8 minút čítania, Lucia Pampurikova 28. 04. 2021

Módny svet je plný nepísaných pravidiel. Dress code udáva štýl oblečenia na významné spoločenské udalosti a módne trendy sa zasa postarajú o to, čo je alebo nie je momentálne "IN", v čom budete za hviezdu večera a čo si môžete obliecť, aby to nebolo totálne fiasko. Chystáte sa na galavečer s partnerkou? Pozvali ste ju na neformálnu rodinnú oslavu? 

zimný pánsky outfit - šedý kabát bordový šál, dámsky zimný outfit - bordový kabát šedý šál

 

Ako sa zladiť s partnerkou na formálne elegantné udalosti

Významné spoločenské udalosti ako svadba, galavečer alebo firemný večierok si žiadajú aj formálne elegantné oblečenie. Ako zladiť sako, košeľu, doplnky so šatami/róbou vašej partnerky? 

Ponúkame tri varianty ako sa zladiť s partnerkou počas formálnych udalostí nabitých eleganciou, leskom a pompéznosťou. 

1. variant

Partnerka má vzorovanú sukňu alebo šaty. Vám postačí nápaditý módny doplnok ako kravata s tým istým vzorom. Jednoduché, efektívne a zároveň decentné.

2. variant

Druhou alternatívou je zladiť pánske sako s farbou partnerkiných šiat. Nie je to vždy možné, ale pokiaľ partnerka zvolí čierne, bordové, tmavomodré, béžové alebo aj olivové šaty, sako tej istej farby určite nájdete. Ranou na istotu je v tomto prípade biela elegantná košeľa a dokonale zladené doplnky. 

3. variant

Partnerkine šaty pri formálnych udalostiach hrajú prím pre celý "pár outfit". Klasickou formou "ladenia" s partnerkou je rovnaká farba košeli ako šaty partnerky. Rafinovaný variant, ktorý je predurčený na úspech. 

zladenie s partnerkou - ona biele dlhé letné šaty, on biela košeľa a béžové chino krátke nohavice

Neformálne akcie s priateľmi

Ako dokonalý zohratý pár sa môžete ukázať aj na menej formálnych akciách akými sú rodinná oslava, príjemné posedenie s priateľmi alebo divoká letná párty. 

Kto by ich nemiloval. Spoločenské akcie s priateľmi predstavujú skvelú príležitosť pre utuženie priateľských vzťahov a získanie nových zážitkov. Dovolenky, festivaly, koncerty alebo gril párty poskytujú príležitosť ukázať všetkým vaše zladené trendy outfity.

zladenie s partnerkou - čierna kožená bunda, biele tričko

Pokiaľ s partnerkou preferujete elegantný štýl obliekania, výber košeli a chino nohavíc vo vašom prípade predstavuje prvotnú voľbu. V jednoduchosti je krása, preto zbytočne neprekombinujte spoločný outfit. Motýlika a kravatu si nechajte doma pre významné formálne udalosti. Pri elegantnom štýle úplne postačí ak zladíte košeľu s farbou šiat vašej partnerky. 

Naša rada: Ak má partnerka viacfarebné šaty, vyberte si jednu farbu, ktorá je vášmu srdcu najmilšia a ktorá vám aj najviac pristane. Zvyšok je len na vás. Majte však na mysli, že opasok a topánky by mali byť vo vašom prípade farebne zladené a tvoriť celok.

Príjemným módnym trendom pri ladení outfitov pre neformálne akcie je aj tričko rovnakej farby s výstižným nápisom (potlačou). Počuli ste už o tričkách KING a QUEEN alebo BONNIE a CLYDE? Nahoďte sa spolu s partnerkou do pohodlných ležérnych outfitov s vtipnými doplňujúcimi textami. Pokiaľ si neviete vybrať navrhnite si spoločný výrok, ktorý vás presne do bodky vystihuje. Celý "párty" outfit dolaďte rifľami alebo štýlovými cargo nohavicami rovnakej farby a "wau efekt" na seba nenechá dlho čakať. 

