8 minút čítania, Lucia Pampurikova 24. 02. 2021

MDŽ je deň ako každý iný, no pre ženy niečím špeciálny. Pripomeňme si, že 8.marec je výnimočný, jedinečný a celosvetovo veľmi významný deň, ktorý v sebe nesie posolstvo materskej lásky, ženskej sily a obdiv k nežnému pohlaviu. Dňa 8. marca každoročne oslavujeme a v duchu ďakujeme všetkým ženám, ktoré sa bili ako levice za svoje rodiny a za ženské práva, výhody a postavenie v spoločnosti. MDŽ oslavuje ženy, ktoré mnoho obetovali, aby si vydobyli právo voliť, pracovať a aj študovať. Ďakujeme im za všetky krvopotne vybojované "maličkosti", vďaka ktorým sa dnešným ženám lepšie a dôstojnejšie žije. 

MDŽ

Sme ženy a buďme na to hrdé

MDŽ, známy ako medzinárodný deň žien oslavujú ženy po celom svete už od roka 1910. OSN stanovila tento sviatok každoročne na 8. marec, kedy oslavujeme silu a obetavosť 40 000 newyorských krajčírok, ktoré v roku 1908 bojovali proti zlým pracovným podmienkam, nízkym mzdám a požadovali zrušenie desaťhodinového pracovného času. 

V Československu sa začal MDŽ masovo oslavovať v roku 1921. Počas druhej svetovej vojny bol samozrejme prerušený, no po roku 1945 ho znova obnovili a ženy v tento deň velebíme až do dnes. 

Ako potešiť vašu roztomilú "levicu" na MDŽ?

MDŽ oslavuje silné, sebavedomé, pracovité a obetavé ženy, preto sa nebojte uctiť výnimočné ženy vo vašom živote. Potešte ich nielen maličkosťami, pretože medzinárodný deň žien je deň, kedy môžete potešiť vašu ženu a ukázať jej ako veľmi si ju ceníte a ako veľa pre vás znamená.

Kompliment vždy pohladí ženské ego

Komplimenty pre MDŽ sú kľúčovými. Ženy milujú romantické slová, nie len heroické skutky/činy. Originálne a osobité je jednoznačne vlastnoručne vyrobené prianie z DIY dielne. Odkryte kúsok z vašej romantickej duše a pokúste sa tvoriť. Ďakovné verše zložené pre vašu nežnú polovičku dokonale vyjadria, prečo si ju vážite a prečo je taká úžasná. Návod pre vlastnoručne vyrobené prianie, ideálne aj k narodeninám, ku dňu matiek či na Valentína, si môžete pozrieť vo videu: Ako vyrobiť nádherný pozdrav

Nájdený, vami rafinovane ukrytý, láskyplný odkaz v kabelke alebo vo vrecku bundy/kabátu každej žene spríjemní deň. Pokiaľ ste zaneprázdnený muž, ženu vášho života poteší aj milá SMS.

Rada od nás pre vás: Oslávte spolu s nami ženskosť, krásu a silu vašej milovanej polovičky. Nezabúdajte pri tom na všetky dôležité ženy vo vašom živote, zavolajte vašej mame, babičke, krstnej či tete. Každú jednu ženu poteší milý úprimný pokec plný hrejivých sladkých slov a komplimentov.

Nadčasová romantická kvetinová klasika

Elegantná kytica kvetov bude naveky vekov predstavovať prekrásne romantické vyznanie od srdca, ktoré vyčarí úsmev každej žene či už na narodeniny, na Valentína alebo na MDŽ.

kytica ružových kvetov

Pokiaľ chcete byť originálnejší, obdarujte vašu milovanú obľúbeným kvetom v kvetináči. Marec symbolizuje aj príchod jari, nového života v prírode, všetko začína kvitnúť, voňať, tak prečo by ste aj vy nemohli priniesť kúsok prírody a jari do vášho hniezdočka lásky? Kvetinová dekorácia v kvetináči perfektne zapadne do interiéru každého bytu/domu. 

