4 minúty čítania, Lucia Pampurikova 08. 04. 2020

Už rokmi preberaná téma. Otázky, ktorými sa zaoberajú vedci a psychológovia po celom svete, dokonca sa na ich zodpovedanie/rozlúsknutie robia rôzne štúdie, testy, štatistiky, ankety..

Čo sa ženám na mužoch páči?

Niektoré prieskumy tvrdia, že ženám sa páčia vyšší muži, s hlbokým hlasom a že uprednostňujú starších mužov (nehovoríme o 20-30 ročnom rozdiele), kvôli ich nazbieraným skúsenostiam. Iné štúdie dokázali aj to, že muži ktorí majú psov, sa k ženám správajú milšie a lepšie, a preto sa ženy nechajú ľahko zviesť takýmito mužmi. Sami dobre viete, že v ženách sa len ťažko vyznať, a že aj ony samé majú niekedy problém vedieť, čo vlastne naozaj chcú.

Takže milí páni, 

zbystrite vašu pozornosť a váš zrak. Prinášame vám pár rád, tipov, ktoré vám môžu pomôcť pri flirtovaní, pri zvádzaní žien a samozrejme vám môžu pomôcť, zapôsobiť na prvom rande. Platí staré dobré známe: "Sto ľudí sto chutí", ale väčšina žien sa zhodla na pár vlastnostiach/veciach, na ktoré nedajú u svojho "nastávajúceho" dopustiť.

Vzhľad

Sexi vzhľad. To by si asi mysleli všetci, resp. väčšina chlapov si myslí, že ženy uprednostňujú dobre vyzerajúcich mužov, ale pravda je opak. Štúdie dokazujú, že ženy si vzhľadovo dobre vyzerajúcich chlapov vyberajú skôr na flirt nie na dlhodobé vzťahy.

Nemusíte byť žiaden model na to, aby ste vedeli očariť okoloidúcu dámu. Stačí naozaj málo. Dôležitý je prvý dojem. Ženám sa nepáčia muži, čo sú v zašpinenom oblečení, cítiť ich potom a dych po cesnaku. Upravený zovňajšok, čisté oblečenie a čistá obuv, navoňaný so sviežim dychom. To, či ste alebo nie oholený, to neriešia. Podstatné je, aby aj strnisko bolo upravené.

Vlasy

Niektorým ženám sa páčia muži s takmer vyholenou hlavou, podľa nich pôsobia drsnejšie, iným sa naopak páčia poriadny vlasáči. Vlasy nemusíte mať vždy na 100% upravené, veď aj roztrapatené vlasy, iskra v očiach a šibalský úsmev majú svoje čaro a dostanú nežné pohlavie do kolien.

Charakterové vlastnosti

Byť vtipný je pre ženy dôležitou vlastnosťou, dokonca istí vedci zistili, že muži so zmyslom pre humor vyzerajú inteligentnejšie. Pre dlhé vzťahy majú ženy tendenciu uprednostňovať altruistických mužov, ktorí sú milí, obetaví a robia dobré skutky. V prieskumoch ženy lepšie ohodnotili mužov, ktorí vykonávajú nejaké hrdinské činnosti, ako napr. zachraňovanie ľudských životov, pomáhanie bezdomovcom, ..

Byť vtipný, zábavný, pohodový, spoločenský, uvoľnený, sebavedomý, rozhodný, milý a pozorný. Je toho síce dosť, ale keď už budete svoji, tak už aj od niečoho môžete upustiť.

Správanie sa k ženám

Ženy neznášajú egoistov a sebcov. Takže ak ju na niečo pozvete, buďte galantní, nechajte ju nech si vyberie sama. Nechajte ju, viesť rozhovor, a aj keď sa ženám páči byť emancipovanými, určite pravý džentlmen nenechá dámu platiť.

Oblečenie

Podľa jednej štúdie, ženám na celom svete imponujú muži, ktorí nosia oblečenú čiernu farbu (samozrejme sa nebavíme o čiernej kompletke). Nohavice napr. typu chino, tričko alebo košeľa, čisté tenisky alebo mokasíny, kožená bunda alebo jersey sako.  Sú dámy, ktorým sa páčia typy mužov ako veční elegáni  a naopak sú dámy, ktoré nedajú dopustiť na voľný, pohodový, bezprostredný street style.

Záver 

Buďte sami sebou. Navoňaní, vtipní, spoločenskí, rozhodní a džentlmeni. A hlavne všetko s mierou.