18 minút čítania, Lucia Pampurikova 19. 01. 2021

Deň svätého Valentína sa pomaly, ale isto blíži. Kvety, bomboniéra a aj romantická večera pri sviečkach sú zaručeným receptom ako potešiť vašu partnerku na svätého Valentína.

Dnes by sme chceli podať pomocnú ruku mužom, ktorí chcú svojej priateľke či manželke valentínskym darčekom doslova vyraziť dych. Buď je to váš prvý spoločný Valentín a vy by ste chceli zapôsobiť a urobiť naozaj dobrý dojem alebo je to váš desiaty Valentín a vám už pomaly, ale isto dochádzajú nápady.  

Ponúkame celému mužskému pokoleniu fantastické a k tomu aj originálne valentínske darčeky, ktorým očaria každú jednu aj tú najnáročnejšiu ženu na svete.

V našom exkluzívnom zozname sa nájdu lacnejšie darčeky, novinky, overené klasiky, ale aj luxusnejší valentínsky variant v podobe zážitkov.

valentínsky darček

Oslaďte si Valentína s unikátnymi čokoládovými darčekmi

Čokoláda. Biela, hnedá, oriešková, čoko pralinky či čokoládové fondue?

Poznáte svoju partnerku dosť dobre na to, aby ste dokázali ulahodiť jej chuťovým pohárikom? Viete akú čokoládovú príchuť má rada?

čokoláda ako valentínsky darček

Mužom, ktorí úplne do detailov nepoznajú chute svojej milovanej polovičky, odporúčame kúpiť mix čokoládových praliniek v luxusnej drevenej krabičke. Spolu tak môžete spoznávať lahodný čokoládový svet plný kúzelných plnených čoko prekvapení.

Unikátne a výstižné čoko darčeky pre "posvätný" deň zaľúbených sú jednoznačne: 

  • valentínsky čokoládový telegram
  • čokoládové srdce s príchuťou ovocia
  • čokoládová kytica
  • čokoládový nápis LOVE
  • čokoládová črievička

V čokoládových aj internetových obchodoch nájdete všetky spomínané čokoládové prekvapenia a ak vám to nestačí, čokoládu si môžete namiešať aj podľa vlastnej chuti. 

čokoládové valentínske prekvapenie

Romantické fotodarčeky vhodné nie len na Valentína

Ženy milujú fotografie a aj fotodarčeky, a vedzte že fotodarčekov na Valentína je hneď niekoľko. Vybrať môžete puzzle s vašou spoločnou momentkou, vankúš s obľúbenou fotkou alebo podložku pod myš, kde bude zobrazená vaša najkrajšia spomienka.

Ak je vaša partnerka "foto maniačka" a doma má hotovú zbierku fotoalbumov, tak užitočným, praktickým ale aj pekným darčekom je drevený box/drevená krabička na vaše spoločné fotky. 

Pokiaľ si myslíte, že to nie je dosť originálne, skúste to s drevenou tabuľkou s vlastným romantickým venovaním a aj vašou fotografiou. Štýlovým valentínskym fotodarčekom je aj 3D fotografia v skle alebo v zázračnej snehovej guli. 

obraz so zamilovaným motívom abstraktného srdca

Náš tip: Vyskúšajte obraz. Kvalitné obrazy so zaľúbeným motívom dokonale vyniknú vo vašom spoločnom hniezdočku lásky. Inšpirujte sa s Dovido. V internetovom obchode Dovido.sk nájdete mnoho krásnych, romantických a aj moderne spracovaných obrazov s valentínskou tematikou, tematikou lásky. 

Obraz s témou lásky zavesení v obývačke

Valentínske klišé je rana na istotu

Čo môže byť väčšie valentínske klišé ako darčeky v tvare srdca? Na druhej strane čo by to bolo za Valentína bez zaľúbených romantických srdiečok. Veď srdce a Valentín idú ruka v ruke. 

valentínsky darček pre ženu

Dekorácia do interiéru vášho spoločného domova

Darujte vašej milovanej kúsok vášho srdiečka. Srdce ako bytovú dizajnovú dekoráciu v obchodoch môžete vidieť na viac ako 20 rôznych spôsobov. Drevené srdcia, farebné perníkové srdiečka, porcelánové srdcia, látkové či srdia z vosku.

