11 minút čítania, Lucia Pampurikova 27. 08. 2021

Sledujete módne trendy a túžite po novom a zaujímavom kúsku do vášho "vymakaného" šatníka? Všetky milovníčky módy pozor! Pripravili sme si pre všetky nákupné maniačky horúce novinky zo sveta módy. Jesenná kolekcia je už na svete a vy už určite horíte nedočkavosťou, čo si pre vás módne esá pripravili. 

          oranžový crop top a šachovnicové čiernobiele nohavice žlté dámske pletené maxi šaty

Módne trendy pre jesennú kolekciu 2021

Nadrozmerné, maxi, neforemné, krátke, lesklé, divoké, ale aj jemné kvetinové a ružové, to všetko sú charakteristické znaky módnych trendov pre tohtoročnú jeseň. Nové kolekcie prajú sebavedomým odvážnym ženám, ktoré sa neboja zmeny. Experimentujte, hľadajte svoj štýl, ale predovšetkým sa v extravagantných kúskoch cíťte dobre, pohodlne a sebavedome. 

        výrazná žltá tepláková súprava s crop topom s dlhým rukávom čiernobiele šaty s dlhým rukávom

Denim na jeseň nesmie chýbať

Rifľová bunda patrí jednoznačne do top 5-ky must have kúskov, ktoré by v ženskom šatníku nemali chýbať. Okrem klasiky, vyskúšajte aj odvážnejšie varianty. Ružová, limetková, neónový variant alebo s trblietkami? Výber je len a len na vás, ponuka je pestrá a módny štýly rôznorodé, ale rifľová bunda zapadne do každého módneho štýlu. Chystáte sa s kamoškou do baru alebo vás čaká prvé rande? Zvoľte si niečo rafinované. Blúzky, crop topy alebo aj extravagantné braletky v kombinácií s rifľovou bundou dostanú do kolien každého muža. 

        béžová krátka rifľová dámska bunda predĺžená dámska modrá rifľová bunda

Nadčasové rifle alebo trendy legíny?

Covidová doba dovolila spoznať všetkým ženám príchuť komfortných teplákových súprav a trendy legín. Medzi módne trendy roku 2021 patria aj legíny vo všetkých svojich podobách. Čierne legíny jednoducho skombinujete s oversized blúzkou, ale aj s krátkym crop topom. Legíny, tričká a mikinu idú pekne ruka v ruke, ale ak sa chystáte na kávičku s kamoškami niekam do mesta, zvoľte si originálny mestský pohodlný outfit : legíny, predĺžený sveter alebo asymetrické oversized  tričko/blúzku, bomber bundu.

        biela dámska oversized blúzka, čiernobiele legíny biele dámske tričko, svetlo ružové legíny a ružová flanelová košeľa

Oversized a maxi kúsky sú vítané

V roku 2021 odzvonilo všetkému mini a skinny. Oversized bomber bunda v kombinácií s legínami alebo pohodlnými slim fit rifľami sú presne to, čo váš "jesenný" šatník potrebuje. Do popredia sa dostali aj štýlové maxi kúsky.  Maxi šaty a maxi sukne v elegantnom štýle prevládajú. Jedinečný kokteil šarmu a zmyselnosti si namiešate v kvetinových maxi šatách s rifľovou alebo koženou bundou. Nezabúdajte na členkové čižmy, opasok a vkusné doplnky. 

        levanduľová oversized dámska bomber bunda oversized dámska ružová mikina bez kapucne

Lesklé, metalické a farebné

Čo potrebujete na jeseň najviac? Kvalitný kabát, trendy parku alebo štýlovú prechodnú bundu v lákavom dizajne. Atraktívna a praktická parka v modernom lesklom prevedení vás počas chladných jesenných a zimných dní perfektne zahreje. Medzi topku patria aj prechodné bundy kratšieho strihu v módnych metalických farbách. Ak ste dobrodružná povaha, nebojte sa pohrať s farbami. Šťastie praje odvážnym a výrazné farebné kombinácie vašu veselú a nespútanú osobnosť počas pochmúrnych jesenných dní perfektne rozžiaria. 

