5 minút čítania, Matej Podstavek 02. 04. 2019

NEBOJ SA FARIEB

„Čo skriňa dá.“ Aj takto by sa dal vo všeobecnosti charakterizovať štýl, ktorý sa niesol rokom 2019. Kombinácie rôznych materiálov, vzorov či farieb sú dovolené a obliecť si môžeš čo sa ti zachce. Dovolené je dokonca siahnuť aj po oversized fashion kúskoch tvojho tatka, ktorého šatník je už dávno zapadnutý prachom. 

Na módnej scéne sa objavilo mnoho (staro)nových kúskov, medzi ktorými nájdeš aj poriadne úlety. Tu sú niektoré z nich:

Všetky odtiene neónových farieb...

Je jedno, ktorú z týchto farieb si oblečieš. Vždy v nej budeš IN. Oranžová, žltá či zelená sa v roku 2019 prebojovali asi na všetky druhy oblečenia: nohavice, kabáty, košele,... Najlepšie sa kombinujú s jednoduchými basic kúskami, no odvážni milovníci módy s nimi dokážu robiť divy.

Nohavice s prúžkom na boku

Nohavice s prúžkom na boku patria medzi tohtoročné „must have“. Sú kombinovateľné nielen s teniskami, tričkom a športovou bundou, ale aj s elegantnejšími kúskami ako napr. košeľa, kabát. Zvislý pás je väčšinou úplne inej farby ako je farba nohavíc. Práve to ti s nimi umožňuje experimentovať tak, ako by si si za iných okolností netrúfol.

Prúžky & kvetinové motívy 

Medzi trendy jari a leta 2019 patrili nesmrteľné prúžky. S tými páni opatrne! Nie každý typ prúžkov sadne na každý typ postavy. Naopak, košele s havajským námetom, hýriace farbami od výmyslu sveta, pritiahnu oko nejednej exotickej krásky. O neprehliadnuteľný outfit máš postarané.

Roláky, roláky a ešte raz roláky

Je známe, že rolák je praktickým kúskom tvojho šatníka. Ideálny do chladnejšieho počasia, kombinovateľný so všetkým. Dnes ho našťastie nájdeš takmer v každom obchode. NAVYŠE! Páni v rolákoch, či už tých tenších alebo hrubších, vyzerajú neuveriteľne sexy ;)

Imitácia ovčej kožušiny

Nápad zakomponovať prvok imitovanej ovčej kožušiny do búnd sa osvedčil a stal sa z neho hit. Denimové bundy, kožené, semišové,... Nádych retro štýlu im dodáva potrebný šmrnc a tentoraz to zaručene nie si ty, kto ťahá za kratší koniec.

Fusakle

Ak ešte stále nemáš v šatníku aspoň jedny farebné ponožky, akoby si ani neexistoval. Ponožky s motívmi rôznych jedál, vecí, zvierat či Vianoc ovládli svet módy. Kombinujú sa úplne so všetkým, aj s úplne nekombinovateľným. Že si na to starý? Že sa ti k tomu, čo máš na sebe nehodia? Opak je pravdou. Odviaž svoju fantáziu a už aj si choď zaobstarať aspoň jeden pár.

Ľadvinka

Ďalší „must have“ kúsok, ktorý doslova povstal z mŕtvych. Ľadvinky sú v súčasnom prevedení veľmi vkusné a nie sú určené len pre ženy. Vyrábajú sa z množstva materiálov a nekladú sa im farebné medze. Opäť je všetko len o tvojej fantázii a odvahe. Ale veď keď ju mohol nosiť tvoj tatko, prečo by si ju nemohol nosiť ty.

Ak si sa v spomínaných módnych trendoch zatiaľ nenašiel, je načase ich vyskúšať. Jedno je však jasné: Móda sa vracia. Siahnuť po kúskoch, po ktorých už raz niekto siahol je dovolené. Odviazať sa a byť kreatívny zase nevyhnutné. Potvrdil to aj rok 2018.