8 minút čítania, Lucia Pampurikova 09. 07. 2022

Potrebujete zmenu? Nudia vás outfity v neutrálnych farbách? Vymeňte klasickú čiernu, béžovú alebo modrú za sviežu zelenú farbu. Zelená kraľuje nielen v interiérovom dizajne, obľúbili si ju aj módni návrhári. Zelená farba pristane každému. Je to farba vhodná do jarného i zimného šatníka. Stačí si zvoliť ten správny odtieň. Viete ako kombinovať módnu zelenú? 

     čierny klobúk, biele tričko, olivové dámske sako, čierne legíny pánska súprava mikina s kapucňou a tepláky v khaki farbe

Zelená farba je farbou inteligentných a vyrovnaných ľudí

Patríte k módnym nadšencom, u ktorých je zelená na prvom mieste? Aj obľúbené farby dokážu o charaktere človeka veľa prezradiť. Zelená je upokojujúca zemitá farba, ktorú si podvedome spájame s prírodou, pokojom a harmóniou. Je typická pre vyrovnaných, úprimných a praktických ľudí. Zelená o vás prezradí, že ste láskavá, súcitná a spoločenská osoba, ktorá túži niekam patriť. Chcete bezprostredne milovať a byť milovaní. Vaši priatelia o vás vedia, že ste ako otvorená kniha. Čo myslíte, vystihla vás charakteristika  farby prírody - zelenej?

     zelený dámska overal s béžovými doplnkami limetková pánska mikina, svetlo modré pánske rifľové kraťasy

Nie je zelená ako zelená

Zelená má neskutočne veľa odtieňov. Olivová, mätová, smaragdová, pistáciová, hrášková, šalviová, tyrkysová, limetková a mnoho iných. Nie každá zelená je pre vás vhodná. Pre svetlejšie typy pleti a blond farbu vlasov odporúčame pastelové tóny pistáciovej alebo naopak výraznú neónovú zelenú. K tmavým vlasom a svetlejšej pleti dokonale ladí rozprávková tyrkysová alebo pôvabná smaragdovo zelená farba. Tmavšie typy zažiaria v trendy olivovej, vojenskej alebo aj hravej mätovej. Pri výbere šiat, sukni alebo košele v sviežich zelených tónoch je dôležité si najprv daný "úlovok" priložiť k tvári. Sami dokážete najlepšie posúdiť či vám pristane alebo nie. 

     mentolové dámske šaty  dámske tričko s červeným detailom, biele dámske rifle

Tón v tóne je overená klasika

Zelená farba v móde zažíva obrovský bum. Rozhodli ste sa pre čisto zelený outfit? Dávajte si pozor na odtieň zelenej. Ak si zvolíte zelenú ako základnú a jedinú farbu v outfite, nemali by ste kombinovať rôzne odtiene zelenej. Choďte na istotu. Tón v tóne. Pre dámy odporúčame jednofarebné zelené šaty so sandálmi tej istej farby. Blysnite sa v zelenom overale s teniskami alebo lodičkami. Muži ohúria v jednoduchých, ale za to efektívnych súpravách v olivovej alebo khaki farbe. 

pánska súprava - tričko a kraťasy v khaki farbe letný zelený dámsky overal

Zaraďte neutrál v zelenej

Zelená nie je len trend tejto sezóny. Je to nadčasová farba, ktorá do moderného šatníka jednoznačne patrí. Zelená farba a jej najrozličnejšie podoby vytvárajú s tradičnými neutrálnymi farbami  dokonalý celok. Ak sa radšej držíte overených kombinácií a klasiky, ktorá vždy perfektne funguje, stavte na mix bielej a zelenej, čiernej a zelenej alebo béžovej a zelenej farby.

     zelený crop top, béžový klobúk, biele dámske nohavice tmavozelený dámsky top bez rukávov, čierna sukňa

Elegantný outfit, v ktorom zažiarite na každej párty, aj tej firemnej, je jednoznačne kombinácia - smaragdovo zelená farba, čierna a zlaté doplnky.  

     dámske pásikavé šaty v mätovej farbe zelené pánske tričko, čierne pánske skinny rifle

Trendy look vo farbách prírody

Objavte silu prírody. Zelená, žltá, modrá. Farby, ktoré v prírode zohrávajú prím. Inšpirujte sa prírodnou symfóniou farieb. Okrem neutrálnych farieb, zelená dokonale funguje aj v nasledujúcich kombináciách:

  • Zelená a žltá - outfit v ktorom zažiarite cez deň, ale aj na večernom rande je pistáciová blúzka, pastelovo žlté nohavice slim fit strihu a béžové sandále. Pridajte hnedé alebo zlaté doplnky a šik look je váš. 
  • Zelená a modrá - ktorýkoľvek odtieň zelenej farby pôsobí harmonicky s modrou farbou, napr. zelené šaty a modrá rifľová bunda, zelený top a bledomodré rifľové kraťasy, zelená polokošeľa a tmavomodré rifle. Výber je len na vás!
  • Zelená  a ružová  - hravý outfit s nádychom romantiky vytvoríte, ak k ružovým šatám (môžu byť aj výrazné fuksiové) zladíte so zelenou kabelkou a zelenými lodičkami. 

     mentolová blúzka, pastelovo žlté dámske nohavice vzorované zeleno ružové dámske šaty

Náš tip: Čo poviete na pestrý mix dvoch kraľujúcich farieb tohto roka, len v jemnejších tónoch. Príjemná pastelová zelená s jemnou fialovou farbou. 

trendy vzorované letné šaty s odtieňoch zelenej farby

Patrí zelená farba k vašim top farbám? Zaradíte zelenú farbu do vášho šatníka? Ako radi kombinujete zelenú vy? Budete radi, keď sa s nami v komentári podelíte o váš postoj k trendy zelenej farbe.