Drevitá alebo korenistá? Najlepšie pánske vône pre náročných mužov
11 minút čítania, Lucia Pampurikova 21. 04. 2022

Byť pekne navoňaný tvorí polovičný úspech na pracovnom pohovore aj na prvom rande. Parfumy vyvolávajú skutočný "aromatický" zážitok. Dokážu vyzdvihnúť vaše skutočné "JA". Ste dobrodruh, večný elegán alebo biznismen so športovým duchom?  Máte svoju obľúbenú vôňu? Tentokrát sme sa zamerali na skutočné kultové pánske parfumy. Predstavujeme vám top osmičku korenistých a drevitých vôní, ktorých hlavnými ingredienciami sú sviežosť, zmyselnosť, mužská sila a sofistikovanosť.

Top drevité a korenisté pánske vône

Ak ste v svete pánskych vôni a parfumov nováčikom, mali by ste si najprv "naštudovať" ako delíme parfum, aký je rozdiel medzi toaletnou vodou, kolínskou, parfumom a parfumovanou vodou. Všetko o parfumoch nájdete v článku: Najlepšie pánske vône, ktoré úplne opantajú vaše zmysly. 

Mont blanc Explorer - parfumovaná voda 

drevito - aromatická pánska vôňa

  • hlava: bergamot, šalvia muškátová, ružové korenie
  • srdce: haitský vetiver, koža
  • základ: ambroxan, list pačuli z Indonézie, kakaový bôb, akigalawood

Mont Blanc, úspešná nemecká firma, ktorej začiatky sa datujú od roku 1906. Spoločnosť Mont Blanc sa preslávila najlepšími a najkvalitnejšími perami. Písacie potreby tvorili v spoločnosti základ. Firma je dodnes veľmi úspešná a okrem písacích potrieb, majú v ponuke aj šperky, exkluzívne hodinky a samozrejme aj jedinečné parfumy. 

Pánska vôňa Mont Blanc Explorer vás vezme do zákutí divokej Afriky. Parfumovaná voda Mont Blanc je len pre pravých dobrodruhov. Pre mužov, ktorí v živote udávajú smer a nič pre nich nie je prekážkou. 

Dior Sauvage - parfum

orientálno - fougerová pánska  vôňa

  • hlava - šťavnatý bergamot z Kalábrie, mandarínka
  • srdce - santalové drevo zo Srí Lanky, cédrové drevo
  • základ - fazuľa tonka, vanilka z Papuy-Novej Guiney

Divoký a sebavedomý. Jedinečný pánsky parfum Dior Sauvage. Pánska vôňa pre pravých rebelov. Ak ešte nepoznáte špecifické pánske parfémy od Diora, začnite s orientálnou - fougerovou vôňou Dior Sauvage. Nespútaná divočina, vôňa praskajúceho dreva v ohni, nedotknutá púštna krajina pod rozprávkovým holým nebom. Staňte sa aj vy sexsymbolom a cíťte sa počas celého dňa neohrozeným alfa žrebcom.  Podčiarknite vašu osobnosť vôňou, ktorá je majstrovsky prepracovaná do posledného detailu. Divokú hru začína sviežosť mandarínky, no po zvyšok dňa vás bude sprevádzať a príjemne zahrievať výnimočnosť skutočnej vanilky. 

Hugo Boss The Scent - toaletná voda

aromaticko - korenistá pánska vôňa

  • hlava: zázvor, bergamot, mandarínkovo - pomarančová aróma
  • srdce: levanduľa, maninka (vôňou pripomína kombináciu marakuje a rumu)
  • základ: koža, drevité tóny

Obľúbená značka Hugo Boss má veľmi silné zastúpenie nielen v sfére módneho priemyslu, ale aj v oblasti parfémov. Dôkazom toho je, že pánske vône značky Hugo Boss sa zakaždým umiestňujú na popredných miestach najpredávanejších pánskych vôní.

Hugo Boss The Scent je to pravé orechové pre sebavedomého muža, ktorý nemá z ničoho a nikoho strach. Rád si užíva pozornosť druhých a s divokým iskrením v očiach si vychutnáva plnými dúškami hru zvádzania a flirtovania. Zvádzajte ju so zmyselnou a intenzívnou vôňou The Scent. Silnú zbraň pri flirtovaní predstavuje afrodiziakum v podobe afrického ovocia maninka, ktoré privádza ženy do "šialenstva". Hugo Boss The Scent sa dokonale hodí na každodenné “nosenie”, ale aj na špeciálne príležitosti. 

