3 minúty čítania, admin hlavní 27. 03. 2020

Holenie je súčasťou života každého muža či chce alebo nechce. I keď je podľa súčasných prieskumov jemné strnisko pre ženy viac príťažlivé, hladko oholená tvár vždy pôsobí seriózne a omladzujúco.

Atraktívny outfit pre pánov

Ako na hladké oholenie

Pre hladké oholenie je potrebné mať k dispozícii dostatok času, pretože si celý proces vyžaduje veľa pozornosti. Ak sa rozhodnete holiť žiletkou, je dobré holiť sa v čase, kedy sú vaše póry otvorené, teda po horúcej sprche či kúpeli. Otvoriť póry môžete aj pomocou utierky, ktorú navlhčenú teplou vodou chvíľu pred holením podržíte na pleti. Horúca voda je nevyhnutná aj počas samotného holenia.

Na holenie žiletkou sú uprednostňované viac gély ako peny, pretože gél lepšie sadne na pokožku a tak zabráni zbytočnému podráždeniu. Je vhodné používať prípravky s obsahom vitamínu A a Aloe Vera.

Samotné holenie je občas takmer až chirurgickým procesom. Holiť sa je nutné v smere rastu chlpov. Aby bolo oholenie dokonalé, môžete ťahať žiletku proti smeru rastu chlpov až v druhom alebo treťom ťahu.

Moderný neónový pánsky outfit

Po holení je taktiež potrebné sa o pokožku postarať. Najpreferovanejšie sú hydratačné krémy, ktoré zabezpečia dostatočnú hydratáciu pleti aj v zimnom období. V prípade, že máte problémy s citlivou pokožkou, je dobré umyť si pleť čistiacim gélom s obsahom zinku aspoň dvakrát denne. Po holení vynechajte prípravky obsahujúce alkohol.

Je známym faktom, že aj zlá žiletka dokáže oholiť lepšie, ako dobrý elektrický strojček. Ak sa však preň rozhodnete i napriek tomu, ťahy vykonávajte po suchej tvári krúživými pohybmi.

Pre dokonalé oholenie môžete voľnou rukou natiahnuť práve holenú pokožku, pozor však na zbytočné podráždenie. Zaručený spôsob pre dosiahnutie hladko oholenej tváre je tiež použitie britvy, ktorá si ale vyžaduje kvalitné príslušenstvo a dávku zručnosti.

S hladko oholenou tvárou nemôžete naozaj nič pokaziť, pretože sa hodí každému, navyše vyvoláva dojem serióznosti, čistoty a upravenosti. Súčasným módnym hitom je však jemné strnisko, ktoré podľa prieskumov priťahuje ženy najviac. Tento výzor je ale vhodný skôr pre mužov pôsobiacich neformálnym dojmom.

Nechajte si narásť bradu

Aj napriek tomu, že sú preč časy, kedy bola dlhá a hustá brada symbolom mužnosti, tento štýl sa vracia opäť do módy. Brada má ale svoje nevýhody, a tým sú bezmála potrebná každodenná starostlivosť a čistenie. Vedci však prišli s novými zisteniami. Brada ochráni pred škodlivým ultrafialovým žiarením, kašľom či astmou a spomalí starnutie.

Vybrať si vhodný strih je vecou každého muža samého. Dôležité je, aby sa každý cítil najpohodlnejšie a najlepšie, netreba sa prizerať na najnovšie trendy. Pokiaľ sa o svoju bradu dobre postaráte a trafíte vhodný strih, môžete byť príťažlivým s akýmkoľvek „účesom“.

Outfit na chladné zimné dni