4 minúty čítania, Monika Vrtova 16. 04. 2020

Obliekať sa elegantne a do drahých a značkových kúskov bola v dávnej histórii výsada pravých gentlemanov. Muži vtedy nosili elegantné košele a sako s nohavicami počas celého bežného dňa. Samozrejme muži v pracujúcej triede si takýto "luxus" nemohli dovoliť.

Časy sa ale našťastie zmenili. Dnes si sako alebo frak oblečieme len na významné udalosti, a etiketa obliekania už nieje taká prísna ako tomu bolo v rokoch minulých.

Niektorí muži si ale elegantné oblečenie doprajú radi do práce, aby vynikli a zároveň reprezentovali spoločnosť v ktorej sú zamestnaní. Patríš aj ty medzi nich? Tak sa poď s nami inšpirovať elegantnými kúskami, ktoré by nemali chýbať v žiadnom bussines casual pánskom šatníku.

Základ je kvalitná košeľa

Ak chceš vytvoriť efektný outfit plný štýlu a elegancie, musíš si dať záležať pri výbere základných kúskov. Medzi ne zaručene patrí pánska košeľa s dlhým rukávom. Košieľ je viacero druhov a medzi tie, ktoré by si mal vlastniť patrí určite strihovo: slim fit košeľa a čo sa týka golieru: button down(golier pripevnený gombičkami), kent (základný golier vhodný ku kravate) a nemal by ti chýbať ani club (golier na stojačika).

Ďalší krok sú nohavice

Vybrať si tie správne elegantné nohavice môže byť dosť náročné. Preto by si mal dokonale poznať svoje miery a vybrať si tie akurát padnúce. Nemali by byť príliš dlhé, ale dávaj pozor aby ti z nich nevytŕčali ponožky :) Všeobecne sú dobrá voľba nohavice s vysokým obsahom elastanu, ktoré sa prispôsobia postave a vytvarujú celkovú figúru.

Nezabudni na sako

Sako je povinný doplnok ku košeli. Ak si nechceš spôsobiť módny prehrešok, zober si ho na seba vždy, keď nosíš košeľu. Keď budeš v miestnosti, môžeš si ho pokojne dať dole. Sako je praktický kúsok a má mnohostranné využitie. Využiješ ho na elegantný spôsob s košeľou ale aj na športovejší s tričkom a rifľami. Zaobstaraj si ho v minimálne troch farebných prevedeniach.

Doplnky sú dôležitou súčasťou

Mal by si myslieť aj na doplnky. Niekedy sa vyžaduje, aby si si ku košeli vzal kravatu, alebo moderného motýlika. Do vrecka saka si vlož vyžehlenú a poskladanú vreckovku. Opasok a dokonale vyčistené kožené topánky sú tvojou vizitkou, tak ich nikdy nezanedbaj!