Ak ste zručný majster, vlastnoručne vyrobené valentínske srdce či už z dreva, kovu alebo iného materiálu, na betón poteší každú ženskú dušičku. 

valentínsky darček pre ženu

Populárna bižutéria alebo drahý luxusný šperk

Overený recept pre vydarený valentínsky večer zahŕňa aj darček v podobe nádherného šperku. Sami dobre viete, či si môžete dovoliť drahý šperk alebo lacnejšiu atraktívnu a populárnu bižutériu, ktorá tak isto dokáže pôsobiť luxusne. 

dámske náušnice ako valentínsky darček

Má vaša partnerka rada jednoduché elegantné línie alebo je to dobrodružná duša? Striebro, zlato alebo korálky?

My sme si dnes na mušku zobrali vychytené dámske okrasy na ruku, konkrétne obľúbený náramok na ruku, ktorý môžete nájsť v rôznych podobách a skutočne ho viete dokonale prispôsobiť nárokom a vkusu vašej milovanej polovičky.

Darujte partnerke náramok na ruku, ale nie hocijaký strieborný či zlatý srdiečkový náramok. Vyjadrite svoje city formou výnimočného darčeka. Vyskúšajte náramok, kde je napísané, čo cítite. 

Ďalšou osobitou ozdobou na ženskej ruke je jednoznačne aj okúzľujúci kožený náramok s nezameniteľným symbolom stromu života.

Overená valentínska klasika sú aj náušnice. Vyberte originálne prevedenie zlatých alebo strieborných náušníc s vašim alebo s partnerkiným menom. 

Dizajnová šperkovnica ako valentínske prekvapenie

Aj vaša partnerka patrí k ženám, ktoré majú rady poriadok a to nie len v živote, ale aj v osobných veciach a v skrini? Je to žena, ktorá má rada luxus, šperky a najnovšie trendy módne doplnky? Obdarujete vašu krásku s užitočnou elegantnou šperkovnicou v modernom dizajne. Môžete vyskúšať koženú klasiku alebo jedinečnú hand-made prácu v podobe ručne maľovaných šperkovníc, špeciálnych drevených šperkovníc alebo v podobe šperkovníc so vzácnymi drahými kameňmi. 

Tradičný, ale vždy ocenení dámsky parfum 

dámsky parfum ako valentínsky darček

Chanel N°5 

Originálna svieža vôňa pre zmyselné vášnivé ženy. Jedinečná parfumovaná voda patrí k legendám medzi parfumami, ide o najslávnejšiu famóznu vôňu, ktorú nosila už aj svetoznáma Marilyn Monroe.

  • Hlava: aldehydy, bergamot, citrón, neroli, ylang-ylang
  • Srdce: jazmín, konvalinka, ruža
  • Základ: ambra, cibetka, pačuli, biele pižmo, santalové drevo, vanilka, vetiver

Druh vône: aldehydová, kvetinová

dámsky parfum ako valentínsky darček

Versace Bright Crystal 

Zmyselná kvetinovo - ovocná parfumová voda, ktorá zaujme každého. Jedná sa o najúspešnejšiu značku vône od Versaceho.

  • Hlava: granátové jablko, ľadový akord, yuzu
  • Srdce: lotosový kvet, magnólia, pivonka
  • Základ: ambra, drevo akašu, pižmo
  • Druh vône: kvetinová, ovocná

Druh vône : kvetinová, ovocná

Chloé Chloé Eau de Parfum

Kvetinová parfumová voda s nádychom tajomného orientu. Vôňa inšpirovaná zmyselnou, tvorivou a sebavedomou ženou - Chloé. Nádherná svieža vôňa pre všetky romantické duše. 

