5 minút čítania, Monika Vrtova 14. 04. 2020

Pánska koženková bunda by mohla pôsobiť tak trochu "drsňáckym" dojmom. Nemusí to ale tak byť za každých okolností. Pozrime sa teda spoločne, ako sa správne koženková bunda nosí, a aký je rozdiel medzi kožou a koženkou

Pravá koža

Pravá koža je veľmi trvácny a kvalitný materiál. Dalo by sa povedať, že ti bunda z nej vydrží takmer na celý život. Výroba a spracovanie pravej kože ale zaberá veľa času a práce, a tak sa ceny niektorých kúskov môžu vyšplhať do závratných výšin. Koža sa fermentuje, spracováva sa pomocou rôznych chemikálií a následne sa suší a opracováva. Prácu a šitie z pravej kože zvládne naozaj len pravý odborník, ktorý si za svoju prácu vypýta patričnú odmenu.

Koženka

Nie každému sú výrobky zo zvieracej kože po chuti, pretože im záleží na živote a spôsobe zaobchádzania zo zvieratami v tomto obore. Preto šikovní ľudia vyvinuli materiál na výzor podobný pravej koži a to koženku.

Koženka nemá žiadne živočíšne zložky a je vyrobená zo syntetických alebo prírodných materiálov (tkanín) na ktoré sa v tenkej vrstve nanáša PVC. Toto zloženie jej zaručuje väčšiu prispôsobivosť a vysokú odolnosť voči oderom. Je taktiež neporovnateľne lacnejšia ako pravá koža, takže bundy z nej sú aj cenovo dostupné.

Ako kombinovať koženkovú bundu

Dá sa to aj elegantne, a so štýlom. Koženkovú bundu kombinuj so vzorovanou košeľou, slušivým svetríkom a tmavými jeansovými nohavicami. Takýto spôsob kombinovania koženú bundu posunie na ďalší level, a presvedčíš sa, že v elegantnom spojení vyzerá perfektne.

Ide to aj športovo

Pre tvoj obľúbený outfit bude čierna koženková bunda čerešničkou na torte. Ku klasickým modrým džínsom a farebnému tričku, doplň koženku a biele tenisky. Výsledný outfit stojí za to, čo povieš? Nezabudni na štýlový detail na ruku v podobe originálneho náramku.

V štýle Rock and Roll

Toto je typický príklad nosenia koženky. Poriadny štýl a čisto čierno-čierny outfit si na seba môžeš vziať aj ty. Či sa už chystáš na rockový koncert, alebo na stretnutie s priateľmi. Týmto druhom outfitu sa nedá nič pokaziť.

Mysli aj na farby

farebná koženková bunda

Variabilita materiálu - koženky spočíva aj v jej širokej škále farieb. Ponúkajú sa ti nekonečné farebné variácie. Od modrých, zelených, hnedých cez baklažánovú, alebo aj horčicovú farbu. Vo farebnej bunde sa môžeš cítiť o čosi zaujímavejšie aj počas všedného dňa.