Ako ostanú biele tenisky večne biele
4 minúty čítania, Lucia Pampurikova 25. 04. 2017

Biele tenisky.

Obuv, ktorá by nemala chýbať nikomu. Ľahko sa kombinuje, je neutrálna a stále trendy. Veľa z nás biele tenisky zavrhne hneď na začiatku nákupov, a to preto , lebo nás odrádza ich neustále a hlavne rýchle zašpinenie. Prinášame pár trikov, vďaka ktorým ich udržíte večne biele ako nové. Niektoré poskytnuté rady sme si osobne vyskúšali a predstavte si, funguje to.

biele pánske tenisky

 

Farebné tenisky môžete nechať vyprať v práčke, biele tenisky by po vypratí v práčke mohli vyzerať ešte horšie a to vďaka žltým škvrnám od rozpusteného lepidla. Vyskúšajte nasledujúce jednoduché a aj cenovo nenáročné tipy, triky na udržiavanie žiarivej bielej farby.

Jedlá sóda alias sóda bikarbóna 

Potrebujete:

  • sódu bikarbónu
  • čistiaci prostriedok na riad (napr. CIF)
  • zubnú kefku, vodu, handričku, sklenenú nádobu

 V sklenenej nádobe zmiešate jedlú sódu s čistiacim prostriedkom na riad v pomere 1:1. (Ak bude potrebné prilejte kus vody, my sme už nepridávali).

Zoberiete špinavú bielu tenisku, zubnú kefku a vzniknutú hmotu nanesiete krúživými pohybmi na tenisku. Čistou bielou handričkou zbytočnú hmotu zotrieme. Necháme usušiť.

Detský púder

Potrebujete:

  • detský púder
  • vodu, zubnú kefku, pohár, fén

V nádobe/v pohári zmiešate detský púder s vodou v pomere 1:1. Zubnou kefkou nanesiete zmes na tenisky (môže to byť len nejaká biela časť na teniske), riadne vydrhnite a nakoniec vysušte fénom. (My sme to len utreli handričkou a nechali vysušiť).

Zubná pasta

Potrebujete:

  • bielu zubnú pastu
  • čistiaci prostriedok na riad
  • kefku, misku, biely uterák/biela handrička

Tu je troška zdĺhavejší postup.

Najprv namočíte kefku do nádoby/misky s vodou, kde je už rozpustený čistiaci prostriedok na riad (napr. CIF), potom riadne vydrhnete celé tenisky. Osušíte bielym uterákom alebo len bielou handričkou.

Potom nanesiete na kefku bielu zubnú pastu a znova čistíte celé tenisky. 

A nakoniec znova osušíte bielym uterákom alebo bielou handričkou.

Biely vínny ocot

Potrebujete:

  • 1/2 pohára bieleho vínneho octu
  • 1/2 pohára sódy bikarbóny
  • sklenenú nádobu, kefku na čistenie

V nádobe zmiešate 1/2 pohára octu a 1/2 pohára sódy, miešate pokým vám nevznikne penivá zmes. Potom kefkou namočenou v tejto zmesi vyčistíte celú plochu tenisiek, to čo vám v nádobe ostane nanesiete na tenisky a necháte pôsobiť 20-30 min. Potom už len opláchnete a usušíte.

Záver

Nikdy nedávajte biele tenisky na priame slnko. Mohli by totižto stratiť svoju pôvodnú farbu, mohli by zožltnúť  alebo by sa mohlo roztiecť lepidlo a tým pádom vzniknú žlté škvrny.

Nezabúdajte aj na šnúrky. Môžete ich nechať v tej istej zmesi, ktorú používate na čistenie tenisiek napr. z octu a sódy, nechajte ich namočené 20 min. , vyberiete a opláchnete. 

Dôležité je starať sa o vašu obuv priebežne, aby ste potom nemuseli tráviť hodiny jej čistením.

 pánsky outfit s bielymi teniskami