zladenie s partnerkou - modré rifle a biele botasky Adidas

Pri takomto "párovaní" majte vždy na mysli, že všetkého veľa škodí. Pri ladení outfitu s partnerkou nikde nie je napísané, že musíte byť zladení od hlavy až po päty. Avšak doplnky pri každom jednom outfite zohrávajú veľmi dôležitú úlohu. Módnym  fajnšmekrom odporúčame unisex módne doplnky, ktoré dnes môžete nájsť v ktoromkoľvek obchode. Konkrétne máme na mysli unisex slnečné okuliare, hodinky alebo náramkyDetailisti nenechajú nič na náhodu a celý look s partnerkou dotiahnu až do konca. Zladiť môžete aj obuv alebo aj štýlový doplnok - šiltovku.

čierny dámsky aj pánsky outfit - zladenie s partnerkou

V pohodlí domova

Ste stvorení jeden pre druhého? Dokazujte si to každú jednu minútu, aj v pohodlí domova. Aj v čase sladkého ničnerobenia môžete s partnerkou tvoriť perfektný pár.

Ležérne moderné tepláky nechýbajú v žiadnom šatníku, ani v tom dámskom.  Navštívte spolu obchod, v ktorom si zadovážite obaja tepláky rovnakej farby a rovnakého komfortné strihu, v ktorých sa budete cítiť nielen pohodlne, ale aj atraktívne. Jogger strih alebo klasický štýl teplákov ulahodí aj vám aj partnerke. Vyberajte neutrálne farby ako olivová, šedá, čierna, tmavomodrá alebo aj moderná bordová. Ak spolu s partnerkou radi experimentujete, vyskúšajte aj nekonvenčnejšie farby akými sú mätová, ružová, bledomodrá alebo aj nápaditá žltá farba. S bielymi teniskami dotiahnete všetko na "tip top" úroveň.

zladenie s partnerkou v modrej rifľovej bunde

Randenie v meste

Radi s partnerkou navštevujete mestské parky, shopping centrá, kaviarne alebo reštaurácie? Ďalšia perfektná možnosť ako na vás, ako výnimočný pár, upozorniť blízke okolie aj širokú verejnosť. Na randenie do mesta zvoľte podobnú ladiacu taktiku ako pri outfitoch na neformálne spoločenské akcie, ktorú nájdete v tomto článku o pár riadkov vyššie. Niekedy však stačí ak spolu s partnerkou zladíte len jeden kúsok oblečenia, resp. len jeden kúsok z celého outfitu je spoločnej rovnakej farby. 

ladenie oblečenia s partnerkou - pánsky béžový sveter a dámsky béžový kabát

Všetkého veľa škodí

S farebnými kombináciami je to niekedy hotová maturita. Vyhnite sa zbytočne prehnaným prekombinovaným outfitom, v ktorých budete ako tŕň v oku a nie ako princ na bielom koni. 

Pri ladení s partnerkou radšej zvoľte zlatú strednú cestu, kedy nie je úplne každý kúsok z outfitu tej istej farby ako má ona. Vyberte si dominantný kúsok, v ktorom chcete zažiariť a chcete aby vynikol. Následne vytvorte s partnerkiným outfitom celok, v ktorom sa predvediete celému vášmu okoliu. Vaša polovička zvolí bledomodrý čipkovaný top, vy to uhráte s pánskym bielym tričkom s bledomodrými pásikmi. Ona príde na vianočnú rodinnú večeru v bordovej blúzke, vám postačí moderný pulóver v odtieňoch trendy bordovej farbe. 

zladenie s partnerkou - ona modrý top on tmavomodrá polokošeľa

Berte na vedomie aj fakt, že nie vždy musíte tvoriť dokonalý pár po estetickej stránke. Najdôležitejšie je, že sa vy ako dvojica spolu cítite perfektne, šťastní a na jednej vlne. Zladené oblečenie predstavuje len bonus, ktorí ulahodí predovšetkým vašej partnerke. Veď ak si pri ladení spoločných outfitov neviete dať radu vy, vaša vyvolená to určite s prehľadom zvládne za vás.