4 minúty čítania, Lucia Pampurikova 11. 10. 2017

Nesmrteľný kúsok každého šatníka, ženy príjemne zahraje, muži sa v nej cítia komfortne a nedajú na ňu dopustiť. Reč je o najpredávanejšom kúsku z našej ponuky, o mikine. 

Mikina má svojich módnych prívržencov, ale nájdu sa aj takí, ktorí ju odsúvajú len na športové aktivity, či už do posilňovni alebo na outdoorové aktivity. Nemusíte ich využívať len na šport a leňošenie, práve naopak je to výborný spôsob ako vyplniť medzeru medzi komfortom a štýlom.

Fotka Budchlap.sk.

Šatník každého správneho chlapa by mal byť rozdelený na formálnu a neformálnu časť, to v praxi znamená na oblečenie a doplnky, ktoré používame v práci, na biznis stretnutia či služobné cesty a na oblečenie, ktoré nás sprevádza v súkromí. Mikina by preto mala mať miesto v každom šatníku, je to skvelá spoločníčka na cestách a aj pri neformálnych udalostiach.

Prinášame pár rád, ktoré vám pomôžu vyzerať aj v obyčajnej mikine vkusne a dospelo. 

Je úplne v poriadku mať rád ležérny štýl, ale neznamená to vyzerať nedbalo. Páni, vyhýbajte sa veľkým nápisom či farebným obrázkom. Využívajte skôr neutrálne farby ako sivá, tmavomodrá, čierna, antracitová, olivová, béžová či bordová. Naopak vyhľadávajte čisté a minimalistické strihy. Kto si to môže dovoliť, nech bez problémov  siahne aj po slim fit strihu.

Fotka Budchlap.sk.

Na zváženie ( v pozitívnom zmysle slova) sú biele detaily, ako biele šnúrky a kontrastné zipsy. Celkovému looku to dodá na originalite a potrebnej dávke šmrncu. 100% bavlna na seba nedá dopustiť, ale aj mix s  "umelinou", nie je na škodu. Mikina s materiálovým zložením, kde sa nachádza aj určité percento syntetickej látky ako polyester, vyzerá vždy, po každom vypratí a nosení, ako nová. Polyester pomáha zachovať pôvodný tvar a veľkosť oblečenia. 

Staré dobré známe "hoodies"- mikiny s kapucňou, zipsom alebo aj bez neho.

Každý muž si potrebuje užiť svoj voľný čas, veď aj street style môže byť sofistikovaný. Je to klasika, ku ktorej je potrebné pristupovať opatrne, aby ste v tom nevyzerali ako dnešná mládež.  Potrebujete len správne a vhodne kombinovať kúsky z vášho šatníka. Postačí basic tričko, vaša mikina s kapucňou, tmavomodré džínsy a čisté tenisky, ktoré môžu byť biele či sivé.

Crew neck - univerzálna mikina bez kapucni a bez zipsu. 

Štýlom príbuzná jednoduchému svetru. Jej všestranné využitie ocení každý muž. Môžete ju ľahko skombinovať s rôznymi štýlami. Do práce v elegantnom, ale ležérnom looku v bielej košeli, tmavomodrej crew neck mikine, skombinovať s béžovými chino nohavicami, tmavohnedé poltopánky a nezabúdame na doplnky ako minimalistické hodinky.

Ak sa vám páči zvýšená pozornosť a nebojíte sa aj mierne zaexperimentovať, môžete aj pri elegantnom mestskom looku popustiť uzdu fantázie a zakomponovať aj trendy maskáčový vzor alebo dvoj či troj farebné kombinácie.

Mikina so šálovým výstrihom.

Je to zlatá stredná cesta, ktorá vám zaručí vyzerať elegantne a šik. Jednoduchá, ale za to funkčná kombinácia ako sivá mikina s módnym šálovým výstrihom, basic biele tričko, trendy olivové chino nohavice, biele tenisky alebo aj elegantné mokasíny.