16 minút čítania, Lucia Pampurikova 24. 02. 2022

Prvé rande. To sú povestné motýle v bruchu. Je to vzrušujúci pocit, kedy sami neviete do čoho idete. Môžete očakávať aj nečakané.  Desivé alebo príjemné? To, aké bude vaše prvé rande je z časti vo vašich rukách.  Okrem overených tipov, ako sa obliecť na prvé rande, sme si dovolili pridať aj o pár rád, ktoré vám pomôžu počas tohto výnimočného dňa. Ako sa obliecť, ako urobiť dobrý prvý dojem a čomu sa na rande vyvarovať? 

          outfit na rande, svetlomodrá košeľa, biele tričko, béžové chino nohavice Zelená pánska polokošeľa, rifle

Ako sa obliecť na prvé rande?

Kdekoľvek na prvé rande pôjdete, majte na mysli nasledovný výrok, ktorý povedal Andrew Grant: "Nikdy nedostanete druhú šancu, urobiť prvý dojem".

Nie je to žiadne klišé. Prvý dojem je dôležitý a predstavte si, že sa vytvára počas prvých 7 sekúnd. Je dôležité, ako po vizuálnej stránke na vašu partnerku zapôsobíte. Nepodceňujte prípravu na rande. Upravte si strnisko, učešte sa, navoňajte sa vašou top vôňou a oblečte si vkusné a moderné oblečenie. 

prvé rande - plavba na člne

Štýl oblečenia by mal zodpovedať miestu, kde sa rande uskutoční. Ak idete na piknik do lesa, tak na sako a elegantné nohavice zabudnite. A naopak, ak ste pozvali vašu vyvolenú na večeru do elegantnej reštaurácie, tak pohodlnú teplákovú súpravu nechajte doma.

Zahraj to na gentlemana!

Sofistikovaný v modernom outfite. Pokiaľ sa rande uskutoční v luxusnej reštaurácií alebo v štýlovom a veľmi vychýrenom podniku, elegantný outfit je na mieste. Biznismeni to majú ľahké, pretože sivý alebo tmavomodrý vlnený oblek na špeciálne príležitosti v skrini určite majú. Pokiaľ však oblek nemáte, úplne postačí elegantné modré sako s elegantnými šedými nohavicami. Sako môže byť aj kockované, najlepšie jednoradové. A aké topánky zvoliť? Jednoznačne vkusné čierne lakované poltopánky. Nezabúdajte zladiť farbu a materiál topánok s opaskom. 

         modré pánske sako, biela košeľa šedé pánske sako, biela košeľa s jemným vzorom

V bielej košeli vždy zapôsobíte. Avšak pre ozvláštnenie, môžete vyskúšať bielu košeľu s decentným vzorom alebo svetlomodrú košeľu. Kravatu môžete, ale aj nemusíte vynechať. Kabát alebo pánsky trenčkot by vo výslednom elegantnom outfite nemal chýbať. 

          pánska outfit na rande v sivej farbe, sivý kabát, sivý rolák a sivé elegantné nohavice pánsky outfit na rande

Rafinovaný mestský look

Patríte do skupiny mužov, ktorí na sako nedajú dopustiť? V tom prípade odporúčame na rande zvoliť rafinovaný mestský look - vkusné sako, ktoré vám padne ako uliate, pod sako tričko a do tretice slim fit rifle alebo slim fit chino nohavice. V zime vymeňte tričko za tenký rolák a namiesto zimnej bundy, dajte šancu elegantnému kabátu. 

          pánsky outfit na rande outfit na prvé rande, svetlomodré sako, tmavomodrý rolák

Zaraďte neutrál!

Neutrálny outfit vyskladáte v neutrálnych farbách. Žiadne potlače alebo vzory. V jednoduchosti je krása. Olivové, hnedé, bordové alebo tmavomodré chino nohavice so sivým svetrom alebo sivou polokošeľou. Vkusné a s potrebnou dávkou elegancie. Ďalšou univerzálnou kombináciou je nadčasová čierno-biela. Biele tričko, biela košeľa alebo biela polokošeľa s čiernymi rifľami alebo čiernymi chino nohavicami. A v neposlednom rade, overená klasika:

  • hnedá v jej najrozličnejších podobách, 
  • sivá v rôznych odtieňoch,
  • hnedá, béžová a olivová,
  • svetlomodrá s tmavomodrou, 
  • svetlomodrá, béžová a biela, 
  • sivá s tmavomodrou.

           tmavomodrý sveter, tmavomodré pánske chino nohavice, hnedý pánsky kabát pánsky outfit v sivej farbe

Uvoľnený outfit na rande

Vsadili ste na príjemné rande v prírode? Romantická prechádzka pri jazere a dobrá večera. S tým určite zabodujete. Alternatívou môže byť aj návšteva zábavného parku, pozorovanie hviezd alebo venčenie psíkov z útulku. Pre rande, ktoré sa odohráva viac v exteriéri, určite zvoľte moderný a ležérny outfit:

  červeno-čierna pánska košeľa         čierna pánska kožená bunda

  • Kockovaná (môže byť aj flanelová košeľa) košeľa alebo jednofarebné tričko, rifle a kožená alebo bomber bunda sú na to ako stvorené.  V lete v teniskách a na jeseň v členkových topánkach, najlepšie kožených. 
  • Ak sa najlepšie cítite v denim kúskoch, tak choďte smelo do toho. Skvelou voľbou je v tomto prípade, biele tričko, rifle a rifľová bunda. Či už zvolíte rovnaký alebo kontrastný odtieň riflí a rifľovej bundy, je už na vás. 

