Novinky zo sveta pánskej módy
6 minút čítania, Lucia Pampurikova 08. 04. 2017

Tak ako aj vaše auto je potrebné na jar prezuť, tak aj váš šatník potrebuje zmenu. Nebudeme ti tu opisovať ako prebehla módna prehliadka rôznych svetoznámych módnych návrhárov a ani aké outfity mali ich modeli oblečené. Dobre vieme, že my ako obyčajní smrteľníci sa k nim aj tak nedopracujeme. Mojou úlohou je priblížiť ti módne trendy a pomôcť  tak, možno aj pri rozhodovaní na nákupoch pri obnove šatníka na nadchádzajúce obdobie jar/leto.

Bundy

Žiadne veľké zmeny sa nekonajú. V popredí je stále bomber či parkaultraľahké bundy, bluzóny, kriváky či bundy v army štýle. Okrem klasických materiálov sa zviditeľnila aj teplákovina v kombinácií s nylonom, či rôzne strečové kombinácie, ktoré majú zabezpečiť komfort počas nosenia. Kreativite sa medze nekladú. Kontrastná podšívka, nové farebné variácie či trendy nášivky dotvárajú nový a jedinečný look.

obojstranný zelený bomberobojstranná zelená bunda bomber

Maskáčová parka pre pánovBéžová pánska parka

Kabáty

Kabát nie je určený len na zimné chladné obdobie a už vôbec nie je určený len pre ženy. Naopak vo vhodnej kombinácií dotvára vkusný a univerzálny look. Môžete si ho obliecť k business obleku, ale aj na prechádzku po meste s vašou partnerkou. Extra ľahký materiál, krátke kabáty v prírodných farbách napr. v béžovej, khaki či námorníckej modrej.  Tento rok nájdete v obchodoch ležérne bavlnené kabáty s elastickými prvkami, vďaka ktorým sú pohodlné aj kabáty slim fit strihu. K dispozícií sú dva varianty dvojradový trenčkot a jednoradový kabát.

Saká

Ako už sami dobre viete, sako nie je len na formálne udalosti, ale už dávnejšie sa stalo spoločníkom aj počas bežného nosenia, napr. na prvé rande, na párty či na narodeninové oslavy, čiže rôzne neformálne udalosti. Top stále ostávajú krátke saká slim fit strihu, dva gombíky a klasická šedá či modrá farba. Celkový dizajn dotvára decentne a kvalitne spracovaná podšívka. Čo sa materiálu týka, víťazí elastický bavlnený materiál a napreduje aj úpletový typ. Novinkou pre vás môžu byť saká s nášivkami či výšivkami. Tentokrát sa totižto návrhári prikláňajú k názoru, že VIAC je VIAC.  

 Jednoradové modré pánske sakoŠedé jednoradové pánske sako

Tričká, polokošele a mikiny

Stručná charakteristika: trendy módne vzory, rôzne štýly a techniky pri výrobe. Stále INtričká s potlačou, army tematika či elegantný námornícky štýl. Pásiky, kreatívne farebné variácie ako aj rôzne optické efekty. Nylonové lemy a výrazné kontrastné zipsy. Pri ich výbere sa môžete do sýtosti vyblázniť.

Štýlové mikina s kapucňou v army štýle

 

Košele

V tejto kategórií sa nič prevratného neudialo. Silueta pánskych košieľ ostáva úzka čiže slim fit strih. Menším vynovením sú jemné decentné vzory, pásiky a rôzne nenápadné motívy. Túto sezónu máte k dispozícií klasickú bielu farbu či modrú vo všelijakých odtieňoch, ale prekvapiť vás môžu aj pastelové farby ako pastelová žltá, ružová, mätová, ale aj lososová. 

Nohavice, rifle

Niekto tvrdí, že skinny džínsom odzvonilo a preferuje voľnejší pohodlnejší strih nohavíc a džínsov. Iní si zase nedajú dopustiť na rifle a nohavice užšieho strihu. Ani tu to nie je jednoznačné a takisto aj v predajniach nájdete oba strihy. V šatníku by vám určite nemali chýbať aspoň jedny džínsy roztrhané s tzv. vyšúchaným efektom, modré alebo aj čierne, ale aj elegantnejšie chino nohavice, napr. trendy červenej farby. 

Modré pánske džínsy s nášivkamiBordové pánske chino nohavice

Krátke nohavice

Trendy dĺžka je určite mierne nad koleno až po koleno, a čo sa materiálu týka, jednoznačne vyhráva denim čiže rifľovina. Aj v tejto kategórií platí: ošúchané, roztrhané, s nášivkami alebo aj bez nich budete za hviezdu leta. Pánske doplnky rozoberieme v ďalšom článku. Záver znie, že od minulého roka sa toho až tak veľmi nezmenilo, ale kúpa jedného nového trička či riflí vašu peňaženku určite nezabolia.