Nadčasové tetovania, ktoré kraľujú roku 2022
8 minút čítania, Lucia Pampurikova 01. 07. 2022

Premýšľate nad tetovaním? Tento rok je na to ako stvorený. Jemné línie, jemné tieňovanie a farebnosť. Tetovania sa v roku 2022 nesú v znamení hravosti, kreativity a nekonvenčnosti. Príkladom toho sú aj štýlové holografické tetovania, moderný tribal, motýle v štýle dotwork, minimalistické blesky a abstrakcia. Vybrali sme pre vás pár tipov a originálnych dizajnov, ktoré patria medzi nadčasové tetovania, no zároveň sú pre rok 2022 horúcimi favoritmi.

tetovanie

3 veci, ktoré by ste pred tetovaním mali vedieť

  1. Tatér je umelec, maliar a jeho plátno predstavuje vaše telo. Či už si vyberiete tetovanie na ruku, chrbát alebo krk, pamätajte, že tetovanie na vašom tele môže, pokiaľ ho nebudete chcieť odstrániť, zostať navždy.  Výber miesta pre nové tetovanie je dôležitý. Telo pomaly, ale isto starne. Niekto priberá, chudne alebo naopak rysuje svaly. Koža je elastická, takže nie je problém sa danej situácii prispôsobiť. Avšak tetovanie elastické nie je. Síce sa natiahne, ale môže sa stať, že vami vytúžené tetovanie sa zmení na komický nevydarený kúsok.  
  2. Aj keď nižšia cena za nové tetovanie je lákavá, nemusí to vždy znamenať aj kvalitne odvedenú prácu. Našťastie každý umelec dnes dáva svoje "výtvory" na sociálne siete. Vďaka fotkám na internete si veľmi rýchlo dokážete overiť zručnosť tatéra. 
  3. Pokiaľ je bolesť z tetovania váš najväčší strach, vyskúšajte prvé tetovanie na chrbát (odporúčame vrchnú časť), rameno, stehno alebo predlaktie.

tetovanie na ruke v štýle tribal tetovanie na ruke - farebný kvet

Minimalizmus

Malé, jednoduché, "čisté a hladké" línie. Minimalizmus v tetovaní sa stáva čoraz viac populárnejší a obľúbenejší. Malé tetovanie sa ľahko skryje a neurobí vám prievan v peňaženke. Minimalistické tetovania sú ideálne pre tých, ktorí uprednostňujú menšie a nenápadnejšie tetovanie. Ulahodia aj tým, ktorí neznesú dlhé hodiny v tetovacom štúdiu v kresle vášho tatéra. Povedzme si pravdu, tetovanie je síce nádherné a jedinečné umelecké dielo, ale vie byť aj bolestivé a nepríjemné. Pre krásu sa trpí a čo sa tetovania týka, tak to platí dvojnásobne. 

minimalistické tetovanie na prste - kotva tetovanie na ruke - minimalistické

Originálne dotwork tetovanie

Špeciálne dotwork tetovanie je o detailoch a dokonale prevedenej práci. Spája sa s hinduistickou kultúrou. Ide o sériu malých krátkych vpichov, ktoré ako celok vytvárajú unikátne veľdielo. Najčastejšie sa využívajú pri tetovaní ako je mandala, lotosový kvet,  geometrické tvary alebo v hinduistickom štýle.

Nie každý má dotwork tetovanie v obľube. Sú aj takí, ktorí ho považujú za fušerské prevedenie tieňovania v tetovaní. V skutočnosti, kto miluje originálne dotwork tetovanie vie, že len skutočný majster vo svojom fachu dokáže bezchybne zvládnuť dotwork tetovanie. 

Vitaj farebnosť!

Čiernobiela klasika je nadčasová a nikdy nevyjde z "módy". No tí, čo radi pútajú pozornosť a preferujú nekonvenčné pred klasikou, určite osloví nápadité farebné tetovanie. Žiarivé a pestrofarebné. Veľkolepé farebné tetovanie sa stáva novým trendom. Na scéne dominujú farebné abstraktné motívy, ale aj tetovania typické pre pop art štýl. Pokiaľ sa budete o nové tetovanie plné života a jasu pravidelne starať, zostane dlhé roky rovnako pôvabné a rovnako farebné ako na začiatku.

 tetovanie na ruke farebné tetovanie na nohách

Náš tip: Ak milujete farebné vibrácie, neváhajte ani na chvíľu. Populárne sa tento rok stáva aj tetovanie vo výrazných neónových farbách so psychodelickými prvkami

Motýle v plnej zbroji 

Abstraktné motýle, minimalistické motýle, farebné motýle alebo ikonické tribal motýle. Motýle sú jednoducho opäť IN. Vyhľadávaným tetovaním sa stali motýle v štýle 90.tych rokoch. Motív motýľa symbolizuje krásu, metamorfózu, zmenu, znovuzrodenie a nádej. Malá neatraktívna húsenička sa postupne mení na prekrásneho zmyselného motýľa. Význam tetovania  - motýľa je hlbší než si myslíte. Osoba, ktorá túži po tetovaní motýľa, chce oznámiť celému svetu obrovskú a veľmi dôležitú zmenu v živote. Výhru nad ťažkou chorobu, zmenu k lepšiemu JA alebo prekonanie traumy. A nie, toto tetovanie nie je len pre ženské publikum.

tetovanie na chrbte - strom s motýľami tetovanie motýľ

Nadčasová abstrakcia

Abstraktné tetovanie nie je pre každého. Nie každý ho vie pochopiť a môže sa stať, že neulahodí každému oku. Je to unikát, ktorý na vašom tele môžete ukázať len vy. Mnohokrát je to tetovanie bez šablón, preto ho odporúčame tým milovníkom tetovania, ktorí sa chcú odlíšiť a ktorí chcú cez abstrakciu vyjadriť vlastný názor, vlastnú ideológiu. Bonus, ktorý nadčasová abstrakcia prináša, je dizajn a celkové prevedenie. Môžete si zvoliť čiernobiely, ale aj netradičný farebný motív. 

Horúci hit 2022 - mikro realizmus

O slovo sa hlási aj nový trend roku 2022  v tetovaní mikro realizmus. Tetovanie v štýle mikro realizmusu nadväzuje na minimalistické tetovania. Zvečnite netradičným spôsobom portrét rodiny, foto vášho domáceho miláčika alebo známu osobnosť, ktorá vás v živote inšpiruje. Pri výbere môžete byť kreatívni. Prepojte súčasnosť s minulosťou. Čo poviete na tetovanie v štýle mikro realizmu v kombinácii s ikonickými osobnosťami umeleckého štýlu pop art, pridajte obľúbených superhrdinov z Marveloviek a tetovanie roka je na svete. 

tetovanie na predlaktí v štýle poštovná známka s mestom

S čím začnete? S niečím menším a nenápadnejším alebo naopak s niekoľko dňovou prácou na celom chrbte? Máte už tetovanie? Aké sú vaše skúsenosti s tetovaním? Odpovede nám neváhajte napísať do komentára.