5 minút čítania, Lucia Pampurikova 20. 04. 2020

Muži a vzorované oblečenie? Muži a kvetinový vzor? Toto leto to nebude žiadna rarita. Priblížime vám nadčasové vzory, ktoré by nemali chýbať v pánskych šatníkoch.

Moderný kvetinový vzor nie len pre ženy

Módne trendy sa neustále menia, obmieňajú, vracajú, vynovujú. Každý rok sa do popredia dostávajú iné trendy, vzory, materiály či strihy. „Romantický“ kvetinový vzor už nepatrí len do ženského šatníka. Kvety zasypali aj pánske oblečenie. Nikto nechce, aby muži stratili ich mužnosť, preto najideálnejšie riešenie je voliť pri tomto vzore neutrálne kombinácie, žiadne krikľavé farby či viacfarebné variácie.

Polokošele

Neutrálne farby akými sú tmavomodrá, zelená, čierna či biela s motívom jednofarebných kvetov podčiarkne pánsky osobitý štýl. Vaša osobnosť vynikne vďaka spojeniu jednoduchosti s originalitou.

Doplnky

Naopak pestrofarebné motýliky či kravaty s motívom kvetov sú perfektnou voľbou na oživenie nudného či monotónneho spoločenského outfitu. Ak zvolíte variantu s doplnkami s kvetinovým vzorom, voľte jednofarebné obleky, najlepšie bez vzoru.

Topánky

Reč nebude o hocijakých topánkach, ale o pohodlných letných espadrilkách pre pánov. Módne plátenky vyrobené z plátna. Ako ich spoznáte? Charakterizuje ich podrážka z povrazu so špeciálnym opletom po strane podrážky. Ležérne, voľnočasové espadrilles patria k neformálnej obuvi. Môžete ich nosiť na prechádzky mestom či na pláž.

Obľúbený maskáčový vzor alias army štýl

V minulosti bol maskáčový vzor využívaný v armáde, v poľovníctve, pri outdoorových športoch. Dnes tomu je už úplne inak. Army štýl si zamilovali ľudia po celom svete. V každom šatníku sa nachádza aspoň jeden kúsok s maskáčovým vzorom. Nezabúdajte, že sú dostupné aj iné farebné variácie ako klasický zeleno hnedý maskáčový vzor.

Nohavice

Vynovená klasika. Moderný vzhľad starým známym „maskáčom“ vylepšil nie každým obľúbený nízky sed, či slim fit strih. Použitý bavlnený materiál s elastánom vám zaručí komfortné nosenie.

Bunda

Obľúbená bomberka v maskáčovom prevedení nesmie chýbať žiadnemu modernému mužovi. Vylepší každý jednoduchý outfit. Zaujímavú, niečím originálnu, a predsa trendy kombináciu vytvoríte s roztrhanými čiernymi džínsami, tričkom slim fit strihu (môže byť aj predĺžená dĺžka) a módnymi sneakersami.

Granátová bomber maskáčová bunda

Plavky

Leto je v plnom prúde a plavková sezóna odštartovala aj pre mužov. Byť za sebavedomého sexi chlapa na pláži môžete byť aj vy v trendy maskáčových plavkách. Vyhýbajte sa obtiahnutým či príliš dlhým modelom. Ideálna dĺžka pánskych plaviek je tesne nad kolená.

Originálny dizajn lebiek

Motív lebiek je momentálne veľmi obľúbený nie len v tetovacích štúdiách, ale aj v módnom priemysle. Symbol lebky predstavuje a všeobecne v nás evokuje zlo, strach, smrť, temnotu či nebezpečenstvo. Ak ste to, ale nevedeli symbol lebky tiež predstavuje symbol znovuzrodenia či vitality a inteligencie. Motív lebky na tričku patrí k obľúbenej potlači pre všetky vekové kategórie. Aj motív lebky predsa môže byť v sofistikovanom a vkusnom prevedení.

Doplnky

Bižutéria už dávno nie je pre mužov žiadne tabu. Najpoužívanejšou formou sú pánske náramky retiazkové alebo kožené, zdobia ich rôzne gorálky či prívesky. Pánske náramky s príveskom  patria k moderným nadčasovým doplnkom, ktoré nikdy neomrzia.

V módnom priemysle sa využíva mnoho ďalších vzorov starých ako móda sama. Patria sem napr. prúžky, bodky, kocky, ...My sme vám, milí muži, chceli ukázať aj niečo iné, moderné a predsa nič extravagantné s čím by ste sa nevedeli stotožniť. Veríme, že sa pri tvorení vašich každodenných outfitov nebudete báť vystúpiť z vašej komfortnej zóny.