11 minút čítania, Lucia Pampurikova 06. 04. 2021

Krása dnešného moderného sveta je jeho pestrosť výberu. Aj módny priemysel je rozmanitý a variabilný. Módne trendy sa neustále obmieňajú vo fascinujúcom dynamickom tempe. Niektoré trendy zanikajú a iné predstavujú nestarnúci nesmrteľný trend počas každej sezóny. Kapsáče alias cargo nohavice v módnom priemysle zažili svoju slávu počas 90-tych rokov. Neskôr boli považované za vrchol nevkusu, dnes sa opäť tešia veľkej popularite. 

moderné mätové pánske cargo nohavice, sivé pánske cargo nohavice

Kapsáče s vojenskými koreňmi

Vedeli ste, prečo majú kapsáče po bokoch praktické vrecká? Kapsáče vo svete známe ako cargo nohavice prvýkrát uzreli svetlo sveta počas vojny. Nosili ich britskí vojaci, ktorí veľké vrecká na nohaviciach používali na odkladanie munície či skladovanie obväzov na ošetrenie rán. 

olivové pánske cargo nohavice

Policajti a vojaci zostávajú "kapsáčovej tradícií " naďalej verní. Časť ich pracovnej uniformy tvoria praktické cargo nohavice v typickom farebnom prevedení - v neutrálnej olivovej, v klasickej tmavomodrej farbe alebo s maskáčovým vzorom. 

Klasické pracovné cargo nohavice s dlhoročnou tradíciou

Využitie atraktívnych cargo nohavíc je univerzálne. Veľké kapsáčové vrecká určite potešia nejedného inštalatéra, stavebného robotníka, elektrikára, poľovníka alebo rybára, ktorí počas svojej práce potrebujú mať "voľné ruky". Štandardné kapsáče majú minimálne šesť vreciek, ktoré musia byť uzatvárateľné. 

"Uzamykateľné systémy" na vreckách cargo nohavíc:

  • klasický zips
  • obyčajný gombík 
  • magnetické zapínanie
  • suchý zips
  • patentky

šedé pánske športové cargo nohavice

Vykročte s kapsáčmi do každého počasia

Či je leto a či mráz, v kapsáčoch to vždy bez problémov dáš. Kvalitné kapsáče môžeme zaradiť do skupiny všestranných odevov pre všetky outdoorové aktivity vykonávané za každého počasia. Športový pohodlný outfit ideálny na turistiku alebo na obľúbené kempovania hravo zvládnete vyskladať z praktickej softshell bundy, jednoduchého jednofarebného trička a populárnych cargo nohavíc. V ponuke nájdete kapsáče vhodné pre vonkajšie voľnočasové aktivity, ktoré sú vyrobené z bavlny zmiešanej z polyesterom alebo s nylonom. 

Zoznámte sa s cargo nohavicami v štýlovom modernom prevedení

Cargo nohavice 21. storočia! Sú zmodernizované, atraktívne a aj pohodlné. Kapsáče dostali zelenú a svoju slávu si užívajú naplno. Najpopulárnejšie farebné variácie ako námornícka modrá, olivová, čierna (maskáčový štýl) alebo béžová predstavujú pre atraktívny "kapsáčový outfit" ranu na istotu. Vykúzlite aj vy efektívny a rafinovaný look v moderných cargo nohaviciach.

moderné maskáčové pánske cargo nohavice

Moderné cargo nohavice sú vyrobené: 

  • z teplákoviny
  • z rifľoviny
  • klasickej nohavicovej bavlny

Výber kapsáčov vhodných pre vašu postavu je niekedy hotová "maturita". Pri kapsáčoch je kľúčový výber vreciek, ich veľkosť a aj umiestnenie. Majte na mysli, že vrecká na kapsáčoch zvýraznia nohy ich plusy aj nedostatky. V niektorých prípadoch pridávajú veľké vrecká neželaný objem. Menšími nenápadnejšími vreckami nikdy nič nepokazíte.

