11 minút čítania, Lucia Pampurikova 17. 02. 2021

Túžite po životnej zmene? Chceli by ste vyniknúť, zažiariť a zároveň ohúriť vaše okolie? Je všeobecne známe, že väčšina mužov nemá rado v živote veľké zmeny a neradi experimentujú pri svojom zovňajšku, ale zmena je život. Nový strih vlasov alebo nová brada vám môže dodať sebavedomie, slobodu, nový imidž a fantastický pocit zo samých seba. 

Čo sa práve nosí, aké sú najnovšie trendy v pánskom svete? Upravená brada, jemné strnisko alebo oholený do hladka?

 

muž s upravenou bradou a fúzami, muž v kockovanej košeli a so slnečnými okuliarmi

Zistite s nami aké sú najnovšie trendy v moderných pánskych holičstvách. Poradíme vám a pomôžeme k vašej životnej zmene.

Dokonale hladká pleť pre každú príležitosť

Elegancia, čistota, sviežosť a klasika sú pre vás kľúčovými?  Pokiaľ chcete pôsobiť dojmom elegantného seriózneho upraveného muža so zmyslom pre čistotu a detail, oholenie tváre do hladka je pre vás ten správny "zostrih".

V súčasnosti sa čoraz menej mužov holí úplne do hladka. Žijeme v hektickom uponáhľanom období a každodenné holenie môže byť pre niekoho skôr na obtiaž ako na úžitok. Naopak pre niektorých mužov holenie do hladka predstavuje každodenný rituál.

Máme pre vás pár tipov, ako si holenie spríjemniť.

Ako sa správne oholiť a dosiahnuť dokonale hladko oholenú tvár?

 

muž s jemnou pokožkou bez strniska a bez fúzov

  1. Pred samotným holením si dôkladne umyte tvár v teplej vode alebo priložte na tvár nahriaty uterák, nechajte pôsobiť približne pol minúty. Vďaka takejto predpríprave sa vám bude holiť jednoduchšie, pretože pokožka aj fúzy či brada budú "poddajnejšie".
  2. Nanesieme penu, ktorú jemnými krúživými pohybmi nanesiete na pokožku. 
  3. Bradu a fúzy (nezabúdame aj na krk) dôkladne oholíme britvou alebo holiacim strojčekom. Ťahy žiletky idú v smere rastu fúzov a šikmo, nakoniec doholíme proti smeru rastu fúzov.
  4. Keď konečne docielite dokonale hladkú pokožku. Poriadne tvár a britvu/holiaci strojček opláchneme pod teplou tečúcou vodou. 
  5. Nebojte už finišujeme. Na konci nezabúdame oholenú pokožku ošetriť vodou po holení, balzamom alebo krémom po holení. 

Náš tip: Holiacim strojčekom to vie každý, ale vyskúšajte silu britvy. Tradičné holenie britvou sa znova dostáva na výslnie. Skúste využiť služby profesionálov. Nechajte sa aj vy hýčkať a rozmaznávať v prijemnom prostredí profesionálnych barber shopov. Holičstvá sú dnes na úplne inej úrovni. Chalani, barberi, majú vo fachu bohaté skúsenosti a s britvou to naozaj vedia. Pomôžu vám pri výbere "strihu" pre váš typ tváre, poradia vám aj ako sa starať o vašu "zarastenú" alebo do hladka oholenú tvár. Užívajte si holenie a strihanie v neprekonateľnej autentickej a jedinečnej atmosfére dnešných barber shopov. 

Mužný a zvodný s jemným strniskom

Čoraz viac mužov uprednostňuje jemné niekoľkodňové strnisko. Niet sa čomu čudovať, každým rokom je trendy, je ľahké na údržbu, pridáva na mužnosti a stretáva sa aj s úspechom u žien.

muž s upraveným strniskom

Jemné strnisko nie je dlhšie ako 5 mm. Pre tento populárny zostrih zastrihávame bokombrady, fúzy a aj bradu ideálne na 3 mm. Jemné strnisko dokážete vyčarovať aj svojpomocne doma, postačí vám len zastrihávač na tvár, na ktorom si nastavíte požadovanú dĺžku pre bradu aj fúzy. 

Ako udržiavať strnisko jemné, hebké?

Ženy priťahujú muži so sexi jemným strniskom a ešte viac túžia po hebkom jemnom a na dotyk príjemnom strnisku. Ako si udržiavať strnisko jemné? Jednoducho. Vďaka správnej kozmetike.

  1. V prvom rade je potrebné umyť si tvár, odstrániť zbytočné nečistoty z brady a fúzov. 
  2. Vezmite si váš zastrihávač na fúzy a bradu, nastavte si požadovanú dĺžku a striháme. 
  3. Na ostrihanú bradu a fúzy, resp. tvár naneste balzam alebo olej. Balzam použite, keď sa holíte ráno a ešte vás čaká cesta do práce v nepriaznivom sychravom počasí. Balzam tvár ochráni a hydratuje. Olej je najlepšie použiť po večernom zastrihávaní. 
  4. Profesionálni holiči odporúčajú po nanesení oleja alebo balzamu aj krátke strnisko "česať" kefou s hustými a mäkkými štetinami.  Okrem iného si s kefou užijete aj príjemnú masáž tváre. 

Kozia briadka a lá Johnny Depp

Aj keď Johnny Depp sa ženskému publiku veľmi páči, zostrih brady na koziu briadku  ženy až tak veľmi neobľubujú.

