: 

  • kravatu (Windsor uzol je stávkou na istotu),
  • vreckovku (trendy je vzorovaná vreckovka do náprsného vrecka saka),
  • sponu na kravatu,
  • manžetové gombíky.

modrá kravatastrieborné manžetové gombíky s modrým pásom v strede 

Páni nezabúdajte, že vreckovka by nemala mať rovnaký vzor ako kravata. Mali by sa dopĺňať a ladiť len farebne. Vzory na kravate a na vreckovke sa musia aj veľkostne líšiť. Napr. malé bodky na kravate, doplnia väčšie kvety na vreckovke.  

Pokiaľ hra vzorov je pre vás príliš veľká výzva, vyberte sa zlatou strednou cestou. Vzorovaná kravata, jednofarebná vreckovka alebo jednofarebná kravata, vzorovaná vreckovka.

Vďaka doplnkom a pánskym šperkom celý outfit posuniete o level vyššie. S doplnkami to zbytočne nepreháňajte. Zvoľte si jeden dominantný prvok, na ktorom všetci nechajú oči. Sústreďte sa na outfit ako celok. Buďte kreatívni a odvážni. Pri tvorení želáme veľa šťastia a úspechov, aby výsledný look zožal úspech a dosiahol "WAU" efekt.