béžové cargo nohavice biela mikina s nápisom

Náš tip: Vyskúšajte krátke cargo nohavice počas slnečných letných dní. Nemusíte sa obávať nápaditých veľkých bočných vreciek. Pokiaľ túžite po sofistikovanom modernom outfite, pohodlné krátke cargo nohavice v štýle elegantných chinos sú presne to čo potrebujete. Ležérny elegantný outfit vyšperkujete pomocou košele alebo polokošele.. Farebne to zahrajte do autu. Neutrálne zemité farby cargo nohavíc ako béžová, tmavomodrá, bledomodrá alebo olivová a univerzálna biela košeľa tvoria dokonalú farebnú súhru a vizuálne potešenie pre každé ženské oko.

pánske krátke modré cargo nohavice

Efektívne kombinácie v moderných cargo nohaviciach

Pohodlne v nápaditom streetwear štýle! 

Streetwear štýl, známy ako pouličný štýl, predstavuje zmes rôznych kultúr a módnych štýlov. Je inšpirovaný "ulicou", preto sa pýši nezameniteľnými originálnymi črtami. Ak by ste sa chceli inšpirovať pouličným štýlom,  stačí si na instagrame prelistovať nápadité outfity Kanyeho Westa alebo Pharrella Williamsa.

Čierne cargo nohavice a zimná maskáčová pánska parka

Cargo nohavice idú ruka v ruke s populárnou bomber bundou. Počas chladnejších dní si  pod bomberu zvoľte flanelovú košeľu alebo hrubší vlnený sveter. A čo poviete na príjemný jarný outfit v rifľovej bunde s trendy cargo nohavicami? Dokonalý pár pre svieži moderný look tvoria svetlá denim rifľová bundu s béžovými alebo olivovými kapsáčmi.

olivové pánske cargo nohavice, biela polokošeľa, modrá pánska rifľová bunda

Pohodlne a uvoľnene, to je heslo streetwear štýlu. V "pouličných outfitoch" nájdete voľnosť, slobodu štýlu a vášho prejavu.  Obľúbená oversize mikina s trendy jogger cargo nohavicami (kapsáče s nízkym sedom) sú pre pouličný štýl to pravé orechové. Overená pouličná klasika, ktorej veľmi rýchlo prídete na chuť.

zelená cargo nohavice typu jogger

Nezabúdajte pouličný kapsáčový outfit doladiť s originálnymi bielymi, čiernymi botaskami/teniskami alebo s vašimi obľúbenými "imidžovkami". Alternatíva pre jesenné a zimné počasie sú jednoznačne tradičné trapery, v obchodoch známe pod menom - pánske členkové čižmy.

čierno biele moderné pánske kapsáče

Náš tip : Jednoducho, neutrálne, ale za to vkusne! S modrými rifľovými kapsáčmi to ide najľahšie. Farebne im dokážete prispôsobiť akýkoľvek outfit. Vítané sú aj univerzálne nadčasové kombinácie:

  • olivová a béžová,
  • čierna a sivá,
  • bordová a čierna,
  • tmavomodrá a béžová,
  • tmavomodrá a šedá,
  • olivová a čierna,
  • olivová a biela.

čierne pánske cargo nohavice, zelená bombera, sivo-čierna bunda

So štipkou elegancie v štýlových kapsáčoch

Vykročte zo svojej komfortnej zóny a vytvorte originálny elegantný outfit v modernom športovom prevedení. Športové sako, slim fit košeľa, čierne zúžené kapsáče. Top kombinácia pre mestský módny outfit s dávkou elegancie. Pre pôvabný elegantný vzhľad v cargo nohaviciach zvoľte nohavice s minimálnym počtom vreciek. Vrecká by mali byť menšieho nenápadného typu bez zbytočných aplikácií, nášiviek či retiazok, najlepšie zapínanie na jeden klasický gombík. 

čierne kapsáče, šedé športové sako, pánska biela košeľa v netradičnom prevedení

Pokiaľ sú kapsáče pohodlného až voľnejšieho strihu, košeľu neodporúčame, v takomto outfite jednoduché módne jednofarebné tričko úplne postačí.

Veríme, že sme vo vás prebudili dravca, ktorý túži vykročiť z davu a nebojí sa ukázať modernému, nielen módnemu svetu, nápadité trendy outfity v cargo nohaviciach v jedinečnom atraktívnom dizajne.