3 minúty čítania, admin hlavní 31. 03. 2016

Mikiny sú v dnešnej dobe už neoddeliteľnou súčasťou každého moderného muža. Siahame po nich vo voľnom čase, ale aj na navodenie elegantno – športového štýlu. Možno sa niekomu bude zdať čudné, že klásť dôraz na kombináciu trička s mikinou je zbytočné (mnohí sú názoru: veď aj tak pod mikinou tričko nie je vidieť), nie je to tak. Mikinu v teplom počasí si prehodíme cez plece, (v súčasnej dobe dokonca módny trend) alebo uviažeme v páse a hneď je vidieť, čo sme si s ňou skombinovali. Preto to netreba podceňovať. Možností ako ich správne kombinovať a vyzerať pri tom moderne je veľa. Na začiatok treba povedať to, že tak ako mikín, tak aj tričiek je veľmi veľa druhov. Líšia sa farbou, materiálom, strihom atď. 

Začnime mikinou, tých je nespočetné množstvo rôznych druhov. Záleží čo preferujete.

  • Jednoduché mikiny – jednofarebné, prípadne viacfarebné. Ide o mikiny, ktoré pôsobia ako pulóver, takže sa dajú využiť aj na športovo – elegantnejší štýl. Pod ne volíme jednoduché tričká rôznych farieb, ideálne sú aj polokošele, pretože krásne vynikne limček na krku.  
  • Mikiny na zips – opäť môžu byť jednofarebné, alebo viacfarebné, s nápismi aj bez nich. Pri mikinách na zips volíme typ trička podľa typu mikiny, tu si musíme dávať najväčší pozor, keďže mikinu môžeme nosiť aj rozopnutú, tak aby to vyzeralo spolu vkusne. Ak je mikina už s výraznými nápismi, tričko volíme jednoduché bez nápisov a výrazných vzorov  a naopak. Ak máme mikinu farebnejšiu, tričko volíme jednej farby.
  • Mikiny so stojačikom (golierom) – ide o športovejší typ mikín, volíme pri nej tričko športového štýlu.
  • Mikiny s kapucňou – opäť športovejší typ mikiny, taktiež siahame po športovom tričku, ale aj tričku s rôznymi nápismi.
  • Mikiny s košieľkovým golierom – sú to tzv. 2 v 1 mikiny, kde ide o to, že nám vytvoria dojem športovo – elegantného štýlu napríklad aj do práce. Pod ne volíme obyčajné jednofarebné tričko, nakoľko polokošeľa by bola zbytočná.
  • Mikiny s rôznymi nápismi – sú určené na bežné nosenie vo voľnom čase. Ideálne pre teenagerov. Pod ne volíme tričká bez nápisov, najlepšie jednoduché, aby sa nápisy príliš nebili.
  • Mikiny na gombičky – sú čoraz modernejšie, pôsobia veľmi elegantne a vkusne. Tu už treba voliť typ trička pozorne a vhodne zvoliť aj jeho farbu k farbe samotnej mikiny. Nehodia sa tričká s nápismi, ani tričká výrazných, krikľavých farieb. Ak máme tento mikinu s okrúhlym výstrihom, volíme iba tričká s okrúhlym výstrihom. Pri výstrihu do V, volíme tričko s okrúhlym výstrihom.

 

Na šport volíme jednoznačne športové mikiny, ktoré majú širokú škálu farieb. Najčastejšie bývajú na zips, alebo s kapucňou a rôznych materiálov podľa účelu využitia. Don práce zas naopak, buď mikinu s gombičkami, alebo mikinu jednoduchého štýlu, bez rôznych nápisov, či vzorov.