Láska ide cez žalúdok

Uctiť si ženu môžete aj luxusnou večerou vo dvojici. Pokúste sa o majstrovské dielo v kuchyni. Kúzlite s vareškou v ruke a pripravte vašej žene k MDŽ jej obľúbené jedlo. Zručným kuchárom odporúčame vyskúšať "silu" pečenia. Skúste prekonať samých seba a upečte svojej žienke aj jednoduchý koláč.

muž v kuchyni pripravuje lievance

Pokiaľ nie ste kuchársky zdatný ani vo varení a ani v pečení, nevadí. Objednajte si donášku z obľúbenej reštiky a  zbehnite do cukrárne po sladkú bodku večera.

Dámska jazda alebo romantika vo dvojici?

Každá žena sa potrebuje cítiť milovaná a ocenená. Muži často zabúdajú na maličkosti , ktoré robia ženy šťastné a spokojné, a pritom stačí tak málo, aby sa ženský úsmev z tváre nikdy nevytratil.

hnedý kôň a žena v klobúku, čo ho hladká

Premeňte obyčajný medzinárodný deň žien na  nezabudnuteľný zážitok, ktorý navždy ostane vo vašich srdciach. Darujte svojej láske deň plný prekvapení. Jazdu na koni, výlet do hôr alebo romantický piknik. Oslavujte spolu ženskosť a silu vašej milovanej. 

Náš tip: Pokiaľ nie je pre vás problém mať kopu žien pod jednou strechou, zorganizujte pre ňu veselú dámsku jazdu. Menší babinec, kde sa vaša "princezná" odreaguje a užije si príjemný deň so svojimi "pokrvnými sestrami".  Pripravte jej večer s kamarátkami. Zabezpečte hudbu,  "pitný režim", obstarajte im dobré jedlo, masáž, pedikúru alebo manikúru. 

dámska jazda

Vysnívaný kútik, kde sa rodia nové plány a sny

Urobte ju šťastnou a ako vyznanie lásky a obdivu k nej, ju obdarujte niečím trvácnym. Vytvorte svojej žene magické miesto plné harmónie a pozitívnej energie. Vdýchnite manželkinej pracovnej zóne, nový život. Vsaďte všetko na originálny obraz s nadčasovými motívmi v modernom prevedení. 

Korkový obraz s mapou sveta5-dielny obraz s prírodným symbolom stromom života

Pracovný "kútik" môžete skrášliť obrazom s fotokolážou vašich spoločných momentiek,  špeciálnym korkovým obrazom mapy sveta, s kvalitným obrazom s prírodným motívom - stromom života alebo originálnym trendovým závesným  kreslom. 

žena počúva hudbu so slúchadlami na ušiach v závesnom bielom kresle

Žena potrebuje čas a priestor len pre seba

Poďakujte svojej manželke, matke vašich detí za všetku obetu a každodennú starostlivosť o rodinu. Doprajte vašej milovanej žene k MDŽ relaxačný kúpeľ a  priestor len a len pre seba. Priestor, kde si vaša kráska môže oddýchnuť a načerpať novú silu. Príjemná masáž vám hrá do karát a môžete si tak na svoje konto pripísať ďalší bonusový bod. Majte na pamäti, že oddýchnutá šťastná žena predstavuje definíciu pre fungujúci plnohodnotný vzťah a šťastného spokojného muža. 

žena vo vani s pohárom vína , pri sviečkach

Rozmaznávajte vašu ženušku po celý MDŽ. Vyčarujte jej úsmev na tvári, obsypávajte ju komplimentmi a nežnými dotykmi. Pripomeňte jej prečo ju milujete a prečo je vo vašom živote taká dôležitá.  Poďakujte vašej milovanej polovičke za všetko, čo robí nie len pre vás, ale aj pre celú rodinu. Obdarujte ju niečím výnimočným, čo jej pripomenie, že žena je symbolom nového života, symbolom krásy a nežnosti.