Originálny pánsky doplnok pre sebavedomého muža
4 minúty čítania, Lucia Pampurikova 11. 08. 2017

Jedinečný a pritom jednoduchý prvok, ktorý by mal tvoriť základ pánskeho šatníka. Ľahký, niekedy nenápadný, a predsa si veľmi obstojne plní svoju úlohu.

Jeho história siaha ďaleko do dávnej minulosti, presnejšie v roku 1886 práve Pierre Lorillard  vniesol do sveta módy nový elegantný a luxusný typ oblečenia, smoking. A práve v tomto momente jednoduchý čierny motýlik uzrel svetlo sveta. Jeho používanie sa postupne rozšírilo po celom svete. Zaujímavosťou je, že práve architekti boli prví, čo začali motýlik nosiť do práce, kvôli jeho praktickému využitiu. Motýlik im pri práci nezavadzal ako kravata, napr. pri vytváraní nákresov. 

Postupne sa tento elegantný pánsky doplnok začal nosiť nie len pri formálnych spoločenských udalostiach, ale stával sa súčasťou aj pri každodenných outfitoch. Ľudia ho nosili do práce, do školy, na rôzne rodinné udalosti. Nosenie motýlika charakterizovalo v tých časoch aj svetoznáme ikony akými boli Charlie Chaplin, Frank Sinatra. V dvadsiatych a tridsiatych rokoch dvadsiateho storočia už aj nežné ženské pohlavie ako Marlene Dietrich a Audrey Hepburn začali nosiť košele na gombíky, obleky na mieru, klobúky a motýliky. 

charlie chaplin

V 21. storočí motýlik už pre nás nie je žiadnou neznámou. Osobnosti ako Karl Lagerfeld, náš Milan Zimnýkoval známy ako Junior, svetoznáma speváčka Rihanna, spevák Justin Timberlake, a mnoho ďalších obľubuje dotvárať a zvýrazniť outfit práve s motýlikom. Pánske motýliky môžu byť vyrobené z kvalitného saténu, hodvábu, z bavlny, polyesteru alebo aj z dreva. V obchodoch nájdete rôzne farebné variácie, s prúžkami, s bodkami, s kvietkami, jednofarebné, s cool motívmi. Pri ich výbere sa nemusíte báť zapojiť fantáziu.

pánsky motýlik

Prvý na scénu sa dostáva ručne viazaný motýlik, ktorý vedia správne zaviazať len praví džentlmeni. 

Druhý v poradí je veľmi obľúbený a známy kdekoľvek na svete. Každý si ho vie správne založiť. Motýlik s nastaviteľným textilným prúžkom okolo krku. Jednoduché a rýchle založenie. Tretí sa odporúča skôr najmladším "chlapom". V podstate sa pripína na košeľu.

pánske motýliky

Najnovší trend je drevený motýlik. Drevené motýliky sú stále nedocenené. Úžasný, praktický doplnok, ktorý môžete nájsť už aj v dámskom šatníku. Nie je to tak dávno, keď ich na trhu bolo ešte veľmi málo a nájsť ho v obchodoch bolo skôr raritou. Textilný pánsky motýlik vo vylepšenej drevenej forme. Drevený motýlik má svoje výhody, nekrčí sa, má dlhodobú životnosť, je to unikát sám o sebe. Každý kúsok dreva je predsa jedinečný. Nemusíte sa báť, že takýto kúsok bude na vašom krku ťažký, pretože ich váha sa pohybuje okolo 45 gramov. Poctivá ručná práca. Už aj na Slovensku sa našli šikovní majstri, ktorí sa dali na jeho výrobu. V ich práci je cítiť precíznosť, lásku k remeslu a originalitu.

Originálny pánsky doplnok pre sebavedomého muža