5 minút čítania, Matej Podstavek 07. 04. 2020

Teploty stúpajú a ty pomaly začínaš zhadzovať zimné vrstvy. Je na čase, aby si urobil inventarizáciu vo svojom letnom šatníku a doplnil ho kúskami oblečenia, ktoré v ňom ani v sezóne leto 2020 nesmú absentovať.

ŠORTKY

Šortky štýlu chino sú opäť na vzostupe. Klasickými zemitými farbami ako sú hnedá, kaki a tmavá zelená stavíš na istotu. Rovnako aj čierna a biela patrí medzi klasiku, na ktorej sa dá stavať štýlový outfit. Prikláňame sa však k názoru, že „risk je zisk“, a preto ti radíme, aby si skúsil výraznejšie farby. Ak nie si na úplne žiarivé neónové farby, ideálnou alternatívou sú pre teba farby pastelové. Outfit spestríš, no na druhej strane nebudeš vyčnievať až príliš. Stále IN je aj nesmrteľná džínsovina. Tá pretrváva aj na šortkách v mnohých prevedeniach. Za úplný prešľap považujeme „plavky ako šortky“. Plavky voľ výlučne k vode! Kombinovať ich s tričkom na bežné nosenie určite nie je vhodné a nezaraďujeme to ani medzi štýlové. Toto leto dochádza k skracovaniu šortiek. Takže ODHAĽ VIAC! Znamená to, že si môžeš dovoliť aj šortky kratšieho strihu ako nad kolená, napr. do pol stehien.

Chinos kraťasy

TRIČKÁ

Obyčajné „basic“ biele tričko patrí aj toto leto k top kúskom. „Basic“ kúsky (aj farebné) patria všeobecne k veľmi moderným, praktickým a obľúbeným kúskom, po ktorých páni siahajú. Nemal by si ale zabudnúť, že aj potlač je aktuálne IN a tričká s potlačou by mali tvoriť súčasť tvojho šatníka. Tričko nahraď bavlnenou polokošeľou v akejkoľvek farbe alebo vzore. Tvoj outfit tak nadobudne mierne seriózny a elegantnejší nádych. Pretrvávajúcou letnou klasikou je biela košeľa s dlhým rukávom vhodná k šortkám aj nohaviciam. Náš typ na štýlové nosenie tohto kúsku počas leta je určite s vykasanými rukávmi a mierne poodhalenou hruďou. Ak patríš medzi milovníkov farieb a vzorov, máme pre teba dobrú správu. Aj toto leto máš dovolené vziať na seba farebné vzorované košele (s krátkym rukávom) s rozličnými letnými motívmi.

krátke tričká

NOHAVICE

Nohavice v lete? Možno sa ti zdá, že to k sebe nepatrí, no ak by si ich predsa len potreboval, vyberaj z nasledujúcich. Ako sme už vyššie spomínali, nie len šortky, ale aj chino nohavice sú jedným z vyhľadávaných kúskov nasledujúcej sezóny a vďaka ľahkému materiálu sú ideálne aj na teplé letné obdobie. Čo sa týka riflí v lete, fajn, no tu odporúčame vyberať rifľovinu v svetlejších odtieňoch.

pánske nohavice

TOPÁNKY 

Škála štýlov a druhov topánok, vhodných na horúce letné dni, je široká. My sa prikláňame k „must have“ klasike, ktorá medzi trendmi pretrváva. Sú ňou biele sneakersy. Aj tento rok patria medzi hity, ktoré si páni radi obúvajú. Možno práve preto, že ich dokážeš úplne jednoducho skombinovať. Či už obyčajné, alebo sneakers obľúbenej značky, odporúčame ti aspoň jedny vlastniť! Ako sme už spomenuli, sú klasikou neodmysliteľne patriacou k letu.

pánske tenisky

DOPLNKY

Nezabúdame ani na doplnky, pre ktoré sa leto stáva hlavnou sezónou. Pozor na ostré slnečné lúče. Kvalitné okuliare sú nutnosťou nie len na ochranu očí pred UV žiarením, ale aj ako štýlový doplnok (vhodný od plaviek až k letnému vychádzkovému outfitu). Dbaj na vhodnú farbu, tvar a veľkosť, ktoré zosymetrizujú tvoju tvár. Ochrániť sa pred úpalom a prílišným spálením môžeš vďaka ďalším skvelým módnym doplnkom, akými sú šiltovky a klobúky. Medzi tohtoročné hity patria slamené klobúky pre pánov, vhodné na pláž aj k vychádzkovému outfitu. Naďalej v kurze ostávajú aj šiltovky a ich rozmanité varianty.

pánske doplnky

Toto sú fashion kúsky na letnú sezónu 2020. Vhodné pre každého, ľahko kombinovateľné, ľahko dostupné, pohodlné a hlavne IN – nájdeš ich aj na našom e-shope budchlap.sk.