Ako oživiť nudné pracovné outfity.
3 minúty čítania, Lucia Pampurikova 20. 04. 2020

Ako sa cítiť komfortne a vo svojej koži počas dlhého pracovného dňa? Aj vy si niekedy pripadáte, že do práce chodíte ako "uniformovaní"? Pokiaľ to dress code v práci povoľuje, tak sa nebojte vybočiť z radu a ukázať niečo z vášho štýlu.

Vytvorte si svoj vlastný osobitý štýl obliekania do office práce. Buďte sami sebou, a predsa v norme podľa predpísaného dress code. Ak máte predpísaný dress code formálny biznis (business - strict dress code), tak v tom prípade musíte striktne dodržiavať predpísané pravidlá akými sú tmavý oblek, svetlá košeľa, kravata, kožené čierne poltopánky. 

V dress code neformálny biznis (business casual), casual či friday casual sa môžete vyhrať s farebnými kombináciami, vzormi či strihmi. 

Aj elegantná košeľa môže byť moderná, vkusná a trendy dizajnu. 

Oživte váš každodenný pracovný look. Štýlové pánske košele s originálnymi vzormi či v sviežich farbách. Jedno pravidlo zostáva neporušené. Košeľa s dlhým rukávom bude hrať vždy prvé husle. Namiesto klasickej bielej košeli zvoľte bielu košeľu s nápaditými, ale decentnými vzormi. Klasiku s čiernou či sivou kombináciou vymente sa sviežu svetlomodrú, béžovú, bordovú či ružovú farbu. 

Ďalšie nepísané pravidlo je mať vždy všetko čisté a vyžehlené. 

Môžete sa "vyblázniť" na doplnkoch. 

Je pravdou, že čiernou či modrou kravatou nič nepokazíte, ale práve tu sa vám, milí páni, otvára priestor na popustenie uzdy vašej fantázie. 

Vzorované kravaty, drevené motýliky či motýliky s nápaditými vzormi. V žiadnom prípade nie sú povolené šperky ako náramky, náhrdelníky a pod. Jediným vaším klenotom môžu byť vkusné, moderné hodinky.

Obuv dotvára celkový vzhľad. Do office práce by mala byť kožená a elegantná.

Ak to, ale "šéfstvo" povoľuje k obleku, resp. saku a nohaviciam môžete zvoliť elegantné tenisky, žiadna bežecká obuv či trampky. 

Prichádza sezóna jar/leto, tak prečo namiesto klasických čiernych poltopánok nesiahnuť po moderných elegantných a predovšetkým pohodlných kožených mokasínách a vôbec sa nemusíte báť aj svetlejších odtieňov hnedej farby či modrej. 

Ak si nie ste istí, čo si presne môžete a nemôžete obliecť do práce a nie ste žiaden dobrodruh, tak sa radšej opýtajte šéfa, aby nevznikli zbytočné nedorozumenia, pretože každý z nás si môže vysvetliť daný dress code po svojom.