        žltá dámska bunda krátkeho strihu tyrkysová prechodná parka

Pouličná móda (streetwear) udáva smer

Dnes sa módni návrhári inšpirujú ulicou, moderným pouličným štýlom, influencermi na sociálnych sieťach. V top pouličných ženských outfitoch nesmie chýbať jemný kvetinový vzor, dravý tigrí vzor a obľúbené crop svetre. Fanúšičky športovej elegancie poteší horúci trend, ktorý predstavujú jednoduché mikiny pod blejzerom alebo pod kabátom. 

        crop béžový dámsky sveter štýlová dámska bomber bunda čierna s kvetinovým vzorom

Extravagancia a sexi braletky 

Elegantné, pletené, čipkované alebo športové. Kreativite sa medze nekladú. Braletky sú pohodlné podprsenky určené predovšetkým pre ženy s menšími prsiami. Perfektne vyniknú pod rifľovou bundou, pod sakom, blejzerom alebo aj pod odvážnym sieťovinovým topom. 

        biela dámska rifľová bunda čierne rifle biela braletka pod bielym tričkom s dlhým rukávom

Privítajte príjemné pastelové farby

Milujete komfort a praktickosť teplákovej súpravy? Potešíme vás. Teplákové súpravy v jemných pastelových farbách patria k horúcim trendom tejto jesene. Viete si predstaviť seba ako módnu ikonu v teplákoch? V tohtoročnej sezóne nie je nič nemožné. Tepláky vystúpili z radu čisto športového oblečenia určené len pre posilky. Pre jedinečný teplákový outfit zvoľte tepláky v svetlo ružovej, mätovej alebo aj limetkovej farbe v kombinácií s priliehavým svetríkom. 

        dámska ružová tepláková súprava svetlo zelená dámska tepláková súprava s nápisom Queen

Elegantné blúzky s pufovanými rukávmi

Pufované rukávy poznáte? Šik a glamour v jednom. Blúzka alebo šaty s populárnymi pufovanými rukávmi predstavujú elegantný kúsok, ktorý pridá každej jednej nákupnej maniačke zmyselnosť a ženskosť. Na prvý pohľad sa vám možno zdajú pufované rukávy nepraktické a zbytočne objemné, ale pre romantické duše je to to pravé orechové. 

        crop blúzka hnedá s pufovanými rukávmi svetlomodrá crop blúzka s pufovanými rukávmi

Sieťovina do toho!

Niečo aj pre odvážne. Experimentujte! Nebojte sa nekonvenčnosti. Odvážne priehľadné topy alebo blúzky v kombinácii so sexi braletkou a oversized koženou bundou očaria každého okoloidúceho.  Pokiaľ chcete byť skutočne IN a "vytrieť" všetkým zrak, zvoľte si nesmrteľnú a nestarnúcu čiernobielu kombináciu, ktorá kraľuje aj tento rok v rebríčku módnych trendov pre rok 2021.

Skinny je OUT

Skinny rifle na ženách uprednostňujú predovšetkým muži, ktorý zbožňujú pohľad na pekne tvarovaný zadok v obtiahnutých rifliach, avšak módne trendy pre rok 2021 preferujú komfort nad dokonalosťou.  Vystúpte z komfortnej zóny. Rok 2021 je rok zmien. Skúste vymeniť obtiahnuté skinny rifle za neforemné rifle voľného strihu. Rifle voľného strihu sú momentálne veľmi obľúbené a ak vám voľné rifle nie sú veľmi po vôli, vyskúšajte nohavice voľného strihu.  Skvelá kombinácia je aj priliehavý top s voľnými rifľami. 

        voľné dámske rifle a čierny obtiahnutý sveter regular dámske modré rifle roztrhané

Ktorý módny trend zbožňujete vy? Možno nám niečo zo sveta módy ušlo, a preto ak máte pre nás ďalší skvelý tip na novú módnu vychytávku pre tento rok, tak nám ju neváhajte napísať do komentára.