  • Hlava: frézia, liči, pivonka
  • Srdce: konvalinka, magnólia, ruža
  • Základ: jantár, cédrové drevo

Druh vône: kvetinová, orientálna

Pôvabná kniha (s romantikou sladkou témou)

Pre nevyliečiteľné romantičky, ktoré sú zároveň aj knižnými maniačkami, urobí najväčiu radosť na Valentína, kniha so sladkou romantickou témou. Pridajte kyticu rúži a za odmenu sa večer po lahodnej večere môžete tešiť na nežné erotické hrátky.

Náš knižný tip: Vynikajúca kniha s témou lásky s erotickým podtextom je aj Nahá pravda od spisovateľky Vi Keelandovej, ďalším vtipným romantickým románom je aj kniha Hľadám Rómea od spisovateľky Alexandra Potter. Ak naopak vaša milovaná polovička preferuje dramatický príbeh s romantickým podfarbením, tak môžete vyskúšať knihu od slovenskej spisovateľky Lucii Saskovej - Zlatokopka.

Valentínska klasika - kytica kvetov

Kvety na ženy vždy zaberú, aj ako valentínsky či narodeninový darček, ale aj ako forma ospravedlnenia. Kytica kvetov je nevhodná jedine ak je vaša partnerka alergická na niektoré kvety, inak sú kvetinové darčeky plne vítané. Červená kytica ruží je už starou dobrou overenou valentínskou klasikou, veď ženy milujú kvety, ich vône a pestrofarebnosť. 

valentínska kytica kvetov

Originálnejší darček je stabilizovaná ruža v krabičke. Vieme, neznie to veľmi sexi, ale vyzerá to naozaj nežne, sladko a romanticky.

A čo taký bambus? Roztomilý valentínsky darček je aj bambus v tvare srdca. Bambusové srdiečka skrášlia každý jeden interiér a prinesú do vášho spoločného domova lásku a teplo. 

Dámske spodné prádlo

Dámska spodná bielizeň môže byť sexi, provokatívny, čipkovaný set alebo aj pohodlný bavlnený variant. Dôležité je trafiť tú správnu veľkosť.  Veľkosť zistíte z lístkov na spodnom prádle, ktoré vaša partnerka nosí alebo sa jednoducho opýtate. Čipkovaný set môže predstavovať aj čipkované čierne body s tangami alebo aj luxusný zvodný korzet s nohavičkami a podväzkami.

sexi spodná bielizeň ako valentínsky darček pre ženu

Pre milovníčky klasickej pohodlnej spodnej bielizni vsaďte na bavlnenú košieľku so sexi čipkovanými detailmi a na "brazilské" nohavičky.

Počas valentínskej noci je povolené všetko, pokiaľ sa na tom obaja zhodnete. Erotické priesvitné košieľky, body či overaly s provokatívnymi otvormi sú presne to, čo pri vášnivej predohre potrebujete. 

Hodvábne dámske pyžamo

valentínsky darček pre ženu

Luxusný valentínsky darček v podobe hebkého hodvábneho dámskeho pyžama poteší aj tú najnáročnejšiu partnerku. Hodváb má špecifické vlastnosti aj vďaka ktorým cena produktov vyrobených z hodvábu je aj desaťkrát vyššia ako cena produktov zo syntetického nepravého hodvábu. Lacnejšie varianty jemného pohodlného sexi pyžamka pre dámy je luxusné dámske saténové pyžamo. 

Erotické pomôcky alebo erotická spoločenská hra

Dnešné moderné ženy sú sebavedomé a rady experimentujú. Majú rady nové veci a poznatky. Neboja sa byť samé sebou, divoké, nespútané a miestami aj výstredné. Pri predohre a sexe to platí dvojnásobne. Naopak mnohé sú otvorené novým možnostiam, ktoré erotický svet ponúka.

valentínsky darček pre ženu

Ak svoju milovanú polovičku dostatočne poznáte, darujte jej nevinné plyšové putá, provokatívny minibičík, chutné dámske tangá s ovocných cukríkov, dráždivé, ale za to príjemné hladkajúce pierka, venušine guličky alebo jednoduchú saténovú masku na oči. Fantázie sa medze nekladú a práve Valentín nám ponúka priestor na nové aj sexuálne zážitky.