Paco Rabanne 1 million - toaletná voda

drevito - korenistá pánska vôňa

  • hlava: grapefruit, mäta, červená mandarínka
  • srdce: škorica, ruža, akord korenia
  • základ: indické pačuli, ambra, koža, drevité tóny

Paco Rabanne 1 million zaujme už na prvý pohľad. Zlato tu zohráva hlavnú úlohu. Zlato a zlaté predmety na seba pútajú pozornosť. Muži vždy túžili po zlate a večnom luxuse. Tak prečo by to nemohli dostať v jednom balení? Toaletná voda Paco Rabanne 1 million je predurčená ctižiadostivým a charizmatickým mužom, ktorí milujú život a presne vedia, čo v ňom chcú dosiahnuť. Kultová pánska vôňa, ktorá sa na trh dostala už v roku 2008 na vás nezostane nepovšimnutá. Paco Rabanne 1 million jednoznačne patrí k ikonickým a nezabudnuteľným vôňam, známym po celom svete.

Valentino Born in Roma Uomo - toaletná voda

korenistá, drevitá pánska vôňa

  • hlava: vetiver, lístky fialky
  • srdce: morská soľ, šalvia
  • základ: zázvor, drevo

Pripravte sa na výbuch vášne a mužskej sily. Valentino Born in Roma Uomo predstavuje dokonalú harmóniu kvetinových, korenistých a drevitých ingrediencií. Toaletná voda Valentino Born in Roma Uomo zosobňuje moderného elegantného muža súčasnosti. Je to vôňa, vďaka ktorej sa budete po celý deň cítiť výnimočne a luxusne. Okrem intenzívnej vône zaujme aj flakón s ikonickými cvokmi, ktoré sú pre parfémy značky Valentino typické. Znázorňujú Rím, jeho eleganciu a gráciu. 

Gucci Guilty Pour Homme - parfumovaná voda 

aromaticko - drevitá pánska vôňa

  • Hlava: ruža, čili paprička 
  • Srdce: pomarančový kvet, francúzska levanduľa, neroli
  • Základ: cédrové drevo, pačuli

Ste výstredný a nebojácny? Máte radi nekonvenčnosť pred klasikou? V takom prípade by vo vašej "zbierke" vôní nemala chýbať nezameniteľná pánska vôňa Gucci Guilty. Moderná, exotická pánska vôňa s potrebnou dávkou provokácie. Gucci Guilty vás zahalí do príjemných pikantných tónov čili papričky a kontrastnej čerstvej ruži. Keď výrazné kontrasty doznejú, na scénu prichádza romantická levanduľa, svieži pomarančový kvet a neroli. Vašu mužnosť a výstrednosť podčiarkne pačuli a "ultra mužské" cédrové drevo. 

BVLGARI Aqva Pour Homme - toaletná voda

aromatická, vodná, drevitá

  • hlava: mandarínkovo-pomarančová aróma, petitgrain 
  • srdce: morská riasa, levanduľa, kvet bavlníka
  • základ: pačuli, ambra, šalvia muškátová, virgínske cédrové drevo, drevité tóny

Milujete more a dravosť stredomorskej prírody? Teraz by ste mali zbystriť pozornosť! Nasledujúca vôňa je pre vás ako stvorená. Inšpiráciou pri tvorbe sviežej drevitej pánskej vôni BVLGARI Aqva Pour Homme sú nadpozemská sila a nekonečná krása mora. Mužnosť, vášeň, sloboda, svieže morské tóny a “nákazlivé” pozitívne vibrácie. To všetko dostanete v jednom nápaditom modro-zelenom flakóne BVLGARI Aqva Pour Homme. 

Versace Eros - toaletná voda

orientálno - drevitá pánska vôňa

  • hlava: citrón, zelené jablko, mäta
  • srdce: ambra, fazuľky tonka, geránium, 
  • základ: vetiver, dubový mach, madagaskarská vanilka, cédrové drevo

Skutočná aromatická explózia. Versace Eros je vášnivý, zmyselný a provokatívny. Pánska vôňa Eros zosobňuje gréckeho boha lásky, ktorý medzi ľudí vnášal lásku, túžbu a romantiku. Staňte sa aj vy silným a mužným zvodcom. Ulovte si svoju “lásku” na nebezpečne dobrú vôňu Versace Eros. Opantajte ju sviežim citrusovým a mätovým tónom, sladkou vanilkou a orientálnym nádychom z ambra, fazuliek tonky a geránia. Dokonalý harmonický základ dotvárajú maskulínne drevité tóny, cédrové drevo z Atlasu a Virgínie, vetiver a dubový mach.   

Náš tip: Tom Ford Oud Wood - parfumovaná voda

orientálno - drevitá pánska vôňa

  • hlava: kardamon, brazílske ružové drevo, čínsky korenie
  • srdce:  vzácne agarové drevo, santalové drevo, vetiver
  • základ: vanilka, jantár, fazuľa Tonka

Túžite po pravom nefalšovanom luxuse? Vyskúšajte pánsku vôňu - Tom Ford Oud Wood. Je to nezameniteľná a jedinečná orientálno - drevitá parfumovaná voda. Ak ste znalec parfémov, značka Tom Ford vám je určite známa. Tom Ford Oud Wood je unisex vôňa, ktorá vás prenesie do sveta plného exotiky a tajomstiev. Je zaujímavá, výrazná a dynamická. Jej výdrž je vskutku pôsobivá a vôňa nezabudnuteľná.