5 minút čítania, Matej Podstavek 16. 01. 2019

Je známe, že v súčasnosti sa spojenie „udržiavať sa“ neviaže len so ženským pohlavím. Mnohí páni si (vo veľkej miere) dávajú záležať na svojom výzore. Starajú sa o svoje telo, vlasy a samozrejme svoj šatník. V tom nesmú chýbať doplnky, vďaka ktorým môžete svojmu outfitu dodať šmrnc a vyšperkovať ho až k dokonalosti.

Doplnky sú neodlučiteľnou súčasťou dokonalého vzhľadu. Odev dokážu vkusne doladiť a ako výrazný kúsok oživiť. Mnohé sú nielen štýlové, ale aj praktické. Neraz sa práve doplnky stávajú nosným prvkom, na ktorom sa stavia celý outfit. Prinášame ti zoznam doplnkov, ktoré by určite nemali v tvojom šatníku chýbať:

RUKSAK, TAŠKA

Je jedno či ruksak, alebo taška. „Must have“ kúsok, ktorý už (dúfame) nechýba v šatníku žiadneho pána. Módny boom nastal v posledných rokoch aj v oblasti ruksakov a menších vrecúšok. Rozmanitosť farieb a námetov nemá konca. Určite je z čoho vyberať. Nezaostávajú ani tašky na plece, či cross-body tašky. Páni žiadny strach, už nie sú len pre ženy. Majú praktickú veľkosť na najnutnejšie veci a sú trendy doplnkom akéhokoľvek outfitu.

OPASOK

Pri oblekoch sa výber opasku zužuje na jednoduché kožené, s jednoduchou sponou. Menej formálne outfity vám dovoľujú popustiť uzdy svojej fantázii a siahnuť aj po opaskoch s výraznými motívmi na prackách, ktoré zaručene nenechajú žiaden outfit nudným. Najmä v lete sa páni čoraz viac uchyľujú k extravagantnejším alternatívam, akými sú napr. tenké pletené opasky.

 

KRAVATY, MOTÝLIKY

Tieto doplnky sa vo všeobecnosti priraďujú k elegantnému štýlu. Nosia sa hlavne na formálne podujatia ako sú napr. plesy, večierky, biznis stretnutia, do práce. Kravaty a motýliky tohto typu sú väčšinou jednofarebné. IN sú však aj vzorované kúsky, ktoré sa používajú ako doplnok menej formálneho odevu. Kocky, kvietky, či bodky,... Páni často siahajú aj po drevenom motýliku. Ten sa vo väčšine prípadov stáva nie len výrazným, ale aj nosným prvkom outfitu.

ŠILTOVKY

Šiltovky už dávno páni nevyužívajú iba ako ochranu proti slnku. Sú populárne u všetkých vekových kategórií. Aby však pôsobili štýlovo, je dôležité vybrať si správnu veľkosť a strih. Šiltovkou (s rovným šiltom, baseballového typu, so zapínaním alebo bez) môžete doladiť voľnejší „streetový“ štýl alebo ležérny športový.

NÁRAMKY

Už len obyčajný tenký náramok pôsobí vkusným a štýlovým dojmom. Je úplne bežné kombinovať viaceré náramky, ako napr. korálkové, šnúrkové, kožené. Najlepšie však vyzerajú v kombinácii s hodinkami, no sú aj ich vhodnou alternatívou. Trendy sú náramky s príveskami (napr. kotvou) alebo s korálkami rôznych tvarov (napr. lebkou).

 

PONOŽKY

Ponožky, hlavne tie farebné, sa prebojovali na top priečky medzi doplnkami. Osviežia outfit akéhokoľvek štýlu. Áno, nosia sa dokonca aj k obleku. Nie, váš vek nie je obmedzením na ich nosenie. Preto páni, neváhajte, odviažte sa a vytiahnite svoj look až na vrchol úplnej dokonalosti.

Nezabudni, že menej je niekedy viac a v prípade doplnkov to platí dvojnásobne. Nechaj sa od nás inšpirovať a staň sa chlapom, za ktorým sa otočí každá žena. Ak bol pre teba článok hodnotný, zdieľaj ho na sociálnych sieťach. Ďakujeme.