Náš tip: Spoznávajte jeden druhého, vaše túžby a sexuálne predstavy. Valentín predsa nie je len o láske a nehe, ale aj o dobrom vášnivom sexe. A čo vás najlepšie naštartuje? Vyskúšajte erotické spoločenské hry, ktoré ponúkajú priestor na vyslovenie aj tých najpikantnejších erotických predstáv, ktoré máte. Skvelá je spoločenská hra SEX?, ale aj Sexperimenty a za vyskúšanie takisto stojí aj hra Nikdy nehovor nikdy od Albi.

Nápadité dámske tričko ako valentínsky darček

Tak ako kabelky, topánky aj oblečenie poteší každú nákupnú maniačku. Nový štýlový kúsok do šatníka je presne to čo potrebuje váš roztomilý ženský módny guru. Dámske tričko s výstižným nápisom alebo modernou potlačou by ste určite mali zaradiť do zoznamu darčekov na Valentína. Predpokladáme, že vašu partnerku poznáte, takže by pre vás nemal byť problém odhadnúť správny strih, farbu a samozrejme veľkosť trička. 

Valentínske darčeky pre začínajúce páry

Do kategórií valentínskych prekvapení pre začínajúcich zaľúbencov jednoznačne patrí hrnček, vankúš, plyšový medvedík so srdiečkom, ponožky, papučky, osuška a aj wellness bomba do kúpeľa.

Porcelánový Hrnček pre rannú kávu

valentínsky darček hrnček

Porcelánový hrnček je nesmrteľná valentínska klasika. Perfektný darček pre páry, ktoré práve začali naplno randiť. Hrnček môžete darovať s originálnym obrázkom, vašou fotografiou alebo len s výstižným nápisom. Každopádne je to praktický aj romantický darček, ktorý vždy poteší. 

Hrejivé vtipné dámske ponožky

Jednoduchý, funkčný darček vhodný nie len ako valentínske prekvapenie. Dámske bavlnené ponožky s vtipným alebo aj srdiečkovým dizajnom milo potešia vašu nežnú polovičku. Veď ponožiek nikdy nie je dosť. 

Komfortná osuška s nápaditým nápisom 

Nie je nič lepšie ako sa po dobrom vonnom kúpeli usušiť v mäkkej komfortnej osuške, ktorú dostane vaša milovaná žienka na Valentína práve od vás. Dámske osušky/uteráky patria síce k menej originálnym darčekom, za to ale vždy príjemne prekvapia a potešia. Sú funkčné a praktické. Ak trafíte osušku v obľúbenej farbe a pridáte milý krátky zaľúbený text, tak na 100% zabodujete. 

Teplé dámske papuče

Večne zimomravé partnerky na Valentína nezahreje nič viac ako teplé dámske papučky. Papuče nepatria len pod vianočný stromček. Skúste obdarovať vaše nežné polovičky práve s roztomilými chlpatými papučami, ktoré patria k ďalším praktickým, milým a funkčným darčekom ku dňu zamilovaných.

Romantická kúpeľová bomba

Ženy majú rady wellness, dobré víno a oddych vo vani po dlhom namáhajúcom dni plného stresu a pracovného vyťaženia. Relaxačná vonná bomba do kúpeľa je ideálny darček pre každučkú ženu. Kúpeľová bomba je vhodná na odbúranie stresu a na podporu uvoľnenia mysle. Rozmaznávajte si ju. Darujte vašej manželke, matke vašich detí či vašej krátkodobej známosti trocha času pre seba pri dokonalej relaxačnej atmosfére.

relaxačná kúpeľná bomba ako valentínsky darček pre ženu

Skvelou náhradou za vonnú bombu je aj voňavá prísada do kúpeľa v tvare srdca. Romantické, sladké a aromatické valentínske prekvapenie. Nikdy neviete, možno sa s vami vaša partnerka podelí a zavolá vás k sebe do vane, aby ste si váš spoločný večer vychutnali do posledného dúška spoločne vo dvojici.

