7 minút čítania, Lucia Pampurikova 09. 08. 2022

Oversize oblečenie predstavuje staro-nový trend, ktorý si obľúbili všetky vekové kategórie. Je to komfortný štýl, ktorý najviac prezentuje populárny pouličný štýl a mnoho svetoznámych influencerov. Oversize v preklade znamená nadrozmerný, no v módnom svete to znamená super pohodlné, vkusné a trendy oblečenie. Páči sa vám oversize štýl, ale neviete ako aj v oversize tričku alebo mikine vyzerať žensky, štýlovo a atraktívne?

svetlo ružové dámske oversize sako, svetlo zelené dámske oversize sako

Kombinujte oversize so slim fit oblečením

Móda miluje kontrasty. Nielen farebné kontrasty, ale aj zaujímavý mix štýlov a materiálov. Módna kombinácia oversize so slim fit kúskami je najlepší spôsob, ako vytvoriť pôvabný a zároveň dramatický outfit. Zvoľte si jeden dominantný oversize prvok ako napr. oversize šaty, nohavice alebo oversize bundu. Vyskúšajte slim fit rifle, trendy crop top a oversize rifľovú bundu. Môžete si vybrať krátky alebo dlhý oversize variant. Stačí bundu vymeniť za oversize sako, v ktorom zažiarite nielen v práci, ale aj na drinku s kamoškami. S oversize outfitom sa vyhrajte! Nebojte sa experimentovať. Móda je rozmanitá, miestami až bizarná. A originálne kontrasty sú vždy vítané. 

šedý ľahký oversize dámsky kabát červené dámske oversize tričko

XXL alebo oversize strih?

Oversize štýl podporuje vzdušnosť a slobodu pohybu. Je komfortný a praktický. Ak vám prekáža nejaké to kilečko navyše, oversize tričká/topy zakryjú všetko, čo potrebujete. Pri výbere je to jednoduché. Pre vytvorenie oversize štýlu, nepotrebujete len oblečenie so štítkom oversize. Nosíte veľkosť M, kúpte si daný kúsok vo veľkosti XL alebo XXL. Pomôcť si môžete aj s tričkom, mikinou alebo bundou od partnera. V móde a pri tvorení módnych outfitoch sa kreativite medze nekladú. Pokiaľ si budete vyberať klasickou overenou cestou, myslite na to, že pravé nefalšované oversize oblečenie je najideálnejšie kúpiť vo vašej normálnej konfekčnej veľkosti. 

dámsky sivý oversize sveter oversize fialový dámsky sveter

Náš tip: Oversize pridáva objem, preto radíme zvoliť neutrálnu paletu farieb. Jemné pastelové farby sú to pravé orechové pre každý oversize outfit. V šatníku pre oversize štýl nesmie chýbať biela, béžová, svetlo modrá, tmavomodrá, čierna, olivová, lososová alebo aj pastelová ružová a fialová. 

béžový dámsky oversize sveter s čiernymi pásikmi zelená dámska oversize mikina

Je oversize móda pre každého?

Oversize štýl je pre každého, no niekedy je lepšie prispôsobiť "nadrozmerné" kúsky tvaru postavy. Obrovským plusom oversize módy je, že zakryje miesta, ktoré vôbec netúžite zvýrazňovať, čo ocenia najviac ženy s postavou v tvare jablka. Naopak, mínusom je, že niekedy postavu, zbytočne "zväčšujú". Vrecká na tričku a výrazné vzory potlačené po celom tope pridajú každej postave na objeme. Ženám, ktoré majú postavu v tvare hrušky, odporúčame vyhľadávať oversize oblečenie trendy predĺženého strihu. Štíhlym postavám pristanú aj "crop" oversize kúsky, ako krátke oversize bundy alebo mikiny. 

kockovaná oversize dámska košeľa, biele slim fit rifle šedý dámsky oversize sveter

Elegancia v oversize štýle

Oversize štýl je dnes už prispôsobený formálnym aj neformálnym spoločenským udalostiam. V outfite v oversize saku, košeli alebo nohaviciach v práci vyniknete a určite upútate pozornosť. Na jeseň alebo jar vytiahnite váš obľúbený nadčasový oversize kabát, ktorý vás počas cesty do práce, na večierky alebo rande dokonale zahreje. Zažiarte aj v lete v oversize outfite s elegantným podtónom.

biely crop top, zelená dámska maxi sukňa biela dámska blúzka, hnedé oversize dámske kraťasy

Čo poviete na módny a vkusný outfit v sukni? Maxi sukňa s kontrastným krátkym obtiahnutým crop topom? Atraktívne a zvodné budete aj v sexi krátkych slim fit šortkách v kombinácií s oversize košeľou zčasti zastrčenou do nohavíc. Pridajte sandále alebo topánky na opätku a verte, že mužskej pozornosti neuniknete. 

dámska biela oversize košeľa

Náš tip: V jednoduchosti je krása.  Biela bavlnená košeľa je zárukou elegancie. Premeňte oversize košeľu na oversize šaty. Zvýraznite krivky pomocou tenkého opasku, pridajte vysoké čižmy na opätku a  hurá na nákupy alebo drink s kamoškami. 

Čo poviete milé módne maniačky, stane sa oversize štýl vaším obľúbeným? Nosíte oversize kúsky? Ak áno, budeme radi, ak sa nami v komentári, podelíte o originálne kombinácie v trendy oversize štýle.