4 minúty čítania, Lucia Pampurikova 11. 12. 2017

Vyjdite z vašej komfortnej zóny a nebojte sa nových kreatívnych kombinácií.

Ak ste si mysleli, že im už úplne odzvonilo, tak ste na veľkom omyle. Neuveriteľne pohodlné baggy nohavice sa tešia svojmu návratu. 

Svetoznámy dizajnéri ich opäť zaradili do kurzu. Aj tento raz niečo staré, takmer zapadnuté prachom, zaradili do svojich kolekcií a dodali tomu potrebný šik. Skvelé na tom všetkom je, že aj keď nahodíte takýto ležérny elegantný look v baggy nohaviciach do vašej práce, tak je to úplne v poriadku. Idete predsa s trendmi.  Pár nasledujúcich informácií vám pomôže pri ich kombinovaní, tak aby celý váš outfit mal ten správny šmrnc a nechýbal v ňom aj nádych elegancie a luxusu.

Udržať si svoj štýl

Mnohé módne novinky nenadchnú hneď všetkých, niektoré sú dokonca pre bežných smrteľníkov úplne nepoužiteľné, avšak pri strihu týchto nohavíc by ste mohli urobiť výnimku. Vyskúšajte a sami posúďte ich univerzálnosť a pohodlnosť. Pri tom všetkom nezabúdajte na váš osobitý štýl. Podstatou pri tvorení vašich outfitov je, aby z nich bolo cítiť vašu osobnosť. V móde sa v dnešnej dobe medze nekladú.

Výber materiálu

Pri výbere prizerajte na ich kvalitu, na zvolený materiál, namiesto klasických baggy džínsov vyskúšajte vlnený materiál či bavlnené chino nohavice tohto strihu. Dokonale zapadnú do vášho biznis looku. 

elegantné baggy nohavice

Na strihu záleží

Odbúrajte predsudky a zaraďte do vašich šatníkov aj tzv. cropped nohavice. Sú pohodlné, elegantné a šik. Ich charakteristickým znakom je ich netradičná 3/4 dĺžka, ktorá sa nevidí často u elegantných nohavíc. Môžu byť skinny, ale aj rovného strihu.

Nemusíte sa trápiť, akú obuv k nim zvoliť. Bez problémov ich môžete kombinovať s bielymi teniskami, koženými poltopánkami či vkusnými mokasínami. Nezabúdajte na dlhé ponožky, pretože nie je prípustné, aby vám spod nohavíc bolo vidno holú nohu.

Dĺžka sedu

Baggy nohavice sú známe svojím voľným, nižšie spusteným sedom. Vhodne zvolená dĺžka sedu je veľmi dôležitým faktorom. Príliš nízky môže pôsobiť vulgárne a la americký raper 80. - 90. roky.

čierne baggy nohavice

Ležérnosť

Zabudnite na baggy tepláky. Myslite  na to, že ak ich budete kombinovať len s mikinami, bude to síce top pohodlia, ale na kráse im to nepridá, naopak bude to módne faux pas. Ak na ležérnosť pri obliekaní nedáte dopustiť, tak baggy nohavice v kombinácií s oversized kabátom či kardiganom bude pre vás to pravé orechové.

 čierna parka

Baggy nohavice majú určite mnoho prívržencov, ale aj neprajníkov. Ako pri každom novom trende platí aj pri nich, ak sa vám nepáčia nemusíte ich nosiť, ale verte, že sú maximálne komfortné a dokonca v nich môžete vyzerať sexi, trendovo a aj elegantne zároveň. Za vyskúšanie nič nedáte.