Jedinečný nápaditý romantický low cost darček pre všetkých zaľúbencov

V jednoduchosti je krása a platí to aj pre sviatok všetkých zaľúbených. Vyskúšajte a potrápte kus vaše básnické črevo. V skutku originálny valentínsky darček pre nežné romantické duše je jednoznačne báseň. Drevený rámik, kde zarámujete vami zloženú a vymyslenú básničku od srdca, predstavuje spomienku, ktorá sa vryje do pamäti a vaša milovaná osoba ju bude mať navždy na očiach. 

Celoročné valentínske prekvapenie - originálny stierací kalendár 

Vyskúšajte niečo nové. Niečo, čo vám vášho Valentína bude pripomínať viac ako jeden deň v roku. Originálnym prekvapením na deň svätého Valentína je určite aj stierací kalendár. Vybrať si môžete z rôznych tém ako sú napr. top filmy, zaujímavé miesta, kamasutra a pod. 

Trendy tetovanie pre vašu partnerku 

Moderné umenie aplikované priamo na ľudské telo. V dnešnej modernej dobe je veľmi veľa žien, ktoré zbožňujú tetovanie. Ak práve vaša partnerka patrí medzi takéto vášnivé umelecké duše, neváhajte ani na sekundu a obdarujte ju darčekovým poukazom na jej ďalšie vytúžené tetovanie. Možno vaša láska bude pre vašu partnerku inšpirácia pre jej nový obrázok. 

valentínsky darček pre ženu

Naša rada: Tatérov je na Slovensku viac než dosť, ale naozaj dobrých tatérov je len pár vyvolených. Prv ako si zakúpite tetovanie, pozrite si recenzie na internete, jeho/jej "práce" na facebooku či iných sociálnych sieťach. Nikdy nechoďte k niekomu, koho prácu ste vôbec nevideli.

Spomienka, ktorá sa vryje do srdca, v podobe nezabudnuteľného zážitku 

Plyšového medveďa a hrnček s vašou romantickou spoločnou fotkou ste už darovali, kvety a bomboniéra predstavuje pre vašu partnerku samozrejmosť a vy si stále lámete hlavu s tým, čo by bolo pre vašu manželku či priateľku na Valentína to pravé orechové? S čím by ste ju naozaj potešili a ohúrili?

Vyskúšajte jej darovať zážitok. 

Zážitkové darčeky sú veľmi obľúbené, populárne nie len medzi zaľúbencami, pretože sa tu otvárajú možnosti aj na narodeninové, meninové darčeky či darčeky k výročiam.

Na zľavových portáloch nájdete neskutočné množstvo zážitkov, vďaka ktorým na Valentína zabodujete.

valentínsky darček pre ženu

Našimi obľúbenými je aj romantický víkend v domčeku na strome, jazda na koni či v kočiari ako ozajstné kráľovské páry. Žiadané sú aj oddychové wellness pobyty, ktoré môžu byť spojené s ochutnávkou vína.

Adrenalínové zážitky pre dvojice sú čoraz viac vyhľadávanejšie. Medzi favoritov patrí tandemový zoskok vo dvojici, snowrafting, ktorý si môžete vyskúšať na pôvabnom Štrbskom plese alebo aj nezabudnuteľný súkromný let balónom.

adrenalínový valentínsky darček

Ak ešte nemáte zmapované zľavové portály, vyskúšať môžete Adrop.sk, Zľavomat.sk, Zľavadna.sk

Naša jediná a najdôležitejšia rada pre vás, milí muži je, aby ste nezabudli len na darček pre vašu drahú, ale aj na spôsob akým jej ho darujete. Nezabúdajte na doladenie celkovej valentínskej atmosféry, vďaka ktorej zažijete nezabudnuteľný romantický večer.

Prajeme pekného a hlavne vydareného Valentína.