Typickým znakom pre tento nápaditý zostrih brady je definovaná tenká línia pod perami, na brade a aj fúzy sú upravené do tenkej línie. Krk samozrejme ostáva bez jediného chĺpka. Muži, ktorí ju nosia, musia venovať úprave nejaký čas. Kozia briadka pôsobí trošku rebelantským dojmom, no so správnym účesom a vkusným oblečením, dokáže muž s briadkou pôsobiť elegantne a originálne zároveň.

muž v modrej bunde a sivých teplákoch s pekne upravenou briadkou

Tip od profíkov: Každého jedného z nás charakterizujú určité črty tváre. Pokiaľ muž s okrúhlou tvárou túži po briadke ako má ikonický herec Johnny Depp, najlepšie urobí ak brada bude o niečo málo dlhšia ako fúziky a zároveň do hladka oholí lícne kosti. 

Sebavedomejšie s krátkou bradou

Šťastie praje odvážnym a ak máte v sebe správnu dávku trpezlivosti a odvahy, aj s pekne upravenou bradou z vás bude atraktívny sebavedomý muž.

Dokonale upravená krátka brada sa v posledných rokoch dostáva v rebríčku obľúbenosti u mužov na popredné priečky. Niet sa čomu čudovať, brada predstavuje symbol mužnosti, vyspelosti a zrelosti.

úprava brady, návšteva u barbera

Pestovanie brady a fúzov si vyžaduje určitú dávku trpezlivosti. Hustá brada vám predsa nenarastie zo dňa na deň a počas jej rastu je potrebná neustála starostlivosť, zastrihávanie fúzov a používanie správnych kozmetických prípravkov. 

Ako sa starať o bradu, aby ste aj s kratšou bradou pôsobili na úrovni?

Všetko nové si na začiatku vyžaduje určitú predprípravu, preto vašu pokožku denne hydratujte. Olej na bradu je podľa profíkov ten správny kľúč k zdravej vypestovanej brade. Ľahko sa totiž vstrebe do pokožky, ktorú chráni a aj hydratuje. 

Keď konečne brada narastie, zastrihávajte si ju alebo navštívte machrov holičov, ktorí sú s nožničkami v rukách ozajstní majstri. 

Po zostrihu brady nezabúdajte na balzam na bradu. Pokiaľ ešte nemáte doma balzam na bradu a fúzy, tak si rýchlo jeden zabezpečte. Balzam bradu vyživuje a tak isto vašu pokožku chráni pred podráždením a začervenaním.

Aj keď disponujete len krátkou bradou je potrebné ju umývať 1-2 krát týždenne. V žiadnom prípade nepoužívajte šampón na vlasy. Na umývanie brady predsa existuje šampón na brady, ktorý pokožku nevysuší. 

Jemne usušiť a nakoniec prečesať kefou na brady.  

Rada od holičov: Krk musí byť vždy oholený. Na krku sa nič netoleruje, nič si na ňom ani nepestujte. 

Ikonické fúzy len pre odvážlivcov

Risk alebo zisk? Fúzy s bradou alebo bez hustej brady? Fúzy sú najriskantnejšia časť tváre. Je potrebné zvoliť správny strih fúzov, pretože každý muž disponuje iným tvarom tváre. 

muž s tvarovanými fúzami a zarovnanou hustou bradou

Silní, odvážni muži sa neboja žiadnej výzvy. Buďte originálny s jedinečným strihom vašich dlho pestovaných fúzov. Pokiaľ chcete naozaj zapôsobiť nápaditým a osobitým strihom fúzikov, trendy sa stávajú dlhšie fúzy s upravenou hustou bradou. Zarastení áno, ale aj v tomto prípade musí byť krk dokonale do hladka oholený. Nezabúdajte aj na vosk pre neposedné fúzy. Pre dokonalý styling fúzov je potrebné, úplne na záver  použiť vosk na bradu a fúzy. 

Takýto štýlový zostrih si zaslúži detailnú pozornosť, preto najlepšie urobíte ak sa zveríte do rúk barbera. Barber vám fúzy a bradu zostrihá, presne podľa vašich predstáv a aj poradí, ako si môžete takýto špeciálny strih urobiť doma sám.

Náš tip: Pokiaľ sa rozhodnete pestovať fúzy alebo bradu, najlepšie urobíte keď si kúpite kvalitný zastrihávač fúzov a brady. Na trhu je ich niekoľko, pre vás je smerodajný počet meniteľných hrebeňov, aké dĺžky si môžete zvoliť/nastaviť, ako dlho sa zastrihávač nabíja a ako dlho vydrží po nabití. Plusom je multifunkčnosť prístroja, napr. 5v1, vďaka čomu si zmenou nadstavcov môžete odstrániť chĺpky z uší, nosa a dokonca oholiť sa na všetkých miestach na vašom tele . Výhodou je aj možnosť oholiť sa do hladka. Pri kúpe myslite na všetko.

muž s briadkou, v svetlom svetri

S fúzami, bradou alebo bez nich, vždy bude najdôležitejší váš osobný pocit. To ako sa cítite vy, keď sa na seba pozriete do zrkadla. Vy musíte byť s novými zmenami stotožnení a spokojní. Len vy sa musíte cítiť dobre a sebavedomo vo vašej vlastnej koži s vašim novým imidžom.