          pánsky outfit na prvé rande, rifľová košeľa, biele tričko a chino nohavice pánsky outfit na rande, biele tričko, sivá rifľová bunda, modré rifle

   

Náš tip: Ak je vaše "rande" zanietená športovkyňa, odporúčame "športové" rande. Zoberte ju na miesta a zvoľte typ športu, kde sa môžete porozprávať, zabaviť sa a aj uvoľniť endorfíny. Pokiaľ vám počasie nepraje, nezúfajte. Zaspomínajte si na detské časy v jumping arény. Vybláznite sa spolu a večer zaklincujte pokecom pri káve alebo dobrom smoothie. Vybrali sme pre vás pár tipov na športové rande:

piknik, prvé rande

  • korčuľovanie,
  • v zime korčuľovanie na ľade,
  • v lete si môžete urobiť piknik pri jazere a zaplávať si tam, 
  • jazda na vodných skútroch a neskôr obed, 
  • jazda na vodnom bicykli,
  • prechádzka alebo ľahká túra,
  • jazda na koňoch.

prvé rande pri venčení psa

Doplnky na rande

Aj muži sa vedia s outfitom dokonale vyhrať. Nebojte sa do výsledného outfitu zakomponovať aj doplnky. Hodinky sú ranou na istotu. S koženým alebo strieborný či zlatým remienkom z nehrdzavej ocele nič nepokazíte. Väčší originálny ciferník zaujme a upúta pozornosť už na prvý pohľad. Skvelým doplnkom k neformálnemu outfitu sú určite aj náramky alebo opasky. 

pánske hodinky hnedý pánsky kožený opasok

Čo na rande určite nerobiť!!

  • Pri pozdrave si nikdy nepodávajte ruky. Nikdy. Ruky si predsa podávate v práci, s kolegami, s kamošmi. Ženu vašich snov, letmo pobozkajte na líce a pri bozku sa jemne dotknite jej ramena alebo lakťov. 
  • Nikdy sa pri vytváraní prvého dojmu na rande, nepozerajte žene do výstrihu alebo na zadok. Správajte sa ako pravý gentleman! Pozerajte sa žene rovno do očí. Neskôr, keď nebude mať šancu vás prichytiť, ju môžete pohľadom oskenovať od hlavy až po päty.
  • Na rande sa nechodí s prázdnymi rukami. Aj maličkosť každú ženu poteší. Kyticou kvetov si určite pripíšete dobré body. 

prvé rande, dvojica pri stole v reštaurácií si štrngá s pohárom s červeným vínom

Pomôcky, ktoré sa ti pri prvom rande môžu hodiť:

1. Pri pozdrave/zoznamovaní môžeš použiť klasické frázy ako

  • Ahoj, ty musíš byť Janka. Som veľmi rád, že ťa konečne spoznávam aj takto osobne. 
  • Janka? Ahoj. Ja som Michal. Som veľmi rád, že sme sa konečne stretli. 
  • Ahoj, ja som Michal. Ty musíš byť Janka. Som neskutočne rád, že sme sa takto stretli. Pristane ti to.

- pri pozdrave/zoznamovaní si nepotrebujete uistiť, či je to v skutočnosti Janka, s ktorou ste si vymenili fotky a už si nejaký ten "piatok" spolu píšete. Buďte pozorní. Pozorne sledujte Jankinu reakciu. Neverbálne odpovede. Určitú fyzickú reakciu. Usmeje sa? Priblíži sa? Aj ona je tak nervózna ako vy? 

2. Na rande v žiadnom prípade nemeškajte. Ženy milujú spoľahlivých mužov, takže príďte radšej o pár minút skôr ako o desať minút neskôr. 

3. Nepite veľa alkoholu! Jeden, dva poháriky na uvoľnenie sú dovolené, ale nezabúdajte na vašu misiu. Na rande sa nejdete opiť.

4. Nehovorte len o sebe. Chcete predsa spoznať osobu, ktorá je oproti vám. 

5. Nechoďte na prvé rande do kina, na koncerty a pod. Pozvite vaše "rande" niekam, kde sa môžete porozprávať a spoznávať. Oblúkom sa vyhýbajte hlučným miestam. 

prvé rande v lese

6. Keď si dohadujete miesto "činu", buďte konkrétni. V dnešnej digitálnej dobe, je ľahké použiť na profile falošnú fotku. V bare plnom ľudí, ťažko budete hľadať vašu vyvolenú, ale na lavičke pred barom, to je rana na istotu.

Namiesto frázy: Ahoj. Stretneme sa v bare XY o siedmej.

Použite : Ahoj. Stretneme sa o siedmej pred barom XY. Budem ťa čakať na tej lavičke oproti baru. 

Čo je cieľom prvého rande? Zabaviť sa? Urobiť dojem? Nie, ani jedno. Primárny cieľ na prvom rande je zistiť, či ste s danou osobou "prepojení" a kompatibilní. Potrebujete zistiť či je to niekto, s kým to chcete skúsiť a budovať si partnerský vzťah. Kľúčové je spoznať danú osobu. Na prvom rande zistíte dostatočne veľa na to, aby ste vedeli, či máte záujem aj o druhé rande. Prajeme veľa šťastia pri randení.