3 minúty čítania, admin hlavní 31. 03. 2016

Aj vy patríte k tým, ktorí majú problém zapôsobiť na ženu? Máte pocit, že ste nedocenený, nepovšimnutý a nemilovaný? Myslíte si, že pôsobíte ako šedá myš a pri stretnutí so ženou máte problém povedať hoc i len jedno inteligentné slovo? Nezúfajte, aj vy môžete zažiť pocit zvaný opätovaná láska, alebo vášeň pri milovaní.

Ženy sú pre mužov často veľkou hádankou. Netušia, čo sa im prepletá mysľou a prečo reagujú tak, ako reagujú. Ak chcete na ženu zapôsobiť, musíte ju najprv poznať – a to i vo všeobecnosti i individuálne.

Žena je samostatne mysliaci tvor

Pokiaľ si myslíte, že žena je len pôda, do ktorej muž zaseje semienko (Aristoteles), tak sa veľmi mýlite. Žena je rovnako plnohodnotná osobnosť, ako muž – bez tohto poznania sa nepohnete ďalej. Myslite na to, že ženy sú emancipované a rozhodujú samé za seba a tiež že sú veľmi všímavé a citlivé, teda ľahko odhalia faloš, manipuláciu a vnútorný chlad. Ak sa zaujímate o nejakú konkrétnu devu, buďte k nej úctivý, zaujímajte sa o ňu, prejavte jej empatiu.

Ochráňte ju

Každá žena má rada mužov, ktorí sú schopní ochraňovať. Tento pocit je prirodzený v rámci celých dejín ľudstva, preto sa nesnažte zaujať svojou prehnanou citlivosťou, slabosťou až ufňukanosťou. Bráňte ju, dajte jej pocit bezpečia a nenúťte ju riešiť vaše problémy. Depresie taktiež nie sú vhodnou zbraňou ako zaujať. Nehádžte na iných vlastné smútky, každý má tie svoje... Je rozdiel empaticky vypočuť a riešiť problémy iných. Sme ľudia, vieme rozprávať, preto využite túto znalosť a rozprávajte sa s vašou milovanou... Pokiaľ jej budete blízky myšlienkovo a pocitovo, potom už ani vzhľad či iné vizuálne aspekty nehrajú veľkú úlohu.

Buďte sami sebou. I keď ženy často podliehajú modernej dobe a módnym trendom, neznamená to, že nevnímajú individualitu človeka a jeho osobnosť. Prejavte svoju dobrú stránku a budete mať napoly vyhrané. Nehrajte sa na frajera – veď v skutočnosti takmer nikto z vás frajer ani nie je. Ak si myslíte opak, zamyslite sa nad otázkou: čo tak veľké som urobil pre tento svet? Jedno, čo ženy skutočne nenávidia, je nafúkanosť. Tá sa rodí ruka v ruke s frajerstvom. Dajte stop tejto stránke vašej osobnosti, buďte pokorný a zaujímajte sa o názor ženy, akceptujte ho – i keď vy máte iný názor. Nikto nestojí o to, aby ho iní menili, každý má svoju hlavu, svoje city a svoje zásady. Preto sa ich naučte rešpektovať.

Nie vždy sa to podarí- hľadajte ďalej

Pokiaľ si žena myslí i napriek všetkému, že ste nezaujímavý či nemoderný, nič to. Nechajte ju tak a obzrite sa inde. Pokiaľ to nezaiskrí, nie je šanca v lepšiu budúcnosť. Ak existujú akékoľvek negatívne vplyvy medzi vašou interakciou, isto sa to odzrkadlí v budúcnosti vo vašom vzťahu. A má to pre vás cenu? Nebojte sa pohľadu rojka – nájdite tú vašu princeznú. Nedávajte na prvý pohľad, ale robte závery až po tom, ako sa spoznáte.

Je dobré zamerať sa na jednu ženu a nie na viac súčasne. Pri „sukničkárskych“ postupoch začína žiarlivosť a paranoja. Tieto dva pojmy sú čiernym morom pre váš vzťah – a to i medziľudský vzťah ako taký. Pri zameriavaní sa na jednu ženu však nezabúdajte aj na svoje okolie, nakoľko často nenájdete lásku vy, ale láska si vás nájde sama... Ak ste však zaslepený, hneď ju i stratíte!