Jedinečné a univerzálne denim kúsky
4 minúty čítania, Lucia Pampurikova 22. 06. 2017

Džínsovina, rifľovina, denim....

Tovar vyrobený z pevnej bavlny, ktorej gramáž býva rôzna, aj preto v obchodoch môžete nájsť tenšie a hrubšie džínsy. Tiež sa pri ich výrobe často používa mix s elastanom, ktorý počas nosenia každého výrobku zaručí väčší komfort.

Džínsy 

Ich história siaha až do roku 1873. Kedy Jacob W. Davis a Levi Strauss vytvorili ideálne pracovné nohavice - džínsy,  pre chudobnú vrstvu, pre farmárov, baníkov, kovbojov. Neskôr sa džínsy stali symbolom rebélie, kedy neodmysliteľnú súčasť každodenného outfitu známeho sexsymbola Jamesa Deana bolo biele tričko a džínsy.

Dnes sú "must have" kúsok každého šatníka, či už dámskeho alebo pánskeho. Majú univerzálne využitie pri každodennom nosení a patria k obľúbeným prvkom každej generácií. 

Niekedy existovalo len pár značiek. A tie mali len dva tri modely, ktoré mali rôzne dĺžky. V dnešnom svete je všetkého možno aj priveľa. Na trhu vystupuje strašne veľa značiek, rôzne dĺžky, rôzne strihy, farby, vzory, s takými vreckami, zo zipsom, na gombíky,...Keď si vyberáte džínsy, nemusíte ísť vždy s trendmi, hlavné je, že sa v nich cítite pohodlne, že vám nie sú ani dlhé ani krátke. 

BuďChlap! preferuje džínsy, kde je aj určité percento elastanu, neroztiahnu sa, len sa prispôsobia postave a vy sa v nich budete cítiť ako v bavlnke

 

Džínsova bunda

Tento nestárnucí kúsok šatníka bude vždy trendy. Bolo obdobie kedy džínsova bunda bola na ústupe, no každoročne módny návrhári vytvárajú nové modely, inovujú, kombinujú aj dva tri druhy materiálu, pridávajú nášivky, farebný lem, atď. Môžete si vybrať zo slim fit strihu, z klasického voľnejšieho strihu. Džínsové bundy sú väčšinou kratšie, do pásu. Nebojte sa vytvoriť originálnu kombináciu s jednoduchým tričkom, možno aj farebným, biele tenisky a s džínsami rozdielneho odtieňu rifloviny. 

Džínsová košeľa

Zvodný a zároveň ľahostajný look vytvoríte aj vďaka džínsovej košeliAk ju radi nosíte rozopnutú, voľte košeľu s vreckami, voľnejší strih, na farebnom odtieni denimu nezáleží. Ak naopak ju máte radšej zapnutú, tak určite siahnite po slim fit strihu, bez vreciek. Dokonale zvýrazní vašu mužnosť. Nádych elegancie vytvoríte v kombinácií s chino nohavicami béžovej, červenej, čiernej či zelenej farby. Nezabudnite na pohodlnú obuv, mokasíny, poltopánky, ale aj tenisky splnia svoj účel.

Denim tenisky

Nepatria k nováčikom a pomaly, ale isto dobývajú svet módy. Sú pohodlné a štýlové. Jedinou ich nevýhodou je, že pri intenzívnom daždivom počasí vám môžu premoknúť. Aj jednoduchému outfitu pridajú na hodnote a originálnemu looku. Denim tenisky, slip on obuv, klasika na šnurovanie, s nášivkami, deravé, tmavé, svetlé, farebné...no je z čoho vyberať.